Сб, 2024-04-20, 02:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 23 » У 150 мільйонів гривень обійдеться державі якість питної води
18:35
У 150 мільйонів гривень обійдеться державі якість питної води
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Мінрегіон планує забезпечити встановлення сучасного лабораторного обладнання для контролю якості питної води. Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає УНН.

"Сьогодні не існує лабораторного оснащення з певних показників. Тому в наших планах оснащення лабораторій таким обладнанням за контролем питної води та стічних вод. Ми плануємо поступово це запроваджувати, починаючи з регіонів, де найгірша ситуація – це східні регіони", – повідомив міністр.

У поточному році у держбюджеті передбачено 200 млн гривень для реалізації Загальнодержавної цільової програми "Питна вода України" на 2011–2020 роки.

З цієї суми 49 млн грн планується спрямувати на погашення кредиторської заборгованості, яка утворилася торік, решту, понад 150 млн, – на конкурсній основі направити на основні напрямки програми. Це передусім будівництво та реконструкція водозабірних споруд, встановлення станцій очищення питної води централізованого водопостачання, оснащення лабораторій контролю якості питної води та стічних вод.

Крім того, цього року передбачено 640 мільйонів гривень для реконструкції та будівництва очисних споруд, щоб захистити акваторії Азово-Чорноморського узбережжя та басейнів річок Дніпро і Сіверський Донець від забруднення.

95% питної води в Україні непридатні для вживання: її не можна пити, на ній не можна готувати їжу. Постійний моніторинг якості води мінімум за 80 показниками, як того вимагають стандарти, в країні не ведеться, тому українці не знають, що саме п'ють.

Нагадаємо, через значний стрибок цін на бензин бутильована вода від початку року подорожчала на 40%, а влітку, враховуючи сезонний фактор, її ціна зросте до 50%, у порівнянні з першим кварталом.

Як показало опитування компаній-виробників, сьогодні середні ціни на бутильовану воду з доставкою в Києві становлять від 38 грн до 50 грн за один бутель. При цьому ще торік на аналогічну продукцію ціни перебували в діапазоні 22-27 грн.

Дорожчає також і побутова вода. Нагадаємо, з 1 березня українці платять більше за спожиту воду. Холодна вода та водовідведення подорожчає на 8% у кожному населеному пункті. Так, у Києві водопостачання подорожчає на 18 копійок і становитиме 3,18 грн. Це лише базовий тариф, остаточну ціну встановить місцевий водоканал.

Довідка

Рівень зношеності систем водопостачання в Україні становить у середньому 54%. Найгірший стан мають очисні споруди. Центральним водопостачанням в країні забезпечено 63,9% всього населення. Це становить 7524 населених пункти, у тому числі 459 міст та 6298 сіл. Міське населення забезпечене центральними водопостачанням на 83,3%, сільське – менше ніж на чверть (24,6%).


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1067 | Додав: adminA | Теги: 150 мільйонів гривень, якість питної води
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ