Пт, 2024-04-26, 11:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Червень » 27 » У Гонгадзе хочуть виграти в ЄСПЛ: суд не "відмив" Кучму від убивства. ВІДЕО
11:38
У Гонгадзе хочуть виграти в ЄСПЛ: суд не "відмив" Кучму від убивства. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Закриття справи проти Леоніда Кучми щодо вбивства журналіста Георгія Гонгадзе Вищим спецсудом можна успішно оскаржити в ЄС. Про це заявила вдова загиблого журналіста Мирослава Гонгадзе в ефірі одного з українських телеканалів.

"У нас є два варіанти: оскаржувати це рішення конкретне до Верховного суду, інший шлях – зразу йти до Європейського суду з оскарженням справи, щоб довести порушення наших прав, як позивачів", - сказала вона.

"Я думаю, що у справі в Європейському суді у нас є прекрасні можливості, для того щоб її виграти. Оскільки в даній конкретній справі, тобто про порушення справи проти Кучми, наші інтереси і позиції збігаються з Генпрокуратурою України", цитує Мирославу Гонгадзе "Українська правда".

"Буде дивно, якщо держава Україна і правоохоронні органи будуть заперечувати наш позов до Європейського суду", - додала вона.

Вдова журналіста уточнила, що "справа сьогодні не розглядалась по суті, тобто вважати, що з Кучми зняті підозри, абсолютно неправильно".

"Підозри залишаються, і, як на мене, справа відкрита і має ще багато можливостей для розслідування", - додала вона.

Нагадаємо, 26 червня 2012 року Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ підтвердив законність зняття звинувачень з другого президента України Леоніда Кучми у причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

кримінальну справу стосовно Кучми було порушено 21 березня 2011 року. Його звинувачували в перевищенні влади і службових повноважень, що призвело згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе (ч.3 ст.166 Кримінального кодексу в редакції 1960 р.).

13 грудня 2011 року Печерський районний суд Києва визнав незаконним порушення кримінальної справи стосовно Кучми і скасував відповідну постанову Генпрокуратури. Записи майора Мельниченка суд не визнав доказом у справі про вбивство Гонгадзе.

20 січня 2012 року Апеляційний суд Києва підтвердив законність рішення Печерського районного суду Києва про скасування постанови про порушення кримінальної справи стосовно Кучми в його причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка в січні повідомив, що Генпрокуратура подасть касацію на рішення про законність зняття звинувачень з Кучми в причетності до вбивства журналіста Гонгадзе.

Кучму не відмили від вбивства, вважає адвокат вдови Гонгадзе

версії, що він дістав замовлення або наказ вбити журналіста від Кравченка і Кучми".

"Якщо врахувати, що по Кучмі закрито, по Кравченку заблоковано слідство, ще є десь абстрактна справа щодо невстановлених ніколи і ніким осіб, яка насправді має таке нечітке майбутнє, що важко навіть щось говорити… Отже, досудове слідство у пошуках замовників заблоковано", - підсумувала Теличенко

Генпрокуратура може реанімувати справу проти Леоніда Кучми щодо причетності до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи рішення Вищого спецсуду щодо незаконності порушення кримінальної справи проти Кучми.

"Передовсім, суд не відбілив Кучму, тому, що не було розглянуто справу по суті. Лише суд вважає, що порушену справу щодо Леоніда Кучми було незаконно", - сказала вона.

Адвокат зазначила, що "з порушенням вимог закону, після закінчення досудового слідства, захист Леоніда Кучми оскаржив постанову про порушення, тобто вже й роботу виконано, а вони замовлення оскаржують".

"Не мав на цьому етапі він такого права, бо відповідно до КПК таку скаргу можна подавати лише до закінчення досудового слідства. Як тільки воно закінчено, то все - або обвинувальний висновок готує прокурор, або прокурор сам виносить постанову про закриття кримінальної справи за реабілітуючих чи не реабілітуючих обставин", - уточнила вона.

"В нашому випадку прокурор не виносив постанови про закриття кримінальної справи, це значить, що прокурор готував справу до суду. Тобто, не можемо ми казати, що суд відбілив Кучму", - заявила адвокат.

Теличенко також вважає, що в майбутньому будь-який інший слідчий чи новий склад Генпрокуратури може реанімувати справу Кучми.

"Необов’язково інший слідчий, той самий може порушити кримінальну справу. Привід завжди буде", - додала вона.

Адвокат уточнила, що "продовжується справа з обвинуваченням Пукача, і Пукач далі наполягає на версії, що він дістав замовлення або наказ вбити журналіста від Кравченка і Кучми".

"Якщо врахувати, що по Кучмі закрито, по Кравченку заблоковано слідство, ще є десь абстрактна справа щодо невстановлених ніколи і ніким осіб, яка насправді має таке нечітке майбутнє, що важко навіть щось говорити… Отже, досудове слідство у пошуках замовників заблоковано", - підсумувала Теличенко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: Кучму, гонгадзе, убивства, ЄСПЛ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ