Сб, 2024-04-20, 11:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 31 » Туреччина закликає ООН створити табір для біженців в Сирії
09:50
Туреччина закликає ООН створити табір для біженців в Сирії
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Влада Туреччини звернулися до ООН із закликом якомога швидше створити табори для біженців на території Сирії.

Міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що його країна вже не може впоратися з потоком сирійських біженців.

Щодня, за словами Давутоглу, сирійсько-турецький кордон перетинають до 4 тис біженців з Сирії, ще понад 10 тис людей скупчилися на сирійській території в прикордонних районах.

Гуманітарна криза в Сирії знову обговорювалося на зустрічі голів зовнішньополітичних відомств країн-членів Ради Безпеки ООН, повідомляє ВВС Росія.

Британський міністр закордонних справ Вільям Хейг вважає, що реалізація ідеї Туреччини про створення таборів для біженців на території Сирії "пов'язана із значними труднощами".

"Необхідно внести ясність: створення якої-небудь "безпечної зони" вимагає військової інтервенції, і подібне рішення повинне бути зважене з усією ретельністю", - підкреслив Хейг.

"Однак жоден з варіантів не можна виключити в майбутньому", - додав він.

Голова французького МЗС Лоран Фабіус вважає, що для захисту біженців на території Сирії потрібні "значні військові ресурси".

Фабіус не виключає, що якщо гуманітарна ситуація в Сирії буде продовжувати погіршуватися, то світовій спільноті доведеться шукати "інші рішення" для допомоги біженцям.

У той же час Росія і Китай, які також є членами Ради Безпеки ООН, активно заперечують проти зовнішнього військового втручання в сирійський конфлікт.

Малоймовірно, щоб російські і китайські дипломати підтримали ідею про розміщення міжнародних військових сил для захисту біженців на території Сирії.

Відсутність єдності між членами Ради Безпеки підкреслює і той факт, що на зустріч, присвячену гуманітарній кризі в Сирії, з 15 країн-членів своїх представників надіслали лише Британія, Франція, Колумбія, Марокко і Того.

На спільній прес-конференції Вільям Хейг і Лоран Фабіус оголосили про виділення додаткових коштів для фінансування гуманітарної допомоги ООН сирійським біженцям.

Франція погодилася надати на ці цілі ще 6,2 млн доларів, Британія - додаткові 4,75 млн доларів.

Відповідно до цифр турецького міністерства закордонних справ, зараз в прикордонних районах Туреччини в таборах розміщено близько 80 тис сирійців.

Всього ж в Сирії, за даними британського Форін офісу, 1,5 млн людей були змушені покинути свої будинки через тривалі бойові дії між урядовими військами і повстанцями.

Більше 200 тис сирійців втікли в сусідні країни, головним чином до Туреччини.

За словами Вільяма Хейга, зараз екстреної гуманітарної допомоги потребують приблизно 2,5 млн сирійців.

Тим часом бої між повстанцями та урядовими військами тривали в четвер: збройна опозиція стверджує, що їй вдалося збити винищувач сирійських ВВС в провінції Ідліб на північному заході країни.

За словами правозахисників, у відповідь сили режиму Асада піддали населені пункти провінції сильному артилерійському обстрілу.

В результаті, за непідтвердженими даними, загинули 20 людей, у тому числі 8 дітей.

Конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року, його жертвами стали, за даними ООН, 17 тисяч осіб. Спроби розпочати переговори між повстанцями і режимом Асада провалилися. Країни Заходу намагаються через Радбез ООН посилити тиск на Дамаск, однак спроби ухвалити відповідну резолюцію наштовхуються на вето Росії та Китаю.

У Київ прибули евакуйовані з Дамаска українці, поляки, бєларуси і сирійці

В 23:30 (за київським часом) в четвер в аеропорт "Київ" (Жуляни) прибув літак з Дамаска (Сирія), на борту якого знаходилося 45 українців, а також громадяни Бєларусі, Польщі та Сирії.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю прес-секретар Міністерства закордонних справ України Олександр Дікусаров, на сьогодні зусиллями МЗС України за останні місяці з Сирії евакуйовано 411 громадян України.

Також він зазначив, що евакуація здійснювалася за допомогою літаків МНС, Міноборони, українських авіакомпаній, а також за підтримки міжнародних партнерів, таких як Міжнародна організація з міграції.

Крім того, Дикусаров підкреслив, що за останні місяці, включно з сьогоднішнім рейсом, Україна евакуювала з Сирії 42 громадян інших країн, серед яких 17 поляків, 18 сирійців, 7 бєларусів.

На закінчення прес-секретар додав, що Посольство України в Сирії і в подальшому буде складати списки українців для евакуації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 937 | Додав: adminA | Теги: біженців в Сирії, табір, Туреччина, ООН
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ