Пт, 2024-03-29, 14:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 27 » У БЮТ вважають, що дочка Тимошенко мало допоможе партії, і чекають весни
11:06
У БЮТ вважають, що дочка Тимошенко мало допоможе партії, і чекають весни
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Схоже, "бютівці" вже визначилися, хто поведе їх на вибори: місце королеви-матері Юлії Тимошенко, яка зараз сидить в СІЗО, займе її дочка Женя. 19 грудня дружина британського рокера Шона Карра повернула собі дівоче прізвище і знову стала Тимошенко, нагадує газета "Сегодня".

Чутки про те, що 31-річна Жужа (як її називає мама) може стати на чолі списку, ходили давно. Логіка в цьому є: якщо сама Юлія Володимирівна свято всенародного волевиявлення зустріне у в'язниці, то на чолі партійного списку зовсім не завадить людина на прізвище Тимошенко, щоб ще раз нагадати електорату, чия саме партія "Батьківщина". Тим більше, з емоційної точки зору це може бути сильним ходом - дочка йде на війну за маму.

Але є і скептики. У тому числі і в самому БЮТ. "Її висунення нічого партії не дасть. Це просто данина поваги Тимошенко. Демонстрація особистої відданості", - поділився думкою один з партійців.

У БЮТ поки офіційно не підтверджують плани щодо Євгенії Тимошенко. "Зараз вам ніхто на ці питання відповісти не зможе, - каже Юрій Одарченко, заступник голови фракції БЮТ. - Про список, черговості, персоналії зараз ніхто розмов не веде. Що стосується №1 - ми робимо все, щоб список очолила Тимошенко Юлія Володимирівна".

Серед частини "бютівців" досі тліє надія, що Тимошенко може вийти навесні 2012 року. "Тут є два важливих моменти. У березні 2012 року в Росії пройдуть президентські вибори. Хто переможе - ми розуміємо. Враховуючи, що газові переговори Путіна і нинішньої влади йдуть зі скрипом, можна припустити, що відносини Януковича і Кремля будуть тільки погіршуватися. Другий момент: до кінця весни Європейський суд з прав людини винесе вердикт Тимошенко - причому відразу за двома справами. Яким він буде - ми теж можемо здогадуватися", - кажуть у БЮТ.

"Тобто Янукович ризикує опинитися між молотом і наковальнею. З одного боку, він позбудеться підтримки Росії, з іншого - отримає санкції з рук Заходу. Адже що заважало європейцям досі ввести санкції? Те, що формально для цього не було приводу. Так, вони не згодні з рішенням суду і так далі. Але вони ж не можуть втручатися. А от якщо країна не виконує рішення Євросуду - це вже може бути приводом для введення санкцій. І тоді на нашу владу почнуть діяти через Кіпр, Швейцарію і так далі", - розповів один з "бютівців".

Тим часом у БЮТ вже почали готуватися до виборів. Поки в основному по мажоритарних округах. "Робота йде вже 2-3 місяці, - каже Юрій Одарченко - Дивимося, хто найбільш реальний кандидат на перемогу. Це буде єдиний кандидат від опозиції".

Перспективи соратники Тимошенко оцінюють оптимістично. "Зараз дуже гостро стоїть питання ціни на газ, владі, можливо, доведеться підвищувати ціну для населення. Багато з тих, хто зараз не визначився, за кого голосувати (це майже 52%, більша частина яких на вибори, швидше за все, не підуть, але відсотків 20% відправляться до урн) можуть спокійно перейти до нас", - сказав один з бютівців.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва залишив у силі вирок Печерського районного суду, за яким екс-прем'єр України Тимошенко засуджена на 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в 2009 році. Рішення суду про законність повторного арешту Тимошенко не підлягає касаційному оскарженню.

Рішення Апеляційного суду буде оскаржено в ЄСПЛ. Захист Тимошенко шукає юридичну можливість подати скаргу на вирок щодо "газової справи" в ЄСПЛ без касаційного оскарження в Україну.

Тим часом дочка екс-прем'єра Юлії Тимошенко Євгенія бореться за звільнення матері з в'язниці, однак у разі необхідності готова очолити список БЮТ на майбутніх парламентських виборах. У ЗМІ з'явилася інформація, що Євгенія Карр вже навіть змінила прізвище на дівоче.

Шкіль обіцяє показати всіх депутатів, які підуть на вибори від "Батьківщини" за списками

А тим часом член партії "Батьківщина" Андрій Шкіль пообіцяв надати списки всіх депутатів, які будуть йти на вибори від його партії за списками. Про це він заявив 26 грудня перебуваючи у Львові, повідомляє Gazeta.ua.

"Якщо говорити про те, щоб дати прізвища кожного заздалегідь, хто буде балотуватися за списками, то звичайно дамо. Ніяких таємниць у нас тут не буде. Це я вам обіцяю", - заявив політик.

Таким чином, за його словами, буде налагоджена схема просування у депутати чесних і досвідчених політиків. "Більше того, я ось вам обіцяю особисто, що у разі якщо я буду мати якусь інформацію про те, що якісь (випадкові) є, то я вам повідомлю. Це я вам обіцяю", - сказав Шкіль.

"Особливо, якщо це буде хтось, про кого я знаю, і якщо це буде стосуватися Львівщини. Я обов'язково повідомлю, бо я не так добре знаю тих людей, як ті, хто тут живе і спостерігає. І добре буде, щоб інтелігенція обговорила і сказала, хто має бути в тих списках, а хто ні", - уточнив він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: партії Батьківщина
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ