Пт, 2024-04-26, 07:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 24 » У Кабмін на зміну політикам прийдуть вузькопрофільні спеціалісти - ЗМІ
11:15
У Кабмін на зміну політикам прийдуть вузькопрофільні спеціалісти - ЗМІ
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
З нового Кабміна підуть віце-прем'єри Борис Колесніков, Раїса Богатирьова і Сергій Тігіпко. Їх крісла займуть, найімовірніше, Дмитро Табачник, Олександр Вілкул та Козак. А на посаду головного кадровика Януковича пророкують кіровоградського губернатора Сергія Ларіна, повідомляє газета "Сегодня".

Кабмін покинули перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський, міністр ЖКГ Анатолій Близнюк, міністр економіки Петро Порошенко та глава МНС Віктор Балога. Тігіпко підтвердив, що йде з посад віце-прем'єра і міністра соцполітики. Крім того, джерело видання в керівництві ПР підтвердив чутки про те, що віце-прем'єрами не залишаться Борис Колесніков і Раїса Богатирьова, але при цьому додав: "Інформація була вірна не у всьому. Так, Колеснікову буде доручено іншу ділянку роботи, а Богатирьова , швидше за все, піде тільки з поста віце-прем'єра, але залишиться в МОЗ ".

За Андрія Клюєва, якого всі готують на посаду першого віце, ясності немає.

"Ще в п'ятницю у Андрія Петровича не було стовідсоткової впевненості в тому, де ж він все-таки виявиться - в Кабміні чи Адміністрації президента", - говорить джерело.

На місця трьох вибуваючих віце-прем'єрів поки називають лише дві кандидатури - міністра освіти Табачника можуть підвищити в статусі. А дніпропетровського губернатора Вілкула вважають людиною з найближчого кадрового резерву Президента.

"Вілкул – зірка, що сходить - говорить джерело в керівництві ПР. - Хороший оратор, блискучий організатор, що володіє колосальною працездатністю. З такою областю, як Дніпропетровська, впоратися можуть небагато, а при Вілкулі її показники стабільно йшли вгору. І плюс до всього йому ще немає сорока".

Ще один кандидат на переїзд - кіровоградський губернатор Сергій Ларін, але його пророкують не в Кабмін, а в АП - на місце головного кадровика Президента".

Думка експертів про збільшення кількості технократів в уряді підтверджується неофіційною інформацією, згідно з якою Міністерство інфраструктури нібито очолить нинішній гендиректор "Укрзалізниці" Володимир Козак.

Янукович не поспішатиме з кадровими рішеннями в новому уряді – Фесенко

В той же час, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що у новому Кабміні варто очікувати появу маловідомих особистостей.

"Слід очікувати появи маловідомих персонажів, перерозподілу функцій віце-прем'єрів, можливо, буде повернення до системи, при якій віце-прем'єри курирують окремі напрями - зокрема гуманітарну політику і АПК. Загалом слід очікувати, що новий Кабмін виявиться більш технократичний, ніж попередній, - в ньому буде менше політиків і більше вузькопрофільних фахівців", - наголосив Фесенко.

За його словами, боротьба за посади в новому уряді стала досить гострою, тому президент Віктор Янукович вирішив взяти паузу.

"Я нагадаю, що президент дуже часто не поспішає в кадрових рішеннях. Він, можливо, любить навіть брати певні паузи ", - зазначив експерт.

За його словами, коли в оточенні Януковича мають місце серйозні суперечки, коли немає єдиних узгоджених позицій, і боротьба за розподіл місць в уряді набуває досить гострий характер, то президент просто чекає.

"Плюс, хто знає, дійсно, якщо він з тих чи інших причин зараз не готовий підписати указ, відповідно, відбувається пауза. Але я думаю, що, можливо, якраз у цей час указ і буде підписаний", - припустив Фесенко.

"Я також думаю, що на наступному тижні цей указ обов'язково буде в складі Кабміну", - додав політолог.

Нагадаємо, у четвер, 13 грудня, Верховна Рада дала згоду на призначення главою уряду 65-річного Миколи Азарова. "За" проголосували 252 депутати.

У той же час ще не сформованим залишається склад нового Кабінету міністрів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Кабмін, вузькопрофільні спеціалісти, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ