Пн, 2024-04-29, 07:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Квітень » 24 » У центрі Парижа виявлено стародавній некрополь
18:16
У центрі Парижа виявлено стародавній некрополь
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Група вчених нещодавно виявила стародавній некрополь у самому серці Парижа, всього за кілька метрів від жвавого залізничного вокзалу. Про це пише Greekreporter.

Знахідка надала виняткову можливість отримати уявлення про життя у Лютеції, попередниці французької столиці, майже 2000 років тому.

Незважаючи на кілька дорожніх робіт та будівництво станції Порт-Рояль у 1970-х роках, похований некрополь залишався невідкритим доти, доки плани нового виходу на залізничну станцію не викликали археологічних розкопок.

Антрополог із Національного інституту превентивних археологічних досліджень (INRAP) Франції Камілла Колона заявила, що археологи підозрювали, що це місце знаходилося недалеко від південного некрополя Лютеції.

Похоронні практики та принесення в некрополі Сен-Жак

Найбільший могильник гало-римського міста, некрополь Святого Жака, був частково розкопаний у 1800-х роках. Однак з могил було вилучено лише цінні предмети, а скелети, похоронні приношення та інші артефакти були кинуті. Пізніше некрополь було закрито і згодом забуто.

Команда INRAP виявила частину розкопок, які раніше ніколи не проводилися. За словами Домініка Гарсії, президента INRAP, ніхто не бачив його з давніх часів. Команда також була схвильована, виявивши скелет із монетою, що дозволило їм датувати поховання другим століттям нашої ери.

Розкопки, що почалися в березні, виявили загалом п'ятдесят гробниць. Всі вони використовувалися для поховань, на відміну від кремації, яка була звичайною практикою в той час.

Вважається, що скелети, знайдені у стародавньому некрополі в Парижі, належали галльському племені, відомому як паризії. Вони жили у Лютеції під час правління Римської імперії над містом на березі Сени. Останки були поховані в дерев'яних трунах, єдиною відмінністю яких була наявність цвяхів.

Більше половини трун містили глечики та кубки з кераміки. Іноді в труну або в рот померлого клали монету, і ця практика називалася оболонка Харона, яка була поширена на той час.

У грецькій міфології Харон служив поромником Аїда, а валюта розглядалася як плата за перевезення душ померлих через річку Стікс.

У могилах археологи знаходили взуття, яке клали або до ніг померлого, або поруч із ним, як підношення. Взуття можна було впізнати маленькими цвяхами на підошві.

Крім того, у могилах було знайдено прикраси, шпильки та ремені. У ямі, яка, як передбачалося, використовувалася для жертвоприношень тварин декільком богам, було знайдено останки свині та іншої невеликої тварини, скелети яких були повністю неушкодженими.

Подальший аналіз, щоб зрозуміти спосіб життя Парісії

На відміну від попередніх розкопок у 1800-х роках, нинішня команда планує забрати все з некрополя для подальшого аналізу. За словами Камілли Колона, це допоможе зрозуміти спосіб життя парижан через їхні похоронні обряди та дозволить аналізу ДНК визначити їхнє здоров'я.

Домінік Гарсія сказав, що давня історія Парижа маловідома, а розкопані могили дозволяють зазирнути у світ Парижа у давнину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 216 | Додав: admin | Теги: Париж, Некрополь, центр, стародавній, лютеція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ