Вт, 2024-04-23, 07:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 1 » Тренером національної збірної України з футболу призначено Мирона Маркевича
10:19
Тренером національної збірної України з футболу призначено Мирона Маркевича
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

У понеділок, 1 лютого, у Будинку футболу відбулося перше у нинішньому році засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України, який розглянув низку актуальних питань із розвитку вітчизняного футболу.
Насамперед, всіх цікавило обговорення кандидатури на посаду головного тренера національної збірної, яка залишається вакантною після закінчення контракту ФФУ з Олексієм Михайличенком.

Виконком ФФУ заслухав програму двох претендентів на посаду головного тренера національної збірної України - Мирона Маркевича та Юрія Калитвинцева.Представлення програми розвитку національної збірної України відбулося за закритими дверима.У свою чергу тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко попросив президента Федерації футболу Григорія Суркіса не призначати його тренером національної збірної.

"Я займаюся з молодіжної збірної. У мене була розмова з Григорієм Михайловичем, і я попросив, щоб мою кандидатуру зняли", - сказав тренер.

Отож, виконком ФФУ вирішив назначити на посаду головного тренера національної збірної України із футболу Мирона Маркевича, помічником Калитвинцева, повідомляє власний кореспондент Голос UA на РФ Геннадій Мазур. На підтримку такої пропозиції висловилася переважна переважна більшість членів (28 - "за", один - утримався).

Головним тренером буде Маркевич, а Калитвенцев призначений його помічником. Обидва тренера будуть поєднувати нове назначення з роботою у своїх клубах: Маркевич в харківському "Металісті", а Калитвинцев - в "Динамо-2". Також, в тренерському штабі буде працювати Семен Альтман, який вже працював зі збірною.

На засідання Виконкому, Маркевич прибув разом із президентом "Металіста" Олександром Ярославським, який раніше заявляв, що не відпустить Маркевича до збірної. Тим не менше, бос "Металіста" офіційно "дав добро" на суміщення двох посад, головним тренером "жовто-синіх".

Новий головний тренер збірної України Мирон Маркевич висловив сподівання, що українці виграють Євро-2012. Про це керманич оголосив відразу після свого обрання.

"Я дуже вдячний членам виконкому і ФФУ, що вони мені довірили таку важливу місію. Це для мене має дуже велике значення і я прекрасно розумію, що мене чекає, тому що завдання озвучене - перемога на Євро-2012.

Ми проводимо турнір в Україні, і кожен футболіст, який виходить на поле, повинен брати найвищу планку.Футболісти повинні вірити, що можуть грати в хороший футбол і для них не повинно бути ніяких авторитетів.

Ті футболісти, які будуть в нас на зборах, тренуються у хороших спеціалістів. Звичайно, ми будемо щось додавати,  але головне, це психологія. Ми повинні звертати увагу на якість гри, це той футбол, який подобається глядачам і футболістам. Головне, я маю бачити: що, футболіст має велике бажання грати, впевнений в своїх силах і володіє футбольним розумом.

Помічник головного тренера національної збірної України Юрій Калитвинцев запевнив, що українці не осоромляться на міжнародній арені.

"Я можу сказати, зі свого боку зроблю все можливе, щоб права рука нашого тренера була найсильніша в Європі. Я спостерігав за великим колом молоді і буду висловлювати свою точку зору щодо тих гравців, які зацікавлять головного тренера. Прикладу всі зусилля, щоб нам не було соромно за виконану роботу", - каже Юрій.

За словами тренера, у нього схоже бачення футболу з Мироном Маркевичем.

"Мені дуже імпонує ставлення Маркевича до футболістів, він їх любить і поважає. Так само, бачу ці відносини і я", - додав Калитвинцев.

Довідка. Мирон Маркевич

Народився 1 лютого 1951 року у Винниках Львівської області.

Закінчив Львівський державний інститут фізичної культури та Вищу школу тренерів у Москві. Заслужений тренер України.

Грав за команди: "Карпати" (Львів, дубль), СКА (Львів), "Спартак" (Орджонікідзе), "Торпедо" (Луцьк).

Тренував команди: "Торпедо" (Луцьк), "Карпати" (Львів), "Поділля" (Хмельницький), "Кривбас" (Кривий Ріг), "Металург" (Запоріжжя), "Анжі" (Махачкала), "Металіст" (Харків).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1597 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ