Пт, 2024-03-29, 14:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 17 » У 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку Україна візьме участь
16:52
У 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку Україна візьме участь
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Україна візьме участь у 67-му Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку, який відбудеться 14-18 жовтня у німецькому місті Франкфурт-на Майні.

Про це повідомив перший заступник голови Держкомтелерадіо України Богдан Червак, повідомляє прес-служба відомства.

За словами посадовця, керівництво Франкфуртського ярмарку, з огляду на непросту економічну ситуацію в Україні, яка склалась у наслідок російської військової агресії, пішло назустріч українській стороні та надало пільгові умови участі у книжковому ярмарку. Зокрема, знижено на 30 відсотків вартість оплати виставкових площ.

"Також господарі виставки запропонували свою допомогу у виготовленні експозиційних конструкцій і здійснити стандартну забудову української експозиції", - додав Червак.

Національна експозиція України розміститься на площі в 100 кв м і складатиметься з трьох тематичних спрямувань, що відкриватиме зарубіжному видавцеві і читачеві Україну.

Перше "вікно" презентуватиме книги про останні політичні події в Україні – Революцію гідності та героїчний спротив українців російській військовій агресії ("Аеропорт" Сергія Лойка, "Іловайськ" Євгена Положія, "Сильне ім’я Надія" Надії Савченко, "Сборник рассказов" Олега Сенцова, "Художник войны" Максима Бутченка та інш.).

Друге "вікно" відкриватиме світу сучасну Україну через твори українських авторів – Ліни Костенко, Юрія Щербака, Сергія Жадана, Любка Дереша, Юрія Винничука, Тараса Прохаська, Юрія Іздрика та інших.

Третє "вікно" складатиметься з книг українських авторів у перекладі на мови народів світу – англійську, німецьку, французьку, іспанську тощо. Це "Кобзар" Тараса Шевченка у перекладі англійською та німецькою, перекладені твори сучасних письменників Андрія Куркова, Марії Матіос, Юрія Андруховича, Оксани Забужко, Андрія Кокотюхи, Сергія Жадана та інших.

В Держкомтелерадіо повідомили, що концепцію національного стенду розробила робоча група, до якої увійшли видавці, представники комітету та громадськості.

Нагадаємо, що у Львові з 9 по 13 вересня проходив 22-й Форум видавців. На цьогорічному книжковому форумі організатори анонсували 5 тисяч нових назв книжок, майже 1,5 тисячі заходів, 770 учасників з 22 країн, з яких 350 авторів та 170 видавців.

Головна тенденція форуму – збільшення книг про війну і мемуарів. Зокрема, на книжковому ярмарку було презентовано роман журналіста Сергія Лойка "Аеропорт"; книгу незаконно утримуваної у Росії льотчиці Надії Савченко "Сильне ім'я Надія"; книгу "Оповідання" режисера Олега Сенцова, нещодавно засудженого в Росії за сфальсифікованим обвинуваченням до 20 років ув'язнення за нібито підготовку терактів у Криму; "Тюремні щоденники" акордеоніста Ігоря Завадського, якого звинувачують у педофілії; роман "Іловайськ" Євгена Положія; книги "Історії про життя, смерть та нейрохірургію" відомого британського нейрохірурга Генрі Марша.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 775 | Додав: adminA | Теги: Україна, 67-мий Франкфуртський міжнародний к, Участь
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ