Сб, 2024-04-27, 00:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 14 » У Януковича придумали, як вирішити "справу Тимошенко"
10:38
У Януковича придумали, як вирішити "справу Тимошенко"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
В указі президента Віктора Януковича "Про невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України" є положення, які сприяють вирішенню справи екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це заявив представник президента Юрій Мірошниченко в ефірі "5 каналу".

На запитання "Яким чином сьогоднішній указ президента сприяє вирішенню справи Тимошенко?" він відповів: "Як ви знаєте, цей указ вводить в дію рішення РНБО. І якщо ретельно проаналізувати це рішення РНБО, то там президент визначає доручення як Кабміну в цілому, так і окремим міністерствам..."

"І в тому розділі, де йдеться про доручення Міністерству юстиції, якраз і наголошено на необхідності здійснити цілу низку кроків у співпраці з представниками ЄС і експертами і залученням досвіду Венеціанської комісії з тим, щоби ті питання, які пов’язані з правовим регулюванням тих складних, скажімо так, питань, про які ви говорите, щоб вони були забезпечені такими цивілізованими, в межах європейських стандартів, відповідями", - сказав Мірошниченко.

"Тому доручення профільному Міністерству юстиції надане, і президент очікує на те, що найближчим часом всі підготовлені або підзаконні акти, або інші форми рішень будуть запропоновані українському суспільству, парламенту, президенту", - додав він.

Водночас представник президента заявив, що підписання указу у середу не було пов'язане з розглядом у Європарламенті українського питання.

"Над цим указом офіс президента працював тривалий час, фактично одразу після зустрічі президента в Європі", - стверджує Мірошниченко.

"Було надано відповідне доручення і те, що сьогодні він з'явився на сайті президента, є, я би сказав, радше збігом, ніж намаганням підлаштувати указ під дебати у Європейському парламенті", - додав він.

"Президент демонстрував не один раз політичну волю до наближення до ЄС, до європейських структур… Тому політична воля присутня, і сьогодні вона формалізована, а рішення РНБО, яке вводить цей указ, було ще раніше", - заявив Мірошниченко.

"Тому бюрократична машина сьогодні видала результат, але робота тривала в системному порядку вже фактично з моменту, коли президент дав доручення", - запевнив він.

Як відомо, президент Віктор Янукович затвердив невідкладні заходи щодо європейської інтеграції України. Згiдно з документом, уряду доручено забезпечити щомiсячне iнформування ЄС про заходи, вжитi Україною для забезпечення пiдписання у 2013 роцi Угоди про асоцiацiю.

Зазначимо, 13 лютого Кабінет міністрів ухвалив план першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу на 2013 рік. Україна і ЄС завершили переговори щодо Угоди про асоціацію в грудні 2011 року, а 30 березня 2012 року – парафували цю угоду.

10 грудня 2012 року Рада іноземних справ ЄС схвалила рішення про можливість підписання Угоди про асоціацію з Україною на Вільнюському саміті "Східного партнерства", який має відбутися в листопаді 2013 року.

Угода може бути підписана за умови прогресу з боку України в сфері проведення реформи виборчого законодавства, судової реформи, вирішення проблем вибіркового правосуддя й низки інших реформ, зокрема – у сфері боротьби з корупцією й поліпшення бізнесу-клімату.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: Янукович, справа Тимошенко, вирішення
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ