Чт, 2024-04-25, 17:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 25 » У Європарламенті прогнозують підписання Україною домовленостей про асоціацію за два роки
19:32
У Європарламенті прогнозують підписання Україною домовленостей про асоціацію за два роки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат Європарламенту від Естонії Івар Падар прогнозує підписання Україною угод про безвізовий режим і асоціацію з Європейським Союзом в найближчі два роки. Про це він заявив під час марафону "Українська незалежність" в ефірі 5 каналу.

Всі ці дискусії в Європейському союзі досить активні у двох пунктах . Це договір про асоціацію, зону вільної торгівлі й безвізовий режим, оскільки ви начебто вже 6 років як відкрили свою державу. Ці дискусії в активній фазі, ми це недавно обговорювали з фахівцями українського МЗС, і якщо все піде за планом , може бути, що обидва договори будуть укладені в остаточному варіанті протягом двох років ", - заявив євродепутат.

При цьому він підкреслив, що багато залежить від України.

"Дуже багато залежить від України. Наскільки країна готова до цих процесів, наскільки готове законодавство і звичайно важливе питання - загальні цінності - правова держава Україна чи ні. 27 держав Євросоюзу будуть ратифікувати ці договори, там будуть різні питання ", - зазначив він.

Падар також підкреслив, що для того, щоб не виникло проблем при ратифікації цих договорів в 27 країнах-членах ЄС, українська влада повинна довести, що суди над екс-чиновниками дійсно є не політичними. "Те, що під суд потрапили політики, - це скрізь буває, це зовсім не новина, але головне потрібно показати - політичні це процеси чи не політичні І це факт, про це будуть всі питати", - запевнив Падар.

Литвин: Підписання угоди про асоціацію з ЄС дисциплінує вітчизняних політиків

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер провів зустріч із послом Фінляндії в Україні Крістером Міккелссоном, який завершує свою дипломатичну місію в Україні, повідомляє прес-служба українського парламенту в четвер.

На початку зустрічі Литвин високо оцінив особистий внесок Міккелссона у всебічне поглиблення відносин між Україною і Фінляндією і зазначив, що український парламент готовий до активізації міжпарламентського діалогу на рівні комітетів, фракцій і груп. У цьому контексті він запропонував розглянути питання про формування групи з міжпарламентських зв’язків з Україною у фінському парламенті.

У свою чергу Міккелссон зазначив, що відносини між Україною та Фінляндією розвиваються в дусі довіри й партнерства, і заявив, що Фінляндія підтримує євроінтеграційні прагнення України.

Голова українського парламенту висловив думку, що цього року необхідно завершити переговорний процес щодо підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, що "певною мірою дисциплінує" вітчизняних політиків і дасть змогу сконцентруватися над реалізацією європейського курсу держави, "а не розробляти альтернативні сценарії розвитку України".

Експерт: Плюси від угоди з ЄС отримають олігархи, мінуси- перекладуть на народ

Можлива майбутня угода про асоціацію з ЄС буде використана на користь українських олігархів, а тягар її виконання ляже на плечі простих людей. Таку думку висловив старший науковий співробітник Королівського інституту міжнародних відносин ChathamHouse Джеймс Шерр, передає >

"Сьогодні фактом є те - і це в Україні широко усвідомлюють, - що головний інтерес Януковича полягає в захисті інтересів і позицій дуже вузької групи людей, які утримують його при владі і які мають величезні привілеї і величезні статки. Було б дивовижно, аби ця угода про асоціацію з ЄС включно з угодою про всеосяжну зону вільної торгівлі - в разі, як її таки підпишуть, - виконувалася в спосіб, який би зачіпав ті інтереси",- вважає експерт.

Зокрема, він навів приклад стосунків України з МВФ, у результаті чого знизились статки простих громадян.

"Досі ми бачили, що вимоги МВФ виконуються в спосіб, який призводить до пожертв серед простих людей. Це стало моделлю поведінки влади, і є всі підстави вважати, що така модель повторюватиметься",- сказав Шерр.

На його думку, майбутнє можливе підписання угоди з ЄС може мати такі ж наслідки для звичайних українців.

"Тому підписання угод з ЄС, з одного боку, буде кроком уперед, а з іншого, має викликати тривогу, бо знову ж таки, тягар виконання ляже на плечі простих людей, а результатом може стати негативне ставлення суспільства до Заходу і Європи",- переконаний Шерр.

Нагадаємо що нещодавно голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу повідомив, що Україна і ЄС підпишуть нову "амбіційну" угоду, що включає в себе зону вільної торгівлі.

Крім того, Баррозу вважає, що в Україні слід активніше проводити реформи для зближення з Європейським Союзом, і 2011 рік дуже важливий для країни, оскільки саме цього року має визначитися "майбутній вигляд" сучасної України.

Як повідомлялось на початку червня у ЗМІ, за даними високопоставленого дипломата в Європейській службі зовнішніх дій (EASEU), в ідеальному сценарії обидві угоди (про вільну торгівлю та асоціацію) між Україною та ЄС могли б бути підписані під час саміту Східного партнерства у вересні 2011 року у Варшаві.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ