Чт, 2024-04-18, 11:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 28 » У Європі попереджають Росію, щоб не заважала Україні
21:53
У Європі попереджають Росію, щоб не заважала Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
У Європарламенті вважають, що нинішня поведінка Росії щодо України у сфері торгівлі не відповідає нормам міжнародного права і є неприйнятною. Про це голова комітету Європарламенту з закордонних справ Ельмар Брок (Німеччина) заявив за результатами спеціального засідання комітету про ситуацію в Україні.

"Росія використовує свої можливості всупереч міжнародному праву, яке визначає суверенне право кожної країни приймати свої рішення. І це тільки питання Києва - чи підписувати Угоду про асоціацію з ЄС - але не Москви чи Брюсселя. Тому така поведінка Росії є неприйнятною", - заявив європарламентар.

Він уточнив, що, зокрема, йдеться про позицію РФ щодо цін на енергоносії та митну політику, щоб змусити Україну не підписувати Угоду про асоціацію з Євросоюзом у листопаді на саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

Брок повідомив, що комітет Європарламенту з закордонних справ сьогодні на своєму засіданні закликав Єврокомісію і країни-члени ЄС чітко визначити свої позиції щодо дій Росії в нинішній ситуації з Україною, зокрема, на зустрічі G20, яка відбудеться наступного тижня в Санкт-Петербурзі.

Крім того, Брок поінформував, що Європарламент також планує ухвалити резолюцію, в якій висловить власну позицію про торговельні відносини між Україною і Росією.

Також Яценюк каже, що Україна і ЄС мають спільно дати відповідь на виклик Росії

Також Яценюк каже, що Україна і ЄС мають спільно дати відповідь на виклик Росії.

"Росія розв’язала по відношенню до України не торгову війну. Це - геополітичний акт. І не лише проти України. Це виклик, який постав перед нами – Україною та Європейським Союзом. І нам потрібно діяти спільно, аби дати відповідь на цей виклик", - заявив Голова Політради ВО "Батьківщина", голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк на спеціальному засіданні комітету в закордонних справах Європейського парламенту щодо ситуації в Україні в Брюсселі, 28 серпня.

На засіданні комітету обговорювалося в тому числі питання про політичні наслідки російської торговельної політики у відношенні України, повідомляє прес-служба партії.

Яценюк зазначив, що "у діях Росії – нічого нового", і нагадав, як діяла Москва по відношенню до Балтійських країн перед тим, як вони приєдналися до ЄС і НАТО. Яценюк згадав і саміт у Бухаресті 2008 року, на якому Україна не отримала Плану дій щодо членства в НАТО: "Росія вчинила такі самі дії".

"Нам потрібно усвідомити, що треба не просто вижити. Пройшовши це, Україна стане сильнішою. Ми станемо сильнішими разом. Я маю на увазі Україна як частина Великої європейської сім’ї", - наголосив він.

Яценюк зазначив, що своїми діями Російська Федерація порушила низку двосторонніх та багатосторонніх угод, зокрема, правила СОТ, Угоду про вільну торгівлю. "Але це не стосується торгівлі, це стосується геополітики. Президент Путін дуже чітко сказав, що Митний союз – це не економічний союз, а геополітичний. У мене таке відчуття, що Російська Федерація і персонально президент Путін намагаються встановити новий тип Радянського Союзу, нову версію СРСР – "СРСР 2.0", - додав він.

"Ми були частиною Радянського Союзу. Досить. Наша дорога до Європейського Союзу. І переконаний, що найкраща відповідь – це підписання угоди між Україною і ЄС", - наголосив Арсеній Яценюк.

Він зазначив, що Угода про асоціацію з ЄС в тому числі є запорукою проведення в Україні вільних та чесних президентських виборів в 2015 році.

"Нам треба бути об’єднаними. Показати справжню єдність і волю до підписання Угоди про асоціацію", - сказав Яценюк.

Кличко каже, що Росія тисне на Україну, щоб зашкодити підписанню Асоціації

Лідер "УДАРу" Віталій Кличко заявив, що торговельна війна, розпочата Росією, - це спроба тиску та погроз Україні, аби зашкодити підписанню нею Угоди про асоціацію з ЄС, включаючи створення зони вільної торгівлі.

Про це він сказав у Брюсселі на спеціальному засіданні комітету Європарламенту із закордонних справ щодо впливу торговельних суперечок між Україною та Росією на підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

"Дії Росії суперечать існуючим двостороннім та багатостороннім угодам, а також нормам і стандартам СОТ. Вони викликали обурення в Україні. Ми вдячні ЄС за принципову оцінку таких непартнерських дій Росії", - підкреслив Віталій Кличко.

Він зазначив, що російська влада вже не вперше здійснює подібні кроки, але до сьогодні вони були не такими системними та цинічними.

"Ми переконані, що Україна має застосувати всі наявні засоби, щоб захистити свої інтереси та забезпечити повагу до принципів цивілізованої поведінки у двосторонніх взаєминах з Росією. Чинна українська влада демонструє, що нездатна цього зробити", - зазначив лідер "УДАРу".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Європі, не заважала Україні, Росію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ