Чт, 2024-04-25, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 19 » У Білорусі проходять президентські вибори
13:43
У Білорусі проходять президентські вибори
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Голосування на виборах президента країни проходить сьогодні в Білорусі. Боротьбу за посаду голови держави ведуть 10 кандидатів, зокрема чинний президент країни Олександр Лукашенко.

По всій країні відкрито 6 тис 390 виборчих дільниць, а також 44 дільниці в 34 країнах світу. Вперше на виборчих дільницях встановлено понад 500 прозорих урн. У голосуванні зможуть взяти участь більше, ніж 7 млн виборців, повідомляє ИТАР-ТАСС.

- Wikileaks: Лукашенко критикував Росію через Грузію, і згадував, як пив горілку з опозицією

Нинішні вибори стали четвертими за рахунком в історії незалежної Білорусі. З 1994 року, з моменту проведення перших виборів, країною керує Олександр Лукашенко.

За ходом голосування стежитимуть більш ніж одна тисяча міжнародних спостерігачів від БДІПЧ і Парламентської асамблеї ОБСЄ, СНД і Міжпарламентської асамблеї СНД, а також ЦВК деяких іноземних держав. Білоруські вибори висвітлюють понад тисяча журналістів, зокрема 670 іноземних.

Перші дані exit-polls надійдуть в 20:00 за місцевим часом, а перші офіційні підсумки ЦВК оголосить в ніч з неділі на понеділок.

Вже підведені підсумки чотирьох днів дострокового голосування, в якому взяли участь 17,4 відсотків виборців.

Лукашенко вже тричі перемагав на виборах президента, проте результати всіх трьох голосувань не були визнані міжнародними спостерігачами чесними і справедливими. Втім, за словами експертів, минула передвиборна кампанія була значно відкритішою, ніж попередні.

Проте багато хто в Білорусії переконаний, що результати голосування відомі заздалегідь, а політична "відлига" - не більше ніж передвиборний трюк, покликаний переконати світову спільноту у відвертості виборів.

"Лукашенко це потрібно, щоб продемонструвати Європі (видимість чесних виборів), оскільки йому потрібні європейські гроші, - стверджує Андрій Санников, один з трьох основних кандидатів від опозиції. - Економіка знаходиться в дуже важкому стані, і йому потрібні додаткові кредити".

Сам Лукашенко відкинув всі звинувачення опозиції і заявив, що не збирається йти.

Опозиційні кандидати вже готуються протестувати проти результатів голосування, які, на їхню думку, будуть фальсифіковані.

Правоохоронні органи попередили, що жорстко припинятимуть будь-які спроби спровокувати протистояння в ході виборів або після закінчення голосування.

На посаду президента Білорусі претендують: чинний президент Олександр Лукашенко, лідер громадянської кампанії "Європейська Білорусь" Андрій Санников, лідер громадянської кампанії "Говори правду!" Володимир Некляєв, заступник голови Об'єднаної громадянської партії Ярослав Романчук, заступник голови Партії БНФ Григорій Костусев, претендент від створюваної партії "Білоруська Християнська Демократія" Віталій Римашевський, голова Ради асоціації малого і середнього підприємництва Віктор Терещенко, глава оргкомітету створення Білоруської соціал-демократичної партії (Народна Грамада) Микола Статкевіч, організатор союзу "За модернізацію" Алесь Міхальовіч, директор приватного підприємства Дмитро Усс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 1020 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ