Чт, 2024-03-28, 12:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Січень » 24 » Третя за рік хвиля імміграції почалася у Китаї
13:09
Третя за рік хвиля імміграції почалася у Китаї
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Принаймні три чинники спонукали середній клас Китаю масово виїжджати з країни. Найбільший вплив на цей процес справило переобрання Сі Цзіньпіна на третій термін.

Три хвилі імміграції

Лао Хун, який називає себе "поромником", управляє туристичними агентствами в Пекіні та Шанхаї і консультує з питань імміграції.

22 січня він розповів Центральному інформаційному агентству Тайваню, що протягом минулого року в Китаї спостерігалося три хвилі імміграції. Перша почалася на початку червня, одразу після того, як у Шанхаї скасували карантин, який тривав два місяці. Друга вибухнула наприкінці жовтня, після того, як на засіданні ЦК КПК 20-го скликання було оголошено список нових членів Постійного комітету Політбюро. І третя хвиля почалася 8 січня цього року, після того, як влада Китаю зняла всі карантинні обмеження для тих, хто в'їжджає і виїжджає з країни.

Згідно з аналізом Лао Хуна, у першій половині минулого року Шанхай був закритий на два місяці, що розчарувало шанхайців, які бачили великий світ. Тому, щойно карантин у Шанхаї було знято, більшість людей, які консультувалися з приводу імміграції, а також оформляли імміграційні документи, були шанхайцями. У звичайний час у компанії Хуна на день було понад десять запитів, а в той час кількість запитів зросла майже до 300.

Після XX З'їзду КПК кількість імміграційних запитів також різко зросла.

За словами Лао Хуна, переобрання Сі Цзіньпіна на третій термін було очікуваним, проте ніхто не очікував, що всі інші шість членів Постійного комітету стануть людьми з його команди. Багато представників середнього класу та інтелігенції похитали головами, і почалася нова хвиля запитів на оформлення імміграційних документів. Ця хвиля охопила всю країну, компанія Хуна встановила рекорд — понад 800 запитів за один день.

Зняття всіх карантинних заходів відкрило можливість для нової хвилі "втечі".

На початку грудня 2022 року Пекін раптово почав скасовувати карантинні обмеження, які діяли три роки і завдали значної шкоди національній економіці, а також добробуту людей.

Після того, як 8 січня було знято всі обмеження на виїзд і в'їзд у країну, виникла нова хвиля імміграції, і компанія Хуна почала щодня отримувати близько 100 запитів.

Виїхати хочуть навіть небагаті люди

Лао Хун розповів, що у 2022 році багато хто з тих, хто консультується і подає заявки на імміграцію, належить до представників середнього класу та інтелігенції, але є також і просто робітники. У минулому більшість іммігрантів були родичами чиновників, а зараз ситуація змінилася. За останні пів року імміграційні настрої в Китаї значно зросли, деякі навіть прямо запитували: "Чи можна виїхати нелегально?"

Керівник канадської імміграційної компанії, на прізвище Лінь сказала, що у 2022 році китайці, які консультувалися в них із питань імміграції до США та Канади, не є такими багатими, як це було раніше. На її думку, це означає, що кількість китайців, які бажають іммігрувати, швидкими темпами зростає і вже охоплює більш численний середній клас.

Наразі, на додаток до традиційних для китайських емігрантів США, Канади, Європи та Японії, новим великим напрямком стала також Південно-Східна Азія.

Китайці "голосують" ногами

З приводу трьох останніх хвиль імміграції китайців політичний аналітик Лі Ліньї сказав в інтерв'ю The Epoch Times, що основним фактором, який спонукає людей емігрувати, є політична ситуація в Китаї та особливо переобрання Сі Цзіньпіна.

"У 2022 році китайські підприємці та багаті люди зазнали серйозного тиску з боку компартії на чолі з Сі Цзіньпіном. Оскільки країною керують не закони, а рішення людей при владі, нинішнього року всі очікують продовження минулої політики тиску на приватний бізнес. Багаті, а також і ті, у кого мало грошей, усі намагаються перевести свої активи за кордон. Це не тільки негативно вплине на економіку, це ясно показує недовіру людей до політики. Вони просто голосують ногами і для правлячого режиму це поганий знак", — каже Лі.

За матеріалами Epoch Times

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 237 | Додав: adminA | Теги: третя за рік хвиля імміграці, китай
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ