Чт, 2024-04-25, 17:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 15 » У Європі заявили, що Київ має вирішувати поставлені резолюцією ЄП питання
10:23
У Європі заявили, що Київ має вирішувати поставлені резолюцією ЄП питання
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Європейській комісії очікують від української влади розв'язання порушених у резолюцію Європейського парламенту проблем. Так прокоментували в Європейській комісії резолюцію, проголосовану минулого тижня в Європейському парламенті "Україна: справа Тимошенко та інших членів колишнього уряду".

"Ми, звичайно, ретельно розглянемо резолюцію Європарламенту і чекаємо обговорення з українською владою того, як вони розв'яжуть проблеми і моменти, порушені в резолюції", - заявило джерело в Єврокомісії.

При цьому в комісії нагадали, що не так давно прес-секретар верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії Кетрін Ештон висловила офіційну позицію у справі Тимошенко.

Відповідаючи на запитання, як резолюція зможе вплинути на переговори щодо Угоди про асоціацію між Києвом і Брюсселем, зокрема, і на двосторонні відносини Україна-ЄС у цілому, в ЄК підкреслили, що Брюссель "зберігає намір завершити переговори протягом цього року".

"Угода встановить етап у відносинах ЄС і Україною, надаючи важливі механізми для активізації взаємодії з найважливіших політичних і економічних реформ", - уточнили в Єврокомісії.

"Водночас ми зробили кроки, аби гарантувати, що повага прав людини та основних свобод є найважливішими елементами угоди, отож щодо цих цінностей не буде жодних компромісів", - наполягають у комісії.

Крім того, в Єврокомісії зазначили, що продовжать "висловлювати стурбованість і підкреслювати українській владі необхідність поважати права людини та верховенства права, включаючи справедливі, неупереджені та незалежні юридичні процеси, які є умовою досягнення політичної асоціації".

"Ми також будемо зміцнювати нашу довгострокову прихильність справі підтримки реформ в Україні, зокрема в галузі верховенства права і зміцнення судової системи", - уточнили в комісії.

"Крім того, ми хотіли б наголосити на необхідності для України проведення всеосяжного і прозорого процесу виборів і конституційної реформи", - вважають у Єврокомісії.

Герман знає, що звіти закордонних правозахисників не заважають євроінтеграції України: все йде за планом

Звіти міжнародних правозахисних організацій не заважають євроінтеграції України. Про це заявила радниця президента Ганна Герман в ефірі "5 каналу", коментуючи звіт міжнародної правозахисної організації Freedom House.

"Економічна співпраця, євроінтеграція, намагання України підписати угоду про асоціацію, для якої багато чого зроблено, вся ця робота йде своєю чергою", - зазначила вона.

"Вся ця робота буде завершена, і ми дуже сподіваємося, що наприкінці цього року угоду про асоціацію України і Європейського Союзу буде підписано", - заявила радниця президента.

При цьому Герман уточнила: "Не розумію турбот, цієї стурбованості і хвилювань, все йде за планом".

"Віктор Янукович, президент України, поїде до Страсбурга, виголосить там свою промову, у нього будуть там кілька зустрічей, дискусії. Діалог триває. Ми відчуваємо, що нас чують у Європі, а ми чуємо Європу в Україні", - заявила вона.

"Я не бачу причин для якихось хвилювань чи спекуляцій на цю тему. Мені здається, що прізвищу Тимошенко в Україні просто преса надає завеликої уваги і великої турботи. Все іде за планом. Стратегія президента ясна і чітка. Євроінтеграційність забезпечена законом", - додала Герман.

Радниця президента розповіла, що Янукович вже ознайомився зі звітом міжнародної правозахисної організації Freedom House "Б’ючи на сполох. На захист демократії в Україні".

"Президент України вже розглянув звіт цей повністю, хоча він бачив його і фрагментами, коли він оприлюднювався. Сьогодні він проаналізував цей звіт, ознайомився з ним, і президент, безперечно, переконаний, що в процесі реформування нашої країни ми повинні реформувати всі сфери життя суспільства", - зазначила вона.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: admin | Теги: Ештон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ