Пт, 2024-04-26, 21:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 3 » У ЦВК бачать, що нове виборче законодавство - це кілька кроків назад
11:11
У ЦВК бачать, що нове виборче законодавство - це кілька кроків назад
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна вважає, що підготовлений Мін'юстом законопроект про вибори народних депутатів - це кілька кроків назад.

"На мій погляд, завдання президента виконується не зовсім точно. Тому що, якщо проаналізувати передвиборну програму Віктора Януковича, то він підтримував ідею запровадження в Україні Виборчого кодексу", - заявила представниця ЦВК в ефірі "5 каналу".

"Здавалося, що найбільш прогресивним є перехід на пропорційну систему з відкритими регіональними списками. Тому ті напрацювання, які тепер підготовлені Міністерством юстиції, я не можу оцінювати як остаточний варіант змін, які зрештою будуть внесені до парламенту. Ті напрацювання особисто мені здаються кількома кроками назад", - заявила Усенко-Чорна.

У свою чергу учасник засідань робочої групи з питань вдосконалення законодавства про вибори, голова правління Громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська заявила, що головне питання так і не було розглянуто робочою групою з підготовки нового закону про вибори.

"Головного питання - якою буде виборча система - не було розглянуто. Крім того, це питання не обговорювалося в суспільстві, це було табу. Друге табу - це те, що до розробки законопроекту не було залучено парламент. Частина пропозицій представників громадських організацій та опозиційних сил була врахована, але загальна тенденція є негативною", - зазначила Айвазовська.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович у щорічному посланні зазначив, що пріоритетними на шляху модернізації виборчої системи мають стати введення диференціального прохідного бар'єру і змішаної виборчої системи на виборах до парламенту.

Міністр юстиції Олександр Лавринович обговорив проект закону про вибори народних депутатів з представниками партій. Вони піддали жорсткій критиці документ, заявивши про неприйнятність змішаної системи і збільшення прохідного бар'єру з 3 до 5%. Крім того, Лавринович попередив, що Мін'юст не буде змінювати норми нового закону про вибори, з якими вже визначився Янукович.

Незважаючи на заяву міністра, що основні параметри законопроекту зафіксовано, багато хто критикував змішану систему, високий прохідний бар'єр і відмову від виборчих блоків.

Зазначимо, що представник президента у Верховній Раді, член фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко вважає, що новий законопроект про вибори "веде Україну до Європи", а екс-міністр юстиції вважає, що Україна почала рухатися в протилежному напрямку. Голова Комітету виборців України Олександр Черненко заявив, що проект закону "Про вибори народних депутатів" є "кроком вперед у порівнянні з законом про місцеві вибори".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 833 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ