Пт, 2024-04-19, 23:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 18 » Турчинов знає, що Ющенко хоче зірвати вибори. Також президент своїм "дембельським акордом" - перевищив повноваження
12:08
Турчинов знає, що Ющенко хоче зірвати вибори. Також президент своїм "дембельським акордом" - перевищив повноваження
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Ющенко намагається зірвати президентські вибори. Про це заявив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов в ефірі "5 каналу", коментуючи заяву заступника голови Секретаріату президента Ігоря Попова про те, що неприйняття держбюджету-2010 може бути загрозою для проведення виборів.

"Ющенко і його оточення сподіваються, що вибори будуть зірвані. І це не тільки сподівання, що вони зможуть заблокувати або заветувати прийняття бюджету. Ющенко намагається зірвати вибори не тільки блокуванням бюджету, але і звернувся до Конституційного суду, щоб визнати неконституційним закон про вибори - це його остання надія продовжити владні повноваження", - зазначив Турчинов.

Перший віце-прем'єр переконаний, що "більшість парламенту, 430-440 депутатів, зацікавлені, щоб президентські вибори відбулися".

"На випадок, коли вони зможуть заблокувати ухвалення бюджету, можна окремою постановою, окремим законом прийняти рішення щодо фінансування виборчого процесу. Я переконаний, що під це будуть голоси навіть у випадку накладення Ющенком вето. Воно буде достатньо швидко подолане", - сказав Турчинов.

Він заявив, що "президент, щоб зірвати виборчий процес, оскаржує не стільки питання участі судової влади у виборчому процесі, а саме і терміни проведення виборів".

"У випадку, коли КС, де достатній вплив є у президента, може прийняти рішення щодо неконституційності термінів проведення виборів, тоді дійсно виникає правова колізія", - зазначив перший віце-прем'єр.

"З одного боку, процес почався вже за новим законом, а блокування КС цього закону може призвести до зриву всіх термінів, планів ЦВК і фактично поставити легітимність виборчого процесу під питання, що необхідно Ющенку", - заявив Турчинов.

"Я думаю, що ті судді, які були заангажовані президентом, або внесені до складу суду за квотою президента, мабуть, також розуміють, що Віктору Андрійовичу залишилося не так багато часу сидіти на вулиці Банковій", - сказав перший віце-прем'єр.

"Я сподіваюся, що у них вистачить і розуму, і відповідальності і розуміння того, що повинні відбутися президентські вибори, щоб не схвалювати алогічні рішення і не зривати виборчий процес на догоду одному пану і незначному його оточенню", - заявив він.

Водночас Турчинов вважає, що якщо "КС буде обговорювати тільки питання участі судової влади у виборчому процесі – це не загрожує терміну проведення виборів і не зможе зірвати виборчий процес".

Днями КС задовольнив подання президента про неконституційність закону "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", який реалізує механізм імпічменту.

У зв'язку з цим політолог Володимир Фесенко спрогнозував, що рішення щодо закону про вибори буде не на користь Ющенка. "Конституційний суд виробив таку тактику: перед ухваленням рішення на користь однієї сторони він робить реверанс на користь іншої. Тобто слід чекати, що подання глави держави щодо незаконності деяких норм закону про вибори президента не буде задоволено", - пояснив він.

Тим часом, Турчинов стверджує, що президент перевищив повноваження, видавши указ про припинення продажу Одеського припортового заводу.

"Цей указ – перевищення повноважень президента і це не його компетенція, тому що указ не може скасувати ті рішення, які вже запущені", - вважає він.

"Не має ні закон, ні указ зворотної сили. Вже півроку цей процес йде і можна було його блокувати до початку, а не коли тиждень залишається до аукціону", - наголосив перший віце-прем'єр.

Турчинов наголосив, що мета цього указу – "зірвати участь потужних, європейських, світових інвесторів у приватизації і за безцінь дати можливість купити ОПЗ афільованим фірмам".

"Я не виключає, що і судові рішення зараз виникнуть. В нас є практика проводити приватизацію в інтересах конкретних структур і фірм", - зазначив він.

"Я вважаю, що це не тільки ганьба для країни, яка завдяки високопосадовцям відлякує інвесторів, але ж тут і чіткі ознаки корупції, коли чітко працюють на конкретні фірми, відсікаючи підприємства зі світовим ім'ям", - сказав урядовець.

"Дуже багато хто сподівався, що серйозні компанії в Україну не прийдуть, і подали заявки фірми, керівників яких можна часто побачити у секретаріаті президента", - зазначив Турчинов.

За його словами, "вони сподівалися, що все нормально пройде, тиждень залишається до приватизації". "Але, завдяки переговорам, які були проведені, найпотужніші інвестори подають заявки", - сказав перший віце-прем'єр.

"Можна сказати, що президент просто не любить власну країну і хоче, щоб міжнародна спільнота боялася вкладати інвестиції в Україну", - зазначив Турчинов.

"Уявіть собі – люди подали заявки, вони повинні перерахувати кошти і тут указ президента, який блокує процес приватизації. Який інвестор буде йти в Україну?", - запитав він.

"Це просто злочин проти власної держави. Я розумію, що пану Ющенку недовго залишилося перебувати на посаді. Мабуть, як кажуть, дембельський акорд", - заявив перший віце-прем'єр.

Фонд державного майна України 15 липня 2009-го оголосив конкурс з продажу 99,567% державного пакету акцій ВАТ "Одеський припортовий завод". Початкова ціна пакету становить 4 млрд грн. Конкурс мав відбудуться через 75 днів після його оголошення (29 вересня).

Але вчора Ющенко зупинив рішення уряду про продаж. За його словами, приватизація цього об'єкту загрожує економічній безпеці України.

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко, у свою чергу, заявила, що приватизація ВАТ "Одеський припортовий завод" відбудеться у встановлені терміни - 29 вересня 2009 року - не зважаючи на указ президента

Прем'єр підкреслила, що приватизація підприємства відбувається не за рішенням уряду, а згідно з рішенням Фонду державного майна України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1268 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ