Пт, 2024-04-26, 20:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 5 » "Тризубівців" судять за закритими дверима, апеляції адвоката відхиляють без пояснень
11:41
"Тризубівців" судять за закритими дверима, апеляції адвоката відхиляють без пояснень
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Апеляційний суд Запорізької області не задовольнив апеляцію адвоката про зміну запобіжного заходу для "тризубівця" Василя Лобайчука, затриманого міліцією за участь в обезголовлюванні пам'ятника Сталіну.

"Апеляційний суд Запорізької області залишив без зміни постанову суду Жовтневого району Запоріжжя про утримання під вартою мого підзахисного Василя Лобайчука. Мотивів, по яких не була задоволена апеляція адвоката про зміну запобіжного заходу - відміну арешту Лобайчука, сьогодні суд не пред'явив" - розповів адвокат Василя Лобайчука Віктор Ніказаков.

Адвокат також зазначив, що його підзахисний не небезпечний для суспільства і під час спилювання голови пам'ятнику Сталіна всього лише знімав процес на мобільний телефон, після чого виставив зняте в інтернеті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Ніказаков підкреслив, що в зал судового засідання охорона не допустила адвоката Сидора Кізіна. "Це означає, що судове засідання виявилося закритим для певної частини людей" - зазначив адвокат.

"Разом з адвокатом Сергієм Гайдуком я звернувся до головуючого судді обласного апеляційного суду з клопотанням про участь в судовому засіданні у справі активіста "Тризуба" Василя Лобайчука, що проходить у резонансній справі обезголовлювання пам'ятника Сталіну. Проте суд відмовив нам в цьому унаслідок того, що у Лобайчука, нібито, вже є один адвокат", - зазначив Кізін.

Кізін також додав, що вони "не змогли потрапити в зал судового засідання навіть як звичайні громадяни: охорона суду грубо не впустила нас. "Ми вважаємо, що своїми діями суд і охорона грубо порушили закон", - відзначив він.

Кізін також заявив, що має намір писати скаргу главі Апеляційного суду Запорізької області.

На початку січня правоохоронні органи затримали та заарештували понад десять членів Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. Як відзначили в організації, заарештованим висувають звинувачення у тероризмі у зв'язку з підривом пам'ятника Сталіну на території Запорізького обкому КПУ в ніч на 1 січня. Пізніше стало відомо, що членів організації "Тризуб" звинуватили також і в підпалі офісу Партії регіонів 1 січня.

У свою чергу, у "Тризубі" заявляють про "непричетність до будь-яких терористичних актів і про свою відданість справі патріотичного виховання української молоді".

13 січня на волю випустили частину затриманих членів ВО "Тризуб". Також наступного дня одного із затриманих активістів організації "Тризуб" Ростислава Винаря відпустили під підписку про невиїзд. Проте шістьох "тризубівців" було доставлено в Запоріжжя, де на них чекає суд.

А 19 січня за підозрою у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі правоохоронці затримали ще двох членів Всеукраїнської організації "Тризуб" - Анатолія Онуфрійчука та Василя Абраміва.

Раніше захисники затриманих представників Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери підготували звернення з приводу незаконних дій правоохоронних органів щодо підозрюваних у пошкодженні пам’ятника Сталіну членів організації.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 829 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ