Вт, 2024-04-23, 17:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » Три російські супутники злетіли з Байконура і впали у Тихий океан. Збитки - мільйони доларів
09:55
Три російські супутники злетіли з Байконура і впали у Тихий океан. Збитки - мільйони доларів
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Невдачею закінчився запуск російських супутників. Три супутники "Глонасс-М", запущені в неділю з Байконура на ракеті-носієві "Протон-М" для завершення формування російського навігаційного угрупування ГЛОНАСС, за попередніми даними, впали в несудоходному районі Тихого океану, орієнтовно неподалік від Гавайських островів.

"Балістики всі перевірили: розгінного блоку ДМ-3 з космічними апаратами немає ні на основній, ні на проміжній, ні на аварійній орбітах. Розрахунки показують, що, швидше за все, розгінний блок з космічними апаратами впав в Тихому океані в районі Гавайських островів", - повідомило джерело в ракетно-космічній галузі, передає РИА "Новости".

Офіційної інформації про втрату супутників наразі немає, Міноборони говорить про невдачу, не приводячи подробиць, при цьому відразу декілька джерел підтверджують, що відбулася нештатна ситуація.

Раніше джерело, що брало участь в операції по виведенню космічних апаратів на орбіту, повідомляло, що супутники, за попередніми даними, виведені на вищу, ніж потрібно, орбіту.

Всього на орбіті в системі ГЛОНАСС з виведенням цих трьох супутників повинні були запрацювати 24 супутники - по вісім космічних апаратів в трьох площинах.

Збитки від невдалого запуску трьох навігаційних супутників можуть скласти декілька мільярдів рублів, повідомляє "Интерфакс".

"Космічні запуски зазвичай страхуються. Сьогоднішнє ЧП напевно відноситься до страхового випадку. Думаю, збиток може скласти декілька мільярдів рублів", - розповів співрозмовник агентства.

Він відзначив, що в цю суму входить вартість трьох навігаційних апаратів і ракети-носія.

"Вартість західних супутників цього класу складає порядка 100-200 млн дол за один апарат. Наші супутники коштують набагато дешевше, проте, в цілому вартість трьох апаратів складає декілька мільярдів рублів", - сказав співбесідник агентства.

За його словами, за неофіційною інформацією, вартість ракети-носія "Протон-М" і розгінного блоку ДМ, які повинні були вивести на орбіту супутники "Глонасс-м", складає порядка 70 млн доларів.

Російська глобальна навігаційна супутникова система ГЛОНАСС - аналог американської GPS - була прийнята в експлуатацію в 1993 році.

ГЛОНАСС призначена для визначення за допомогою портативних носимих або вбудовуваних супутникових приладів-навігаторів місцеположення і швидкості руху морських, повітряних і сухопутних об'єктів, у тому числі і людей, з точністю до одного метра.

Для навігації використовуються цифрові карти, дані яких вводяться в навігатори.

Відзначимо, що нещодавно в США теж провалилася спроба вивести супутник на орбіту. В результаті американська розвідка залишилася без "очей і вух" - супутника, за неофіційними даними призначеного для "глобального радіоперехоплення".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 909 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ