Чт, 2024-04-25, 13:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 8 » У Єгипті уряд підвищив зарплати. Однак протести не стихають
16:51
У Єгипті уряд підвищив зарплати. Однак протести не стихають
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Єгипетська влада вирішила збільшити на 15% зарплати та пенсії працівникам бюджетної сфери, проте тисячі демонстрантів залишаються на площі Тахрір у Каїрі, передає Бі-Бі-Сі.

Банки поновили роботу, але Каїрська фондова біржа, закрита з 27 січня, не відчиниться до 13 лютого. Курс єгипетського фунта впав до мінімальної позначки за останні шість років. Держава виставила на продаж короткотермінові боргові зобов'язання на суму 2,2 млрд доларів. Ці кошти мають допомогти пожвавити економіку Єгипту, яка в результаті протестів втрачає не менш як 310 млн доларів щодня.

Демонстрації на площі Тахрір тривають вже 14 днів. Учасники акцій заявляють, що покинуть площу лише після відставки президента Хосні Мубарака. За даними міжнародної організації Human Rights Watch, під час протестів було вбито майже 300 людей. Раніше таку ж цифру назвали представники ООН, передає Lenta.ru.

За словами представників організації, дані про загиблих отримані співробітниками HRW в семи лікарнях у Каїрі, Суеці та Александрії - містах, де акції протесту набули найбільш масового характеру.

Тим часом на свободу відпущено активіста Ваеля Гоніма, главу відділу маркетингу по Близькому Сходу і Північній Африці компанії Google, який брав участь в організації демонстрацій.

31 січня Мубарак відправив у відставку кількох міністрів. Новий склад єгипетського уряду в понеділок зустрівся вперше, погодивши підвищення зарплат і пенсій. Міністр фінансів Самір Радван виділив 960 млн доларів на збільшення оплати праці шести мільйонів службовців. Школи ще й досі не працюють, у Каїрі, Александрії та Суеці діє комендантська година, яку, втім, ігнорують багато жителів цих міст.

Єгипетський телекомунікаційний магнат Нагіб Савіріс закликав демонстрантів прийняти той факт, що Мубарак залишиться при владі до президентських виборів у вересні. Савіріс відігравав важливу роль в організації переговорів між віце-президентом Омаром Сулейманом і представниками кількох опозиційних об'єднань, зокрема й заборонених "Братів-мусульман".

Бізнесмен відзначив, що багато єгиптян, насамперед військовослужбовців, не хотіли б бачити приниження президента, який має репутацію героя війни. За його словами, легітимність правління Мубарака вже підірвана, проте механізму влади на перехідний період поки що не розроблено.

Тим часом Німеччина оголосила про те, що не експортуватиме зброї до Єгипту доти, доки ситуація не зміниться. У німецькому міністерстві економіки пов'язали це з тим, як єгипетське керівництво дотримується прав людини. Торік Каїр закупив у Німеччині військової техніки на 30 млн доларів. Генсек НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив побоювання, що протести в Єгипті та інших арабських країнах можуть збільшити потік охочих нелегально іммігрувати до Європи. Однак, за його словами, ситуація не становить прямої загрози для Північноатлантичного альянсу.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 827 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ