Пт, 2024-03-29, 13:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 30 » У Японії заговорили про самогубство президента компанії-оператора "Фукусіми"
10:17
У Японії заговорили про самогубство президента компанії-оператора "Фукусіми"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/
.

У Японії поширюються чутки про можливе самогубство або втечу з країни Масатаки Шімідзу - голови компанії Tokyo Electric Power Company (TEPCO), який керує АЕС "Фукусіма", передає "РБК".

Як стало відомо, глава TEPCO не показується на публіці з моменту аварії на АЕС і не бере участі в роботі державної комісії, яка займається ліквідацією наслідків аварії.

Раніше надійшла інформація про те, що Шімідзу може позбутися посади через катастрофу на АЕС, у результаті якої вартість акцій TEPCO впала майже на 70% після катастрофи і на тлі чуток про можливу націоналізацію.

Як повідомляє видання Business Insider, Шімідзу не показується ні в офісі TEPCO, ні в своїй розкішній квартирі в Токіо, він не приєднався і до державної комісії, яка зайнялася вирішенням питань безпеки на АЕС, а також ліквідацією наслідків аварії на "Фукусіма-1".

Видання припускає, що ймовірно, він просто заліг на дно, як це зробив, наприклад, генеральний директор концерну Toyota, коли розгорівся скандал з педалями гальма автомобілів цієї марки.

Зникнення голови TEPCO "розлютило" політиків країни, які вважають його відсутність "непрощенною".

У той же час представники TEPCO відзначають, що, хоча Шімідзу і не показується на зборах, його підлеглі отримують вказівки від глави компанії і він в курсі, що відбувається.

Востаннє 66-річний Масатака Шімідзу з'являвся на публіці 13 березня. Тоді він приніс вибачення за аварію на АЕС. Пізніше прес-секретар TEPCO пояснив зникнення Шімідзу стресом і перевтомою. У неділю представники компанії уточнили, що Шімідзу взяв лікарняний 16 березня на кілька днів, повідомляє інформаційне агентство Kyodo.

Крім того, в TEPCO японському агентству повідомили також, що, хоча Шімідзу був відсутній в офісі, обладнаному в штаб-квартирі компанії для зв'язку з урядом, він продовжив збір інформації та роздачу вказівок, займаючись цим в іншому офісі того ж будинку.

Він вже видужав і повернувся в офіс, обладнаний для нього раніше, сказали представники компанії. Детально говорити про стан здоров'я свого керівника у компанії не стали, але запевнили лише, що установки крапельниці він не потребує.

На даний момент влада Японії підвищила рівень тривоги в країні до максимального у зв'язку з ситуацією на "Фукусіма-1". Прем'єр-міністр Японії Наото Кан зазначив, що обстановка на АЕС залишається непередбачуваною.

Тимчасом у ґрунті поблизу АЕС виявлено деяку кількість плутонію, яка, однак, не загрожує здоров'ю людей. Як кажуть експерти, виявлення плутонію вказує на часткове розплавлення стрижнів у реакторі.

Крім того, за межами приміщення, де встановлено реактори, було виявлено радіоактивну воду. За деякими даними, витік стався з другого реактора.

Тим часом Агентство з захисту навколишнього середовища США повідомило, що виявило радіацію у дощовій воді на північному сході країни.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 988 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ