Пт, 2024-03-29, 07:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 8 » Топ-10 зарплат минулого року: інженери знову в пошані
14:22
Топ-10 зарплат минулого року: інженери знову в пошані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Найбільш привабливі умови праці традиційно пропонуються великими міжнародними корпораціями і компаніями, які зайняті в сфері дистрибуції та торгівлі. Міжнародний кадровий портал hh.ua з'ясував, кому пропонували топ-10 найбільших зарплат у минулому році, пише Корреспондент.biz.

Однією з прикметних характеристик українського ринку праці є небажання працедавців повідомляти рівень заробітної плати в оголошеннях. Така інформація є не більш ніж у 20% вакансій. Для порівняння, в Росії із зазначенням оплати публікують до 60% вакансій, у Великобританії - до 90%.

Серед лінійних фахівців найбільші зарплати пропонують у сфері інформаційних технологій, юристам та фінансистам. Крім того, працедавці також обіцяють високий рівень доходу для продажників, фахівців по роботі з клієнтами і торговельних представників, але в цьому випадку йдеться про великий процентний або преміальний складник.

Протягом минулого року в топ-10 найдорожчих вакансій постійно присутні пропозиції для технічних фахівців, керівників різних напрямків бізнесу та фахівців з продажу. Новачками в рейтингу найбільш оплачуваних фахівців стали керівники, інженери і технологи для виробничих підприємств у різних сферах. Тим не менш, у річному розрізі десятка лідерів майже повністю зайнята керівниками. Програмістам і девелоперам поки що не вдалося наздогнати за зарплатами директорів, хоча топ-10 будь-якого місяця 2012 року як мінімум на 50% складався з пропозицій для них.

Варто зазначити, що незважаючи на досить високий рівень зарплат у верхньому сегменті ринку, спостерігається значна різниця між максимальною і середньою заробітною платою. Так, середня заробітна плата, яку публікують у пропозиціях про роботу лінійному офісному фахівцеві в Києві, становить 5-6 тис грн, а мінімальна межа для стажистів, початковий рівень - 1-1,5 тис грн.

У 2012 році зарплати збільшилися в середньому на 20-25%. У деяких професійних сферах розмір оплати залишився на рівні 2011 року. Студентам і банківським працівникам все так само не доводиться чекати значних підвищень оплати праці.

Рекордсменами зростання виявилися фахівці з продажу, медичні представники і IT-фахівці. Для програмістів і девелоперів головний чинник зростання зарплати - їхня підвищена затребуваність. Для фахівців з продажу ситуація дещо інша. Вони теж дуже популярні на ринку праці, але працедавці не поспішають піднімати їм фіксовану ставку оплати, фокусуючись на збільшенні бонусної частини. А в більшості оголошень про роботу називають не ставку, а суму, яку в кращому випадку може заробити тільки успішний фахівець.

Середня зарплата для лінійних офісних фахівців у 2012 році становила 5-6 тис грн, а для менеджерів середньої ланки - 10-12 тис грн. Зарплати керівників та директорів стартують з 16-18 тис грн, і багато в чому прив'язані до розміру компанії та кваліфікації менеджера.

Раніше журнал "Корреспондент" від 5 жовтня 2012 року опублікував щорічний рейтинг окладів і премій офісних співробітників у різних галузях - як на українському ринку, так і в країнах Європи, в Росії та Китаї. Список найбільш високооплачуваних працівників в Україні очолюють керівники вищої ланки, IT-фахівці, менеджери з продажу і кадровики. Найбільше за рік зросли зарплати цих фахівців у сфері мережевої торгівлі, в банках і на виробництві.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1311 | Додав: adminA | Теги: Інженери, Топ-10 зарплат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ