Вт, 2024-04-16, 18:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 15 » У Януковича мають на думці пряме президентське правління
14:45
У Януковича мають на думці пряме президентське правління
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Блокуванням роботи парламенту опозиція стимулює введення в Україні прямого президентського правління, вважає лідер ПР Олександр Єфремов. Про це він сказав в інтерв'ю " Главреду".

"Це прямий шлях до президентської системи правління. Якщо опозиція і далі буде рухатися в цьому напрямку, авторитет Ради падатиме, і не залишається нічого, крім як ввести пряме президентське правління", - пояснив він.

"Самі ж люди будуть про це просити", - заявив Єфремов.

Зазначимо, що не встигла у стінах парламенту початися сьома сесія ВР , як опозиція стала перешкоджати її роботі, блокуючи трибуну і президію.

Незважаючи на те, що збоку сьогоднішня ситуація в парламенті нагадує події річної давнини, коли ПР блокувала трибуну, вимагаючи підвищення соціальних стандартів, і не відступала зі своєї позиції, поки не досягла потрібного результату, сам Єфремов це заперечує.

"Коли минулого року ми вносили до порядку денного дане питання, ми підкреслювали, що мінімальні пенсії й зарплати не підвищувалися три роки, люди зубожіють в умовах кризи, а потрібні кошти в бюджеті були. Я нагадаю, що тоді Тимошенко взяла у МВФ 16,5 млрд доларів - це половина держбюджету! І ми просили з цих коштів дати хоча б маленьку компенсацію людям, які перебувають за межею бідності. Однак Тимошенко тоді категорично відмовлялася навіть розглядати це", - згадав він.

"Зараз же опозиціонери вимагають введення мораторію на підвищення пенсійного віку. Уряд же говорить, що немає навіть документа, який би передбачав це підвищення. Немає навіть предмету розмови", - підкреслив Єфремов.

За словами Єфремова, для опозиціонерів "не головне розгляд законопроектів, головне - виконати вказівку свого лідера, який бореться за владу в державі, і якого крім влади нічого не цікавить".

"Така позиція має все менше прихильників у БЮТ. Блокують Раду лише ті тридцять осіб, яким погрожують невнесенням до списків на наступні вибори", - заявив він.

Також Єфремов заявив, що "ціну на газ підвищено в результаті підписання Тимошенко меморандуму з МВФ, в якому вона зобов'язалася це зробити".

"А ми, як правонаступники попередньої влади, зобов'язані виконувати дані обіцянки. Наш уряд запровадив цілу низку компенсаторів з тарифного питання. Ми до мінімуму звели процедуру видачі субсидій", - сказав "регіонал".

"До того ж, уряд офіційно заявив, що підвищення цін на послуги ЖКГ у цьому році не буде. А опозиція безграмотно виписує документ, який пропонує ввести мораторій. Мораторій на що?" - зазначив він.

Як повідомлялося, Верховна Рада 7 вересня відмовилася встановити мораторій на підвищення вартості житлово-комунальних послуг і газу.

Верховна Рада 8 липня поточного року ухвалила закон "Про Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг України", який набув чинності 22 липня. Згідно з законом, уряд повинен створити цю комісію до 1 січня 2011 року. До закінчення процесу її формування функції держрегулювання у галузі теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення виконує Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ).

До встановлення НКРЕ тарифів на теплову енергію, транспортування теплової енергії магістральними і місцевими мережами, забезпечення тепловою енергією, а також тарифів на послуги централізованого водопостачання і водовідведення, діють тарифи, встановлені раніше органами виконавчої влади і органами місцевого самоврядування.

Закон покладає на Нацкомісію регулювання ринку комунальних послуг функції затвердження тарифів на теплову енергію, послуги централізованого гарячого і холодного водопостачання і водовідведення.

Як повідомлялося, очікуване збільшення тарифів на теплопостачання після підвищення вартості газу в середньому по Україні становитиме 29,7%. Про це повідомив перший заступник міністра з питань житлово-комунального господарства Григорій Семчук.

За його словами, середній тариф на опалення збільшиться в країні на 82 коп за 1 кв м площі, а гарячої води на 4,28 гривні за 1 куб м.

Семчук наголосив, що це збільшення пов'язано виключно з урахуванням підвищення газової складової в собівартості 1 Гкал тепла, з нинішніх 179 гривень до 232 гривень.

Він також підкреслив, що це збільшення вартості тарифів на послуги теплопостачання не дозволить повністю компенсувати витрати на виробництво тепла та гарячої води.

Семчук повідомив, що очікуване збільшення тарифів на послуги теплопостачання у зв'язку з підвищенням вартості газу без урахування інших складових, сягне 18% для однокімнатної квартири площею 33 кв м, де проживає одна людина.

Для двокімнатної квартири - 21%, в якій проживає три людини і площею 48 кв м, і на 18% для трикімнатної квартири, де проживає 4 людини і площею 62 кв м.

Як відомо, в Україні з 1 серпня підвищилися ціни на газ для населення і підприємств теплоенергетики. Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) своїми постановами від 13 липня 2010 року збільшила на 50% з 1 серпня 2010 року відпускні ціни на природний газ для населення і ціну газу для підприємств теплоенергетики, що забезпечують опалювання і гаряче водопостачання населення. Підвищення вартості газу було однією з умов відновлення співпраці України з МВФ.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1040 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ