Пт, 2024-04-26, 13:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 9 » Тягнибок заявляє про репресії та передрікає повторення 1937 року
09:55
Тягнибок заявляє про репресії та передрікає повторення 1937 року
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок заявив, що Україна стрімко перетворюється на поліцейську державу, а МВС - у каральний орган, повідомляє Кореспондент, посилаючись на прес-службу партії.

"Сьогодні репресії направлені проти ВО "Свобода", а завтра вони можуть бути направлені проти кожного", - сказав політик. Тягнибок також заявив, що 6 грудня його викликали на допит в Слідче управління ГУ МВС України в Києві у справі акцій проти Податкового кодексу, а пізніше йому прийшов лист, "в якому говориться про те, що насправді цікавить слідчих".

Він розповів, що в цьому листі слідчий вимагає терміново надати списки партійців, які брали участь в акціях протесту, а також прикласти їх повні анкетні дані і вказати місцепроживання.

На це Тягнибок у своєму блозі відповів, що "цей лист свідчить про загрозливу тенденцію, що Україна стрімко перетворюється на поліцейську державу, а МВС – на каральний орган. Сьогодні репресії спрямовані проти ВО "Свобода", а завтра вони можуть бути спрямовані проти кожного".

Лідер "свободівців" передбачає повторення 1937 року, коли влада залякуваннями та репресіями змушувала людей доносити навіть на рідних.

Як повідомляє ТСН, окрім Тягнибока на допит у Слідче управління ГУ МВС України у місті Києві у справі акцій протесту проти Податкового кодексу викликали його заступника Андрія Мохника, голову київської організації "Свободи" Андрія Іллєнко та його заступника Руслана Андрійко.

Як повідомили у "Свободі", представники МВС попередили, що у випадку неявки щодо них буде застосовано примусовий привід. У Тягнибока заявили, що розцінюють дії МВС як "продовження політичних репресій українофобського режиму Януковича".

Там також зазначили, що перелік осіб, викликаних на допит у Києві, дивним чином збігається з тими, кого викликали у справі щодо протестів проти так званих Харківських угод.

Нагадаємо, 6 грудня Слідчим управлінням ГУ МВС у Києві викликано на допит понад 10 осіб. Усі вони тим чи іншим чином пов'язані з організацією акції протесту проти Податкового кодексу. Зокрема, за попередніми даними, їх викликали у справі пошкодження плитки на Майдані Незалежності під час встановлення там наметового містечка для проведення акції протесту. Про це повідомляв один з координаторів акції протесту підприємців на Майдані Незалежності Олександр Данилюк.

В той же час, член правління Інституту "Республіка" Володимир Чемерис розповів, що про причини виклику він так і не дізнався. За його словами, в міліції поцікавилися, хто і яким чином встановлював намети на Майдані, про хід акцій протесту та їхнє матеріальне забезпечення.

Він також повідомив, що у списку людей, яких викликали на допит ,побачив ще кількох людей. "У тому списку, що я бачив, окрім мене, фігурують такі прізвища: Мельниченко і Михаленко (КУПР), Ігор Мазур (УНСО), Оксана Продан, Олександр Данилюк і чомусь керівники київської "Свободи" Мохник та Іллєнко, які не мали до цих протестів жодного відношення", - заявив Чемерис.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 899 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ