Ср, 2024-04-24, 14:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 8 » У Федерації легкої атлетики України скандал. Керівництво обкрадало спортсменів
16:18
У Федерації легкої атлетики України скандал. Керівництво обкрадало спортсменів
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/
Гучний скандал розгорається навколо легкоатлетичної збірної України. Близько ста спортсменів, які входять до неї, підписалися під офіційним зверненням до Державної служби у справах молоді та спорту, в якому керівництво Федерації легкої атлетики звинувачується у нецільовому витрачанні коштів, наданих на підготовку олімпійців до Ігор у Лондоні.

Головною вимогою спортсменів стала відставка керівництва організації і збірної на чолі з президентом Федерації легкої атлетики (ФЛАУ) Валерієм Борзовим, головним тренером Олександром Апайчевим і державним тренером Валерієм Александровим (двоє останніх також обіймають посади віце-президентів організації).

Голова держслужби Равіль Сафіуллін вже заявив про підтвердження фактів, наведених спортсменами.

"Сафіуллін показав нам кошторис, згідно з яким на підготовку однієї збірної з легкої атлетики в цьому році було виділено 36 млн грн. Ми не бачили цих грошей взагалі", - дивується бронзова призерка Ігор-2012 Єлизавета Бризгіна.

За її словами, якщо нинішнє керівництво федерації не піде у відставку, вона буде змушена змінити громадянство на російське. Також спортсмени повідомили, що мають намір висунути свою кандидатуру на пост глави ФЛАУ, яку нібито підтримала більшість українських легкоатлетів.

В результаті зустрічі пана Сафіулліна з легкоатлетами в Держслужбі молоді та спорту було створено комісію з перевірки фактів порушень представниками ФЛАУ. На час розслідування Олександр Апайчев, Валерій Александров, старші тренер збірної Павло Бардаков та Костянтин Степанцов, а також начальник команди Руслан Руссу були відсторонені від виконання своїх обов'язків.

Вже стали відомі і перші результати перевірки створеної Держслужбою молоді та спорту комісії. "Підтверджується те, про що говорили спортсмени", - сказав учора Равіль Сафіуллін. За його словами, кошти, які виділялися на підготовку легкоатлетів до Олімпіади, до них справді не доходили. Остаточні підсумки розслідування буде підбито 13 вересня.

Нагадаємо, що скандал навколо збірної України з легкої атлетики розгорівся ще наприкінці липня, незадовго до старту Олімпіади в Лондоні. Телеканал "1+1" тоді показав сюжет про те, в яких умовах українські легкоатлети готуються до Ігор. Перед вильотом до Великобританії вони були змушені жити і тренуватися на спортивній базі "Святошин" під Києвом. Там було відсутнє повноцінне харчування і питна вода, номери, душові та туалети перебували в аварійному стані, а умов для підтримки спортивної форми не було взагалі.

Згодом спортсмени, які запрошували журналістів на базу, серед яких, зокрема, були медалістки Олімпіади-2012 Ольга Саладуха (потрійний стрибок) та Єлизавета Бризгіна (естафета 4х100 м), повідомили, що за критику на адресу керівництва Федерації легкої атлетики України їм тепер погрожують непотраплянням на важливі змагання.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 1525 | Додав: adminA | Теги: Федерації легкої атлетики України, обкрадало спортсменів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ