Пт, 2024-04-19, 08:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 1 » Турчинова можуть притягнути до відповідальності
14:30
Турчинова можуть притягнути до відповідальності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

   Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов заявляє, що готовий відповідати за будь-які свої дії на посаді в уряді. За його словами, сьогоднішні публікації у ЗМІ "є продовженням реалізації політичного замовлення чинної влади СБУ та інших силових структур на мою дискредитацію та блокування моєї політичної діяльності шляхом відкриття кримінальних справ чи арешту", передає УНІАН.

Турчинов наголосив: "Я готовий відповідати за будь-які свої дії на посаді в уряді, тому що мені за них не соромно – я чесно працював на державу. Що стосується останніх фальшивок, надрукованих в газеті "Сегодня" та підхоплених іншими виданнями, то вони викликають як мінімум подив, тому що злочинне рішення щодо реалізації газу, який знаходився у Держрезерві, було прийнято Кабінетом міністрів України, який очолював Янукович. Так, 27.07.2007 рішенням №974/7 "Про внесення змін до номенклатури" газ було розброньовано та виведено з номенклатури Держрезерву. Метою цього рішення була реалізація газу для бізнес-структур з оточення Януковича. Без дозволу нового уряду Держрезерв провів аукціон і реалізував газ. Коли нам стало про це відомо, ми заборонили відпускати газ за цією злочинною схемою. Лише на початку 2010 року цей газ списали відповідно до судового рішення".

До речі, зауважив Турчинов, "пан Сіньковський, який проходить по цій справі, теж був призначений на посаду заступника Держкомрезерву саме паном Януковичем".

Тому, заявив Турчинов, він підтримує розслідування цієї справи, але має "великі сумніви, що ті, хто ініціював та приймав постанову № 974/7, понесуть за це відповідальність. Чекатиму нових провокацій, компрометації та звинувачень, не зупиняючи роботу в опозиції".

Раніше в БЮТ заявили, що влада розгорнула переслідування членів партії "Батьківщина" по всій країні. Вже заарештовано ряд чиновників, які працювали в уряді Тимошенко. Українські ЗМІ припускають, що основною мішенню слідства у справах соратників Юлії Тимошенко обраний Олександр Турчинов.

Тимчасом у Партії регіонів допускають, що БЮТ навмисно поширює чутки про можливий арешт, щоб створити імідж переслідуваної опозиції. "Регіонали" порадили опозиції не видавати за політичні переслідування боротьбу за встановлення законності.

Сьогодні, 1 вересня, газета "Дело" з посиланням на джерело у Генеральній прокуратурі повідомила, що Турчинова можуть притягнути до відповідальності за спробу продати через Держкомрезерв велику кількість газу за заниженою ціною.

За даними джерела, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного продажу Держкомрезервом природного газу приватним структурам. В результаті спільних перевірок прокуратури і Служби безпеки України було виявлено значні фінансові зловживання при спробі продати 1,3 млрд куб м газу за заниженою ціною.

За даними газети, в жовтні 2009 року на той час перший віце-прем'єр Турчинов схвалив "товарну" схему погашення боргу НАК "Нафтогаз України" перед Держрезервом. Пізніше Держрезерв продав чотирьом компаніям права вимагати у "Нафтогазу" 1,3 млрд куб м газу. Договори про продаж прав вимог за дорученням Держрезерву укладало ДП "Ресурспостач", яке від імені комітету проводить аукціони з продажу матеріальних цінностей.

За інформацією джерела, компанії закуповували газ за ціною 500 грн за 1 тис куб м, що в 4 рази нижче за ринкову ціну.

Міністр екології Микола Злочевський, який до того очолював Держрезерв, повідомив виданню, що одна з чотирьох компаній належала арештованому екс-заступнику голови Держкомрезерву Миколі Сіньковському. За словами Злочевського, саме він після приходу до керівництва матеріальним резервом визнав вищезазначені договори недійсними. "Я в останню хвилину зупинив цей продаж, коли прийшов на посаду голови Держкомрезерву", - відзначив Злочевський.

У липні Генпрокуратура повідомила, що опротестувала розпорядження Держрезерву. Тепер Генпрокуратура планує притягнути до відповідальності всіх, хто давав дозвіл на купівлю газу за заниженою ціною. У такому разі не уникнути допитів й Турчинову, зазначає видання.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 961 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ