Вт, 2024-04-23, 10:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 21 » У Бразилії 800 тисяч протестувальників штурмують будівлі уряду
11:59
У Бразилії 800 тисяч протестувальників штурмують будівлі уряду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Близько 800 тисяч людей взяли участь в акціях протесту в четвер, 20 червня, в Бразилії. Такі дані наводить Agence France-Presse.

Найбільш масовими акції стали у Ріо-де-Жанейро, де на вулиці вийшли 300 тисяч людей. Загалом акції пройшли в кількох десятках найбільших міст країни.

Під час акцій зафіксовано низку сутичок протестувальників з силами правопорядку; в деяких випадках для розгону демонстрантів поліцейські застосовували гумові кулі і сльозогінний газ. Як наголошується, в столиці країни, місті Бразилія, маніфестанти спробували захопити штурмом будівлю міністерства закордонних справ, проте їх відтіснили поліцейські.

Про кількість потерпілих у ході сутичок не повідомляється. AFP, утім, наводить інформацію про одного загиблого демонстранта, за даними агентства, його задавив автомобіль.

У зв'язку з нинішніми протестами президент Бразилії Ділма Руссефф була змушена скасувати візит до Японії, запланований на початок наступного тижня. Подібні дії можуть означати, що влада країни серйозно стурбована ситуацією.

Масові акції протесту в Бразилії тривають протягом двох останніх тижнів. Приводом для їхнього початку стало підвищення плати за проїзд у громадському транспорті в Сан-Паулу. Згодом акції поширилися і на інші міста, а коло вимог протестувальників значно розширилося.

Учасники акцій протесту висловлюють своє невдоволення низьким рівнем життя в країні, корупцією і поліцейським свавіллям. Вони також протестують проти проведення в Бразилії великих міжнародних спортивних змагань, вважаючи, що виділені на них гроші слід було б витрачати на соціальні потреби.

У середу, 19 червня, влада двох мегаполісів - під тиском масових виступів - ухвалила рішення знизити вартість проїзду до травневого рівня, однак, як показали наступні події, це не знизило напруження.

Нинішні протести - наймасовіші в Бразилії за останні 20 років. Такі масштабні демонстрації востаннє пройшли в країні в 1992 році - їхні учасники вимагали імпічменту тодішнього президента Фернандо Колора ді Мелу.

Днями бразильська влада заявила про намір ввести до п'яти найбільших міст підрозділи національних сил безпеки, щоб впоратися з хвилею протестів.

Протестувальники пішли на штурм будівлі МЗС

У бразильській столиці в ході протестних виступів постраждала головна будівля Міністерства закордонних справ, більш відома як Палац Ітамараті. У той час, як частина маніфестантів вже почала розходитися з центральною Еспланади міністерств, група радикально налаштованої молоді рушила на штурм будинку МЗС, який спроектував знаменитий бразильський зодчий Оскар Німеєр і вважається архітектурною пам'яткою світового значення.

У цій ситуації поліція, яка охороняла зовнішньополітичне відомство, відігнала нападників, застосувавши кийки та сльозогінний газ. У ході сутичок було розбито кілька вікон і скляних дверей будівлі МЗС.

Пожежу, яка почалася біля входу, було швидко погашено. Двох людей арештовано, близько десяти отримали поранення. Раніше частина маніфестантів безуспішно намагалася прорватися до парламенту і президентського палацу в столиці Бразилії. Ці будівлі оточені щільними кордонами поліції Уі військових.

Переважна більшість демонстрантів налаштовані мирно. Проте практично повсюди в рядах маніфестантів виділяються групи радикальної молоді, які й провокують насильство.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 847 | Додав: adminA | Теги: будівлі уряду, 800 тисяч протестувальників, Бразилії
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ