Сб, 2024-04-20, 07:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 26 » ТОП-10 найменших ТЗ
22:09
ТОП-10 найменших ТЗ
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

У той час, як світ захопила гігантоманія, ми забуваємо про маленькі речі навколо нас, які також приносять користь. Ресурс DELFI наводить підбірку найменших транспортних засобів.

Найменшу вантажівку у світі зробила індійська компанія Tata. Її маса складе приблизно півтонни, вона буде оснащена одноциліндровим дизельним двигуном об'ємом 350 кубічних сантиметрів, який буде розташований на задній осі. Потужність агрегату складе близько дев'яти кінських сил, а максимальна швидкість вантажного пікапа не перевищить 55 кілометрів на годину.

Найменшим автобусом буде новий Volkswagen, автобус висотою всього 1 метр. Втілення ідеї зайняло буквально три доби на фестивалі Bug Jam у Великобританії. Крім того, що опустили дах, автомобіль перефарбували і обладнали люком зверху. Зазначимо, що порівняно невисоким є й найдорожчий автобус - 15-метровий Superbus, виготовлений з матеріалу, що застосовується в будівництві ракет і літаків.

Найменший і найдешевший автомобіль - це одномісний автомобіль Volkswagen - його швидкість 100-120 км/год і витрата бензину 0,99 літра/100км. Коштує він 600 дол.

Найменший безпілотник. Американські інженери продемонстрували мініатюрний чотирьохгвинтовий вертоліт, здатний з високим ступенем точності здійснювати складні повітряні маневри.

Найменший трейлер - QTvan - крихітний трейлер для любителів далеких подорожей на скутері. У трейлері є ліжко, 19-дюймовий телевізор і чайник. Також за окрему плату можна придбати супутникову антену і обігрівач.

Найменший одномісний автомобіль. Авторський автомобіль Wind up! - Ширина 66 см, довжина 129,5 см, а висота 99 сантиметрів. Ззаду у авто насправді розташований ключик, який крутиться при їзді.

Найменший літак з кабіною - китайський біплан Bumble Bee.

Найменший реактивний літак. Компанія Atair Aerospace представила в Нью-йоркському Метрополітен-музеї два своїх нових концепти, серед яких найменший у світі пілотований реактивний літак. По суті обидві моделі є екзоскелетами, забезпеченими крилами. Один з концептів - апарат EXO-Wing з двома мікротурбінами.

Найменший і портативний складаний велосипед винайдений в Англії. Він важить всього 5 кг і розкладається за 10 секунд. Ще в далекому 2004 році Клів Синклер, відомий своїми комп'ютерами ZX Spectrum, показав в Сінгапурі свій новий винахід - складаний велосипед A-bike.

Найменший мотоцикл у світі має 6,5 см у висоту і 11,5 см в довжину. Сконструював його шведський майстер Том Віберга. На малятку на ім'я Smalltoe можна кататися, правда, самому конструктору вдалося проїхати всього 11 метрів. Але й цього вистачило, щоб потрапити в книгу рекордів Гіннесса. Мотоцикл приводиться в рух авіамодельним двигуном потужністю 0,29 к.с., що працює на етиловому спирті. Максимальна швидкість Smalltoe - 2 км/год, маса без пального - 1,1 кг.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1049 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ