Пт, 2024-03-29, 15:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » У Бангкоку кількість загиблих зросла до 21 особи, більш як 800 поранених
16:33
У Бангкоку кількість загиблих зросла до 21 особи, більш як 800 поранених
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Опозиція в Бангкоку сьогодні проводить траурний марш містом. Процесія з 19 машин і десятків мотоциклів відправиться з "червоного табору" на мосту Пхан Фа і проїде по всьому місту.
У пікапах стоять дві труни з тілами загиблих "червоних сорочок", накритих національним прапором, а також 14 порожніх трун, оскільки тіла ще 14 загиблих активістів перебувають у поліцейському шпиталі. Удень незалежна комісія лікарів кількох лікарень проведе експертизу, щоб з'ясувати причини настання смерті, передає ИТАР-ТАСС.

За останніми даними, кількість загиблих в результаті зіткнень демонстрантів з військовими зросла до 21 людини, з них п'ятеро військових. Поранень зазнали понад 870 осіб, з них щонайменше 200 - солдати і поліцейські. За даними влади, 90 поранених перебувають у критичному стані. Раніше повідомлялося про 18 загиблих.

У суботу влада країни віддала наказ урядовим військам вигнати демонстрантів з міста. Після запеклих боїв із застосуванням автоматів з гумовими кулями, вогнепальної зброї, пляшок із запальною сумішшю і заточених бамбукових палиць, коли пролилася кров, армійське командування віддало наказ відступити. Зараз у місті затишшя.

Основна сутичка сталася на площі біля монумента демократії, біля якого, за словами прес-секретаря уряду Панітана Ваттанаягона, загинули 16 демонстрантів і п'ятеро солдатів, пише газета "КоммерсантЪ". З-поміж загиблих - японський журналіст Хіро Мурамото, оператор агентства Reuters.

"Ми виявили на місці сутички гранати М79, а вони не перебувають на озброєнні ні в армії, ні в поліції. Крім того, у нас є відеозапис, на якому серед демонстрантів чітко видно групи людей, озброєних автоматами. Розпочато офіційне розслідування. Видані ордери на арешт лідерів "червоних", - заявив Панітан.

При цьому, за словами представника уряду, солдати не стріляли в демонстрантів бойовими патронами. Однак британський вчитель Пол, що працює в Таїланді, заявив, що, перебуваючи у натовпі демонстрантів, бачив, як один з них, чоловік років 50 на вигляд, що розмахував прапором з вантажівки-пікапа, був застрелений, отримавши поранення в груди, передає Бі-Бі-Сі. "Армія стріляла бойовими патронами в громадян. Я б не повірив у це, якби не побачив на свої очі", - заявив він. Уряд визнає факти застосування солдатами бойових патронів лише при стрілянині в повітря для самооборони.

Представник армії полковник Сансерн Каєвкамнерд звинуватив демонстрантів у застосуванні бойових патронів і гранат. Лідер "червоних сорочок" Джатупорн Промпан закликав короля втрутитися в ситуацію, щоб запобігти подальшому кровопролиттю. Але 82-річний Рама IX (Пхуміпон Адульядет), який має великий авторитет у країні, поки що зберігає мовчання.

Незважаючи на церемоніальну роль монарха, він іноді демонструє своє ставлення до політичних процесів, що відбуваються в країні, та має великий вплив на хід подій. Так, своїм авторитетом король підтримав зміщення військовою хунтою в 2006 році прем'єр-міністра Таксіна Чінавата, чиї прихильники зараз і протестують у червоних сорочках на вулицях столиці. Попри запеклу політичну боротьбу навколо тих чи інших кандидатур на чолі уряду ніхто не зазіхає на статус глави держави.

Опозиція навідріз відмовилася вести переговори з урядом, ще раз зажадавши негайно розпустити парламент. Прем'єр Абхісіт Ветчачіва напередодні провів засідання з коаліційними партіями, які мають продовжитися і сьогодні.

Представники коаліції в уряді відзначають, що "зараз мова йде про компроміс, ми говоримо про дострокові вибори через 5-6 місяців і внесення поправок до Конституції". "Проте, якщо ситуація погіршиться, ми будемо розглядати питання про довіру", - цитує газета "Нейшн" джерело в керівництві країни.

Військові, за даними командування, зараз перебувають у бараках і займаються інвентаризацією зброї, частина якої в ході боїв була, за деякими даними, захоплена демонстрантами.

Опозиціонери, як і раніше, займають кілька центральних вулиць столиці як у старому місті, так і в туристичному центрі. 8 квітня у Бангкоку і в його околицях для запобігання "незаконним вуличним протестам", а не для розгону демонстрацій "Червоних сорочок", був запроваджений надзвичайний стан.

Внутрішньополітична ситуація серйозно вплинула на економіку країни, втрати обчислюються мільйонами доларів. Крім того, котирування національних компаній вже поповзли вниз. Міжнародні кредитні агентства кажуть, що в нинішніх умовах нестабільності рейтинг Таїланду може бути знижений.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 973 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ