Ср, 2024-04-24, 00:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Червень » 13 » У центрі Києва для безквартирних і малозабезпечених нардепів побудують будинок
17:09
У центрі Києва для безквартирних і малозабезпечених нардепів побудують будинок
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Києві починають зводити будинки для депутатів. 16-поверхову висотку на 195 квартир побудують через два роки на вулиці Тропініна, зовсім недалеко від центру. Помешкання тут отримають народні депутати, співробітники Верховної Ради, а іншим житло продадуть за 1 тис дол за квадратний метр, пишуть Вести.

На сайті компанії-забудовника в інтернеті вже почали розпродаж квартир майбутнього будинку.

"Так, у нас є одно-, двох - і трикімнатні квартири. Ви хочете більше? Не проблема! Можемо домовитися і з'єднати дві квартири, а можна зробити і дворівневу. Будівництво розпочнеться вже в липні", - повідомила менеджер Раїса.

За її словами, ціна за квадратний метр 8-8,1 тис. грн. В будинку для народних обранців передбачений підземний паркінг. Крім того, для комфортного життя парламентаріїв планується замінити всі старі комунікації в окрузі.

"Це дійсно депутатський будинок, але, скільки їх тут буде жити, ми поки не знаємо. Ви не хвилюйтеся, ніяких особливих привілеїв для них не буде, всі будуть рівні", - зазначила Раїса. У київській мерії підтверджують, що будівництво дійсно скоро почнеться, проте там поки не знають, скільки квартир відійде Верховній Раді.

"Це вони вже самі з інвестором укладають договір", - зазначив заступник голови КМДА Михайло Кучук.

У Верховній Раді планується побудувати ще три будинки, які допоможуть вирішити квартирне питання "бездомних" нардепів: на вул. Обсерваторній, в Нестеровському провулку і на вул. Глибочицькій. На будівництво і проектування всіх чотирьох будинків в 2013 році в кошторисі парламенту закладено 22,8 млн грн (кошти мають виділити учасникам будівельного процесу, а ті в свою чергу - віддати у вічне користування частину квартир).

На сьогоднішній день близько 200 депутатів живуть у готелях "Україна", "Національний" і "Київ", на що у держбюджеті передбачено 38 млн гривень, однак народні обранці нарікають.

"Я, наприклад, живу в "Києві", у мене номер 14 кв. м, є телевізор і Wi-Fi, в минулому році ми домоглися, щоб нам встановили кондиціонери. Але жити там незручно. Хоча я відмовлюся від квартири з принципу", - сказав Андрій Парубій.

А ось депутат Сергій Гриневецький зовсім не проти отримати житло. "Я в готелі "Україна" живу з 1998 року. Звичайно, хочеться окремого житла, кухні, щоб супчик зварити собі. Може, і сім'я до мене приїхала б. Але якщо будуть претендувати на житло більш нужденні колеги, я сперечатися з ними не буду, а якщо житла вистачить - не відмовлюся", - повідомив Гриневецький.

Квартири для парламентарів у Києві не будувалися давно. В минулому скликанні розігрували всього чотири квартири, у той час як заяв було близько ста. З них відібрали 15. Глава регламентного комітету Володимир Макеєнко зазначає, що житло не дістанеться ні одному парламентарію: "Депутати не захочуть псувати свій імідж. Є ще працівники апарату, можливо, ці квартири дістануться їм".

Але, наприклад, Гриневецький вважає, що кожен нардеп не з Києва, за законом, має право на забезпечення житлом. "Якщо всі такі принципові, то потрібно внести зміни в закон і скасувати цю пільгу. Але ж не хочуть!", - підкреслив Гриневецький.

Як повідомлялося, близько 180 новообраних парламентарів написали заяви про їхнє розміщення в Києві. Такої кількості заяв від депутатів на житло в Києві раніше не було ніколи. Депутати від опозиції вирішили не звертатися у Верховну Раду про надання їм квартир за державний кошт, а в ПР заявили, що для розселення депутатів необхідно 238 готельних номерів.

У цій ситуації показовим є приклад парламенту попереднього скликання. 120 тодішніх депутатів подали заяви на отримання житла, проте через брак квартир (яких було всього 17), охочих залишилося 42 людини.

Тимчасом на Заході поширена практика, за якої новообраному депутату держава надає кошти для задоволення своїх житлових потреб, і той розпоряджається ними на свій розсуд.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: безквартирних, центр Києва, будинок, малозабезпечених нардепів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ