Пт, 2024-04-19, 22:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 25 » У БЮТ переконані, що за "стрічками Мельниченка" треба посадити половину уряду
10:32
У БЮТ переконані, що за "стрічками Мельниченка" треба посадити половину уряду
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Змусити бізнесмена Віктора Пінчука поділитися майном і телеканалами - одне із завдань справи проти Леоніда Кучми. Таку думку озвучив віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко в ефірі телеканалу ТВі.

Він висловив переконання, що причина висунення звинувачення Кучмі в перевищенні влади не свідчить про бажання розкрити справу. "На мою думку, політична складова домінує", - заявив Томенко.

Він нагадав, що на "стрічках Мельниченка" зафіксовано багато розмов, що компрометують колишніх та нинішніх високопосадовців. "Хоч як парадоксально, але спроба нинішньої команди очолити кампанію "Україна без Кучми" передовсім спрямована проти них. Бо якби ми жили в демократичній країні, то ті фрагменти (стрічки, що компрометують високопосадовців) мали б демонструвати на телебаченні", - вважає віце-спікер.

На думку Томенка, висунення звинувачень проти Кучми б’є і по команді Януковича.

"Тепер, пішовши цим прецедентом, кожен громадянин має вимагати у Генпрокуратури паралельно відкривати справи проти Миколи Азарова, проти Януковича. Якщо записи є автентичними, то треба посадити половину уряду, половину голів обласних адміністрацій, велику команду Адміністрації президента, ну і значну кількість людей при владі, бо вони були системною, інтегральною складовою команди Кучми", - вважає віце-спікер.

На думку Томенка, висунення звинувачення Кучмі має на меті спростувати звинувачення у вибірковому застосуванні права в Україні: "Як я собі уявляю, у політтехнологічному задумі виглядало так, що Кучма є вагомою фігурою, що може урівноважити Тимошенко разом з Луценком і всіма іншими".

Ще однією причиною переслідування Кучми правоохоронцями є бажання отримати частину статків мільярдера Пінчука, зятя Кучми. "Змусити його поділитися майном і телеканалами - одне з завдань справи проти Кучми", - вважає Томенко.

Нагадаємо, що 22 березня проти другого президента України Кучми було порушено кримінальну справу. Його підозрюють у перевищенні влади в наданні незаконних розпоряджень посадовим особам Міністерства внутрішніх справ, які призвели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Крім того, Генпрокуратура заявила про те, що записи на стрічках колишнього майора Управління держохорони Миколи Мельниченка визнано доказом у кримінальній справі про вбивство журналіста Гонгадзе.

24 березня, після допиту в ГПУ, екс-президентові висунули звинувачення. Звинувачення висунуто за статтею 166 Кримінального кодексу у редакції 1960 року - "Перевищення влади або посадових повноважень", оскільки саме ця редакція була чинною у 2000 році. Частина 3 цієї статті передбачає, що перевищення влади або посадових повноважень спричинили тяжкі наслідки. Санкція статті - позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ