Чт, 2024-04-25, 13:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 27 » Тисячі німців вийшли на демонстрації із вимогою закрити всі атомні електростанції
09:32
Тисячі німців вийшли на демонстрації із вимогою закрити всі атомні електростанції
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Близько 10 тис жителів ФРН в 40 населених пунктах країни сьогодні вийшли на демонстрації протесту проти політики уряду в сфері ядерної енергетики.

Противники "мирного атома" закликають уряд до 2020 року відключити всі діючі АЕС, щоб уникнути накопичення відходів з періодом напіврозпаду більше 25 тисяч років.

У федеральній землі Баден-Вюртемберг в 14 маніфестаціях беруть участь 2800 осіб. Велика акція протесту за участю 1200 осіб пройшла в Берліні. Серія маніфестацій по всій країні запланована на вечір.

Відповідно до прийнятого в 2002 році закону про перехід до без'ядерної енергетики, останній з 17 енергоблоків німецьких АЕС повинен був бути зупинений у 2022 році.

Однак після перемоги на виборах у бундестаг восени 2009 року ХДС/ХСС і СвДП "атомне лобі" домоглося перегляду цього закону, і в кінці минулого року бундесрат ухвалив закон про продовження термінів експлуатації 17 німецьких АЕС після 2022 року в середньому на 12 років.

Тим часом у ФРН наростає хвиля протестів проти продовження термінів роботи німецьких АЕС і поховання в країні високорадіоактивних відходів. Організатори акцій - опозиційні партії СДПН, "Союз90/"зелені" та Ліва партія (ЛП) - вважають сьогоднішні демонстрації репетицією до потужної маніфестації, яка пройде в Баден-Вюртемберзі 12 березня.

Очікується, що в цей день десятки тисяч супротивників "мирного атома" вишикуються в людський ланцюг довжиною 45 км, який простягнеться від Штутгарту до АЕС "Некарвестхайм".

За два тижні до виборів у ландтаг (земельна парламент) Баден-Вюртемберга супротивники ядерної енергетики мають намір вимагати від майбутнього уряду землі відключити всі діючі АЕС.

Фахівці Інституту світової економіки в Гамбурзі стверджують, що в разі закриття німецьких АЕС альтернативна енергетика протягом найближчих 15 років не зможе задовольнити потреби країни.

Німецькі АЕС виробляють 22,6 відсотків виробленої в країні електроенергії. Щороку тільки на них вивільняється близько 400 тонн відпрацьованих високоактивних паливних елементів. З 1960 року АЕС ФРН виробили понад 12 тисяч 500 тонн радіоактивних відходів.

Від страху перед "мирним атомом" у ФРН беруть курс на альтернативну енергетику. Нині частка поновлюваних джерел в енергетичному пакеті Німеччини становить 15,6 відсотків. Прогнозується, що до 2030 року частка тільки вітроенергетики в галузі збільшиться до 30 відсотків.

У листопаді 2010 року учасники демонстрації проти зберігання ядерних відходів спробували пошкодити залізничні колії на маршруті поїзда, що перевозить радіоактивне сміття. Інцидент відбувся в районі Вендланд в Нижній Саксонії.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 834 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ