Чт, 2024-03-28, 11:41


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 18 » Тягнибок назвав закон про вибори в Раду ганьбою
16:51
Тягнибок назвав закон про вибори в Раду ганьбою
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "Батьківщина" не в захваті від нового закону про вибори народних депутатів, ухваленого в четвер, але цей закон зменшує ризики фальсифікацій, заявляє перший заступник лідера партії Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми зробили максимально можливе в тих умовах, в яких сьогодні перебуває парламентська меншість. Ми вважаємо, що це не найкращий закон і, безумовно, ми не в захваті від змішаної системи голосування, ми не в захваті від того, що знову блоків не пускають до виборчого процесу", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

Водночас Турчинов зазначив, що під час роботи тимчасової парламентської комісії опозиція змогла зробити максимально можливе задля зменшення ризику фальсифікацій виборів.

За його словами, провладна більшість була змушена підтримати вимоги опозиції щодо обмеження можливостей партій у фальсифікаціях. Водночас Турчинов наголосив, що це відбулося завдяки вимогам не так опозиції, як європейської спільноти.

Водночас Турчинов упевнено заявив, що навіть у цих умовах "Партія регіонів програє вибори".

"Щодо змішаної системи, то й у цих умовах Партія регіонів програє вибори, незважаючи на сподівання пролізти до парламенту через мажоритарні округи, відбити там позапартійних, позаблокових і позаполітичних кандидатів", - сказав він.

Тягнибок назвав ганьбою ухвалення нового закону про вибори

Ухвалення нового закону про вибори депутатів показало, що так звана парламентська опозиція - на короткому повідку біля ніг президента Віктора Януковича, заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Цілком очевидно, що відбулася закулісна змова між владою і парламентською опозицією. Спрацювала кругова порука, мета якої очевидна - утриматися при владі: Януковичу - в президентському кріслі, а нардепам - у кріслах Верховної Ради. Здавалося б, біда навчила, що з Партією регіонів не можна підписувати меморандумів, "широк" і ПРіБЮТів, але знову - наступають на ті ж граблі", - заявив Тягнибок.

Лідер "Свободи" здивований, що цей закон схвалено не тільки без громадського обговорення (за його словами, перед виборами всі без винятку парламентські сили обіцяли прийняти виборчий закон на основі відкритих пропорційних списків), а й за спинами партнерів по опозиції. "Тому виникає питання в доцільності перебування ВО "Свобода" в Комітеті опору диктатурі (КОД)", - заявив Тягнибок.

Позиція, яка була погоджена на засіданнях комітету, полягала в тому, що опозиція наполягає на збереженні старого закону, за яким двічі проводилися вибори народних депутатів, депутати від опозиції відкликають всі свої законопроекти про вибори, і жоден депутат від опозиції не повинен брати участі в пленарному засіданні, на якому розглядатиметься законопроект про вибори, поданий владою.

"Як можна бути впевненим у діях парламентських партнерів по КОД, коли вони раптово, без жодного узгодження з іншими учасниками КОД, кардинально змінюють погоджену позицію за Законом "Про вибори народних депутатів України", - дивується Тягнибок.

Він упевнений, що, виходячи з учорашнього рішення, "відповідальність за майбутні фальсифікації парламентських виборів нестиме як режим Януковича, так і парламентська опозиція, яка своїм голосуванням за закон "освятила" майбутні фальсифікації".

За його словами, після цього голосування неможливо буде апелювати до когось щодо виборчих махінацій. "І режим Януковича завжди буде наполягати, що опозиція такого закону хотіла і за нього проголосувала", - додав він.

"Перефразовуючи Черчілля, можна сказати: парламентська опозиція між війною з режимом і ганьбою обрала ганьбу. Тепер вона отримає війну без шансів на перемогу. Бо, як бачимо, боротьбу програно до виборів, а легітимність цієї поразки вже публічно засвідчена лідерами парламентської опозиції", - зазначив Тягнибок.

Нагадаємо, у четвер, 17 листопада, Верховна Рада ухвалила в цілому закон "Про вибори народних депутатів".

Законом передбачено, що вибори проводитимуться за змішаною системою - 225 депутатів обираються в загальнодержавному багатомандатному окрузі за виборчими списками від політичних партій, а 225 - за мажоритарною системою.

Опозиція вимагала затвердити законом систему виборів 75 на 25, де 75 - пропорційна частина, 25 - мажоритарна. Також опозиція наполягала на участі блоків у виборах і знизити виборчий бар'єр. Ці вимоги в ході голосування враховано не було.

Депутат Анатолій Гриценко вважає, що лідери опозиції у Верховній Раді змовилися з командою президента задля ухвалення закону про вибори до парламенту.

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявив, що опозиція повинна сформувати єдиний список кандидатів у депутати Ради у зв'язку з ухваленням нового закону про вибори парламенту.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: Тягнибок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ