Пт, 2024-04-26, 06:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 24 » У 2016 році очікується повне скасування валютних обмежень
12:25
У 2016 році очікується повне скасування валютних обмежень
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національний банк України (НБУ) має намір повністю зняти валютні обмеження, запроваджені у вересні 2014 року і лютому 2015 року, ближче до середини 2016-го, повідомила глава НБУ Валерія Гонтарєва. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Ми почали поступову лібералізацію всіх наших адміністративних обмежень. Більше того, наше завдання на сьогоднішній день не тільки прибрати всі адміністративні обмеження, які були введені в вересні минулого року і в лютому цього року, але ми хочемо вийти з цих обмежень в абсолютно нове життя, життя без декрету про валютне регулювання, датований 1993 роком. Він застарів ще 1998 році. Ми вже почали лібералізацію і поступового скасування обмежень, але повне скасування ми готуємося зробити, напевно, до середини наступного року. Це все відбувається етапами, в середині наступного року ми хочемо вийти в зовсім нове валютне регулювання", - сказала вона у відеозверненні до учасників Одеського фінансового форуму, що відкрився в четвер.

Глава Нацбанку пояснила, що регулятор вводив адміністративні обмеження тільки тому, що в країні не працювали інші інститути влади: податкова, митниця, фінмоніторинг, судова система, прокуратура, регулювання ринку держфінпослуг і ринку цінних паперів.

"Однозначно лібералізація ринку, яка нас чекає, має на увазі, що всі інші інститути влади почнуть добре працювати, і ми в це віримо, ми допомагаємо їм здійснювати наші реформи", - сказала Гонтарєва.

За словами Гонтаревої, Комітет з монетарної політики Національного банку України (НБУ) в четвер має намір ухвалити рішення щодо облікової ставки.

"Сьогодні у дуже важливий день, відразу після нашої з вами конференції я йду на наш монетарний комітет і він буде приймати рішення по головній обліковій ставці Національного банку. Сьогодні, о 14.00 за київським часом. Я думаю, всім учасникам фондового ринку потрібно звикати, що це більше не декорації - монетарна політика Національного банку", - сказала вона у відеозверненні до учасників Одеського фінансового форуму, що відкрився в четвер.

За даними джерела, рішення комітету, швидше за все, передбачатиме зниження ставки.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2014 року Нацбанк обмежив отримання готівкових коштів в іноземній валюті з поточних депозитних рахунків клієнтів через каси і банкомати в розмірі 15 тис. грн на добу. Наприкінці липня того ж року Нацбанк розширив введене раніше обмеження з видачі готівкової гривні через каси банків і банкомати в межах до 150 тис. грн на добу на поточні та депозитні рахунки клієнтів.

На початку червня НБУ заявив, що хотів би лібералізувати валютний ринок, але МВФ зажадав зберегти більшість чинних в Україні обмежень на валютному ринку, хоча будуть певні послаблення: з 4 червня був збільшений ліміт на зняття готівкової гривні з 150 до 300 тис. грн, а юрособам можна купувати валюту до 25 тис. доларів (до цього - до 10 тис.). Наступним етапом може бути збільшення ліміту на зняття готівкової валюти на 5000 доларів.

Постановою №581 від 3 вересня 2015 року НБУ продовжив дію антикризових заходів, вжитих у 2014-2015 роках, ще на три місяці - до 4 грудня 2015 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 942 | Додав: adminA | Теги: 2016 р, повне скасування валютних обмежень
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ