Пт, 2024-04-26, 14:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 17 » Турчинов хоче створити найпотужнішу армію Європи
16:15
Турчинов хоче створити найпотужнішу армію Європи
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Російська Федерація може розпочати повномасштабну континентальну війну в будь-який момент. Про це сьогодні, 17 грудня, на брифінгу в Києві заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Виклики, які сьогодні стоять перед нашою країною, серйозні і небезпечні. Режим припинення вогню, який постійно порушується російськими терористичними угрупованнями, може в будь-яку хвилину перерости в нове жорстоке протистояння. Росія може розв'язати повномасштабну континентальну війну. І це може статися у будь-який час", - заявив Турчинов.

За його словами, в України немає альтернативи бути до цього готовою.

"І наше завдання, насамперед РНБО, забезпечити повну мобілізацію всіх наявних у країні ресурсів для того, щоб побудувати потужний оборонний комплекс, щоб бути готовими до відсічі агресора, бути готовими цілком і повністю звільнити нашу територію", - підкреслив секретар РНБО.

"Незважаючи на економічні проблеми, ми повинні створити найпотужнішу армію Європи. Ми не маємо іншого виходу. Незважаючи на економію всіх ресурсів, фінансів у першу чергу, ми не можемо економити на наших Збройних силах, на нашій Національній гвардії, на нашій обороні", - сказав він.

Турчинов зазначив, що Україні потрібна нова стратегія національної безпеки і нова військова доктрина з чітким визначенням головного противника.

"В Україні необхідно створити потужний стотисячний резерв наших Збройних сил. Цей резерв буде закріплений за військовими частинами та в умовах необхідності, в умовах воєнного часу негайно стане в стрій і буде захищати нашу країну", - додав він і підкреслив, що тема резервної армії - це окреме питання, пріоритет РНБО.

При цьому секретар РНБО підкреслив, що в Україні планується провести кілька етапів мобілізації. "Нам не обійтися від кількох етапів нової мобілізації... За рахунок мобілізації ми оновимо потужний 100-тисячний резерв", - заявив Турчинов, додавши, що для тих, хто вже воює на сході України, буде проведено часткову ротацію.

Торкаючись питання ротації, він заявив, що "одне із завдань, яке ми повинні реалізувати - це питання також розглядатиметься на найближчому засіданні РНБО, - це питання поетапного звільнення, незважаючи на всі погрози, наших громадян, які були мобілізовані в Збройні сили, Національну гвардію в поточному році".

"Це завдання наступного року. Це буде відбуватися не разово. Пріоритети будуть вироблені так само, як і проходила мобілізація", - сказав Турчинов.

Торкаючись питання термінів початку мобілізації та її кількісних параметрів, Турчинов сказав, що коли РНБО ухвалить відповідне рішення, його подробиці буде оприлюднено.

Секретар РНБО також зазначив, що бойові дії в Україні припиняться тільки після звільнення всіх територій на півдні та сході. "Наша війна закінчиться тільки тоді, коли буде звільнена вся територія України, включаючи Автономну Республіку Крим", - заявив він.

Турчинов був призначений на пост секретаря РНБО 16 грудня.

Зазначимо, раніше міністр оборони України Степан Полторак заявляв, що в 2015 році на строкову службу планується набрати 40 тис. осіб, а за контрактом - 10,5 тис. осіб.

Необхідно відмовитися від російської зброї і перейти на стандарти НАТО

За есловам Турчинова, дефіцит сучасного високоточного озброєння є однією їх причин серйозних втрат України.

"Ситуація така, що одним з головних пріоритетів, які ми ставимо перед нашим Оборонпромом, безумовно, є необхідність відмови від російської складової", - сказав він, зазначивши, що основою військового потенціалу України є зброя часів колишнього СРСР.

Зокрема, за словами секретаря РНБО, це стосується систем залпового вогню, авіації.

"Ми повинні терміново відновити (виробництво - ред.) вітчизняні аналоги такого озброєння або переходити повністю на натовські стандарти", - підкреслив Турчинов.

За його словами, в даний час Україна розраховує лише на власні зусилля, оскільки військово-технічна допомога інших країн не була надана. "Проблема військово-технічної допомоги - це проблема, яка постала перед нами ще на початку цього року. На превеликий жаль, ви знаєте, що стосується летального зброї, то навіть пістолета, я не кажу про більш серйозні речі, не було поставлено в нашу країну", - підкреслив Турчинов.

Він привітав схвалення Конгресом США закону про підтримку України і висловив сподівання, що цей документ буде підписаний президентом Бараком Обамою і Україна почне системне військово-технічне співробітництво з США.

Турчинов також сподівається, що до такої співпраці приєднаються країни ЄС.

Воєнний стан - тільки в разі реальної загрози

"Якщо буде потреба, безумовно, буде введено воєнний стан, коли для цього буде реальна необхідність, реальна загроза", - сказав Турчинов.

Він зазначив, що в законопроекті про РНБО, схваленому Верховною Радою в першому читанні, мовиться, що за необхідності Рада має забезпечити створення ставки верховного головнокомандувача.

"І наше завдання, коли ми говоримо про мобілізацію всіх ресурсів країни, в тому числі бути готовими до введення воєнного стану. Ми повинні бути готовими до всього", - підкреслив він, зазначивши, що є загроза "реальної повномасштабної континентальної війни".

В умовах обстрілів влада не зможе обслуговувати енергетичну інфраструктуру Донбасу

Секретар РНБО заявив, що Україна не зможе обслуговувати енергетичну інфраструктуру окупованих районів Донбасу в умовах порушення бойовиками режиму припинення вогню на сході країни.

"Ви може вважати, що це жорстка позиція. Для нас життя кожного солдата, кожного військовослужбовця - найбільша цінність. І коли сьогодні порушується режим припинення вогню, тривають обстріли - я повинен сказати, що в таких умовах ми не зможе забезпечувати обслуговування енергетичної інфраструктури, яка забезпечує цей регіон. І це повинні розуміти і ті, хто стріляє, і жителі цього регіону", - заявив Турчинов

Нагадаємо, у листопаді прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк обіцяв, що уряд і далі постачатиме газ та електроенергію на території під контролем терористів, не зважаючи на відсутність будь-якої оплати.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1049 | Додав: adminA | Теги: Турчинов, найпотужнішу армію Європи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ