Вт, 2024-04-23, 16:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 10 » У Греції страйк держслужбовців: не працюють лікарні, школи та аеропорти
20:53
У Греції страйк держслужбовців: не працюють лікарні, школи та аеропорти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Десятки працівників бюджетного сектора вийшли на демонстрацію, протестуючи проти оголошених урядом Греції заходів зі скорочення зарплат, пенсій і перегляду податкової системи. Деякі протестувальники почали кидати каміння у поліцейських, які застосували сльозогінний газ, повідомляє Бі-Бі-Сі.
Грецькі аеропорти закриті сьогодні для усіх внутрішніх і зарубіжних рейсів у зв'язку з тим, що авіадиспетчери беруть участь у 24-годинному страйку службовців держсектора. Грецькі і зарубіжні авіакомпанії проінформували пасажирів про скасування рейсів, і їх представники переоформляють квитки на четвер та інші дні.

Страйк службовців держсектора Греції проводиться на знак протесту проти скорочення зарплат та інших заходів жорсткої економії, оголошених урядом. У акції беруть участь працівники міністерств і держпідприємств, закриті всі університети, технічні вузи і школи, в лікарнях приймають пацієнтів тільки в екстрених випадках, передає ИТАР-ТАСС. Заблоковані митна і податкова служби.

Міський громадський транспорт працює як завжди, за винятком легкого наземного метро і поїздів Організації залізниць Греції, які роблять перерви в роботі на декілька годин. Профспілка "Всепрацівниковий фронт боротьби" (ПАМЕ), близька до компартії Греції, проводить мітинг на центральній афінській площі Сінтагма, а профспілка службовців держсектора збирає протестувальників на площі Клатмонас.

ПАМЕ має намір також провести мітинги в Салоніках і ще 64 містах країни. Продовжують протести і грецькі фермери, які ось вже місяць з перервами блокують дороги в центрі і на півночі Греції, а також важливий КПП "Промахонас" на греко-болгарському кордоні.

Уряд у вівторок повідомив, що окрім скорочення реальних зарплат на 5-20 % вводиться нова шкала оподаткування, згідно з якою неоподатковуваний податком мінімум зберігається на рівні 12 тис євро на рік, а для великих прибутків передбачається зростаючий коефіцієнт. Той, хто отримує понад 60 тис євро в рік, платитиме податок за максимальною ставкою в 40 %.

Створюється спеціальний підрозділ податкової служби, який "опише" все дороге майно громадян, - автомашини, квартири, заміські будинки, басейни для порівняння їх вартості з декларованими доходами. Запроваджується щорічний податок на велику нерухомість, який складе 0,1 % на нерухомість вартістю 400-500 тис євро. Ті ж, хто має нерухомість вартістю понад 800 тис євро, щорічно платитимуть державі 1 %, тобто більше 8 тис євро.

Багато мешканців Греції висловили незадоволеність наміром властей зменшити державні витрати для боротьби з бюджетним дефіцитом, який вже досяг 12,7% від валового внутрішнього продукту країни. Це найвищий подібний показник в зоні ходіння європейської валюти.

На думку уряду, скорочення зарплат бюджетникам, а також інші антикризові заходи, допоможуть понизити дефіцит до 3% вже до 2013 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1228 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ