Пт, 2024-04-19, 20:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 25 » У Бразилії знайшли кишкову інфекцію з Німеччини
15:37
У Бразилії знайшли кишкову інфекцію з Німеччини
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Двох мешканців міста Кампінас у бразильському штаті Сан-Паулу госпіталізовано з підозрою на отруєння штамом кишкової палички E.coli, який забрав життя більш як 40 людей у Німеччині. Про це повідомив секретаріат охорони здоров'я штату Сан-Паулу, передає Бі-Бі-Сі.

За даними медиків, обидва хворих незадовго до госпіталізації повернулися з Німеччини, де вперше було зафіксовано цю небезпечну кишкову інфекцію. Пацієнти пройшли необхідне обстеження, результати бактеріологічних досліджень стануть відомі найближчими днями.

Мінохоронздоров'я Бразилії поширило ноту, в якій просить людей, котрі мандрують до країн Європи і США, щоб убезпечити себе, утриматися від вживання сирих овочів і продуктів тваринного походження. За даними відомства, на тепер можливість спалаху захворювання в Бразилії відкидається.

Водночас у Франції повідомляють, що кишкова паличка, яка стала причиною захворювання восьми людей у французькій провінції Бордо, могла бути у пророщеному насінні. Семеро з хворих їли суп гаспаччо з насінням на благодійному заході, з'ясували медичні експерти. Як вважають, ця продукція була <а href='http://rus.newsru.ua/world/16jun2011/in_fect.html">імпортована у Францію з іншої країни.

Спалах кишкової інфекції спочатку було зафіксовано на півночі Німеччини. Перенощиками небезпечних бактерій спочатку назвали салатні огірки з Іспанії, але це припущення не підтвердилося. Потім фахівці заявили, що джерелом інфекції могла стати ферма в Нижній Саксонії, яка поставляє на ринки країни пророщену сою та інші злаки, використовувані для приготування салатів й інших страв.

На початку червня фахівці Європейського центру з контролю і профілактики захворювань повідомили, що причиною захворювань є рідкісний штам E.сoli, що належить до серотипу (варіатівності усередині підвидів бактерій або вірусів) 0104:H4. Штам-мутант, через який у Німеччині вмирають люди, раніше не був відомий, він стійкий до багатьох антибіотиків.

Бактерія E.coli часто присутня в кишечнику людей і теплокровних тварин. Більшість її штамів нешкідливі, але деякі штами, такі, як EHEC, можуть викликати тяжкі хвороби харчового походження. Симптоми хвороби, що викликається бактеріями EHEC - кривава діарея, гарячка і блювота. Більшість пацієнтів видужують протягом десяти днів, але у незначного кола пацієнтів (дітей раннього віку і літніх людей) хвороба може набути тяжкої форми із загрозою для життя.

У Німеччині від захворювань, викликаних небезпечним штамом кишкової палички, померли щонайменше 45 людей.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 872 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ