Пт, 2024-04-26, 09:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 19 » У Берліні йдуть переговори лідерів країн "нормандського формату". ВІДЕО
20:21
У Берліні йдуть переговори лідерів країн "нормандського формату". ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Берліні почалися переговори лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та Росія).

У резиденції федерального канцлера Німеччини почалися переговори президента України Петра Порошенко, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда та президента РФ Володимира Путіна, передає прес-служба Адміністрації президента в Twitter.

Від української сторони у переговорах, крім президента, також беруть участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін та заступник глави Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв.

Пряме включення, що засвідчує початок зустрічі, показав канал "112 Україна".

Як повідомило джерело, що бере участь у заході, переговори "нормандської четвірки" почалися із запізненням.

"Переговори почалися із запізненням. Спочатку планувалося, що зустріч розпочнеться о 19.00 (за Києвом), однак через запізнення президента Росії довелося перенести її початок", - сказав він, передає "Інтерфакс-Україна".

Орієнтовно переговори почали близько 19:30 (за Києвом).

Як повідомлялося, перед зустріччю "нормандської четвірки" у Берліні пройшли тристоронні переговори лідерів України, Німеччини та Франції.

Першим у своїй резиденції Ангела Меркель зустріла президента України Петра Порошенка. За ним на зустріч прибув президент Франції Франсуа Олланд. Останнім у Берлін прибув Путін. Зауважимо, що берлінці зустрічали президента РФ акцією протесту проти військової агресії Росії в Україні та Сирії.

За підсумками переговорів очікуються підходи до преси. Спільно виступлять Ангела Меркель і Франсуа Олланд. Петро Порошенко виступить у посольстві України в Німеччині.

Раніше сьогодні прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ у Берліні на зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" озвучить "добре відому російську позицію" щодо окупованого Донбасу, проривів не очікується.

"Нормандська четвірка", можливо, збирається востаннє - Безсмертний

Хорошим результатом переговорів у Берліні за участю голів держав у Нормандському форматі буде вже те, що сторони обміняються думками та домовляться про продовження дискусії. З другого боку, сьогоднішня зустріч може стати останньою для Нормандської четвірки в нинішньому форматі, або й взагалі останньою в рамках Нормандського формату.

Про це заявив у середу в ефірі 112-го каналу екс-представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу Роман Безсмертний.

"Ситуація дуже складна. Більше того, можна говорити про те, що може трапитися так, що це - остання зустріч Нормандської четвірки в нинішньому форматі, а може трапитися так, що це взагалі остання зустріч Нормандської четвірки, - заявив він.

За словами політика, зроблені напередодні заяви з боку учасників переговорів свідчать по те, що кожна зі сторін їде в Берлін з дещо різними позиціями і підходами. "І це при тому, що ми ще не чули ніде озвученого "меню" на цю зустріч з боку Кремля. А це означає, що буде добре, якщо зустріч завершиться тезою про те, що сторони обмінялися думками і домовилися продовжити дискусію", - додав Безсмертний.

Він вказав на те, що окрім українського питання, цього ж дня лідери Франції, Німеччини та РФ мають обговорити ще і конфлікт у Сирії. І з огляду на такий насичений порядок денний і велику кількість проблем, результатом зустрічі може бути наступне: "Добре, що за цей рік, що минає, взагалі Нормандська четвірка зустрілася. Добре, що вони зараз протестують усе, що відбулося і на що треба звернути увагу. І дай Боже, щоб вони сформували завдання на найближчий час, що треба робити в рамках Тристоронньої контактної групи і підгруп у Мінському процесі".

Екс-представник у ТКГ вважає, що домінувати на переговорах у Берліні буде сирійська тема, яка, втім, має зіграти на користь України: "Тема Сирії емоційно буде домінувати тому, що на сьогодні і для Франції, і для Німеччини є шоком те, що відбулося в Алеппо. А це означає, що ця емоція фактично розвернула і канцлера Меркель і президента Олланда в дискусіях, які ведуться в рамках Нормандського формату на користь України. І на цей момент треба звернути увагу".

На його переконання, саме у сукупності із сирійськими заявами Олланда слід розглядати і останнє висловлювання глави МЗС Франції щодо України про "статус Донбаса та календар виборів". "І тому я би просив сприймати тези, які були озвучені міністром закордонних справ Франції Еро, разом із заявами президента Олланда щодо необхідності притягнення до відповідальності тих, хто приймав рішення про бомбардування Алеппо і притягнення цих політиків до відповідальності", - зазначив Безсмертний.

Він також наголосив, що саме консолідована позиція країн Заходу, де через російські військові дії у Сирії почало складатися таке собі "євроатлантичне антикремлівське об'єднання", і змусила президента РФ Володимира Путіна приїхати на переговори у Париж.

"Якщо проаналізувати останні 3 доби і заяви керівництва Німеччини, Франції, США і Великої Британії, то ситуація виглядала так, що по суті складається таке євроатлантичне антикремлівське об'єднання. При цьому, в один голос і Париж, і Вашингтон і Лондон говорили про притягнення до відповідальності і необхідні кроки щодо тих дій, які вчинила РФ у Сирії. Очевидно, що Кремль за цей час вперше зреагував на таку консолідовану позицію. І Путіну, очевидно, не було куди діватися, аніж їхати для розмови", - заявив Безсмертний.

Як повідомлялося, 18 жовтня в ході телефонної розмови президента України Петра Порошенка з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером ФРН Ангелою Меркель сторони обговорили ситуацію на Донбасі і домовилися провести зустріч голів держав у нормандському форматі в середу, 19 жовтня, в Берліні

При цьому Порошенко заявив, що українська сторона не очікує від цих переговорів значного прориву.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявляв, що саміт у "нормандському форматі" буде можливий тільки в разі, якщо на ньому буде перспектива "закріпити домовленості", яких можуть досягти помічники чотирьох лідерів. Москва заявляє, що вимагає від України швидкого поступу у політичних аспектах мінських угод, таких, як місцеві вибори на цій території і "амністія" бойовиків, іще до вирішення безпекових і гуманітарних питань. Київ натомість наголошує, що ще до саміту має бути створена "дорожня карта", що чітко визначила б порядок виконання Росією її зобов’язань за мінськими домовленостями про врегулювання на окупованій частині Донбасу. Крім того, в АП наголошували, що проведення зустрічі "нормандської четвірки" для вирішення лише так званих політичних компонентів "Мінська" є неприйнятним.

Водночас у МЗС Франції заявили, що мета саміту в "нормандському форматі" - змусити Україну просунутися в питанні статусу Донбасу".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 786 | Додав: adminA | Теги: переговори лідерів країн нормандськ, Берлін
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ