Вт, 2024-04-23, 08:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 1 » У Каїрі люди зібралися на "марш протесту мільйонів".Відео
19:24
У Каїрі люди зібралися на "марш протесту мільйонів".Відео
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Єгипті близько двох мільйонів людей зібралися на центральній площі Каїра Тахрір на сьомий день протестів для участі в небувалій акції протесту, до якої напередодні закликала опозиція, повідомляє РИА "Новости".

Наразі на площі зібралося близько двох мільйонів осіб, люди далі прибувають. Військові, які блокували всі прилеглі до площі дороги, почали особистий огляд демонстрантів.

А ось в Олександрії наразі зібралося близько 500 тисяч. У цьому місті в результаті зіткнення демонстрантів з поліцією є поранені.

- Єгипетська Egyptair скасувала всі рейси, в аеропорту Каїра панує хаос
- Іран і Туреччина підтримали народні виступи в Єгипті
- Єгипетська армія підтримала вимоги протестантів і не застосовуватиме до них силу
- Вартість нафти на світових ринках перевищила 100 доларів за барель
- З Єгипту евакуювали 127 українців. Посольство й надалі приймає охочих залишити країну
- InoPressa. Чим обернеться мрія про демократичний Єгипет?
- Огляд преси 1 лютого: 7 тис українців насолоджуються демпінговими цінами в охопленому безладами Єгипті.

Представник штабу опозиційних сил Муатаз Салахиддін в прямому ефірі заявив про створення Національної коаліції за зміни (НКЗ), яка, за його словами, готова очолити країну після падіння режиму Мубарака.

До коаліції увійшли стара в країні партія "Вафд", Національне об'єднання за зміни (НОЗ), Демфронт, демократичний рух "Кифайя" і "Брати-мусульмани". Основними цілями нової організації проголошено ухвалення нової конституції і створення національного уряду.

Більш того, на площі Тахрір в Каїрі голови народних комітетів почали передавати через гучномовці інформацію про відмову президента Хосні Мубарака від влади. Офіційних підтверджень чуток, що з'явилися, немає.

Тим часом, за повідомленням Al-jazeera, яка веде пряму трансляцію з місця подій, єгипетська військова поліція оточила резиденцію президента Мубарака під Каїром колючим дротом з метою запобігання проникненню в неї маніфестантів.

Як повідомляє телеканал Al-arabiya, колишній глава МАГАТЕ, лідер НОЗ Мухаммед аль-Барадєї, якому опозиція делегувала право на ведення переговорів про створення уряду національної єдності, у вівторок звернувся до Мубараку із закликом самому піти у відставку, щоб запобігти продовженню кровопролиття в країні.

До тих пір, поки Хосні Мубарак знаходитиметься на посаді президента Єгипту, будь-які переговори з урядом безглузді, заявив аль-Барадєї. Як наголосив політик, Мубарак має до п'ятниці, 4 лютого, оголосити про складання повноважень і виїхати з країни.

Також аль-Барадєї вважає що президент не повинен підлягати судовому переслідуванню.

"Я за мирний відхід Хосні Мубарака", - процитував телеканал "Аль-Джазіра" слова колишнього генерального иректори МАГАТЕ.

З 25 січня у Єгипті проходять масові акції протесту з вимогами зміни влади і проведення економічних і політичних реформ. Заворушення супроводжуються грабежами і підпалами, їхніми жертвами вже стали 150 осіб.

І демонстранти, і військові наголошують, що не бажають будь-яких сутичок і насильства. "Це відповідь народу на спроби режиму зберегти владу - хай нас почують!" - сказав учасник акції Ахмед Хаді.

Очікується, що багатотисячні акції протесту пройдуть у вівторок у всіх провінціях Єгипту. Демонстранти вимагають відставки 82-річного президента Хосні Мубарака, який править країною вже 30 років.

Заворушення в Єгипті почалися незабаром після повалення в результаті масових народних виступів президента Тунісу Зін Абідіна Бен Алі, що перебував при владі протягом 23 років. Повстання в Тунісі сталося на тлі зростання цін на продовольство, високого рівня безробіття і всеохопної корупції. Всі ці проблеми характерні також для Єгипту, і саме вони змушують багатьох жителів країни висловлювати невдоволення політикою влади.

Єгипетська Egyptair скасувала всі рейси, в аеропорту Каїра панує хаос

Єгипетська національна авіакомпанія Egyptair скасувала всі свої рейси, які за розкладом повинні були вилетіти з 17.00 понеділка до 10.00 вівторка.

"Компанія повідомить додатково про те, коли будуть виконані скасовані рейси", - йдеться в повідомленні Egyptair. Цей крок спрямований на уникнення додаткового скупчення пасажирів в аеропорту Каїра, який працює за межею своїх можливостей.

Офіційні особи в аеропорту Каїра конфісковують радіомовну апаратуру в зарубіжних журналістів, що прилітають у країну, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Раніше влада ввела в країні комендантську годину, яка діє з 15.00 до 8.00. У зв'язку з цим низка авіакомпаній змінила свій розклад, що призвело до скупчення пасажирів у залах вильоту аеропорту. Співробітники каїрського аеропорту кажуть, що пріоритет буде віддано тим пасажирам, які не змогли вилетіти раніше.

Іран і Туреччина підтримали народні виступи в Єгипті

Іран і Туреччина висловилися на підтримку учасників масових акцій протесту в Єгипті, які виступають за повалення режиму президента Хосні Мубарака. "Народні протести і рухи в північноафриканських країнах, зокрема в Єгипті, показують необхідність реформ і повалення диктаторських режимів у регіоні", - заявив у вівторок, 1 лютого, глава МЗС Ірану Алі Акбар Салехі.

За його словами, події в Тунісі та Єгипті свідчать про те, що громадяни цих країн готові "самі вирішувати свою долю". При цьому глава іранського зовнішньополітичного відомства розкритикував США за втручання у внутрішні справи Єгипту. Салехі також наголосив, що народні протести в Єгипті доводять небажання єгипетського народу "миритися зі злочинами сіоністського режиму".

Тегеран уникає згадки назви "Ізраїль", називаючи його "сіоністським режимом". У єгипетських подіях Ізраїль однозначно став на бік режиму Мубарака, висловивши побоювання, що на хвилі народного невдоволення до влади в країні можуть прийти радикальні ісламісти.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Таїп Ердоган також закликав президента Єгипту Мубарака прислухатися до вимог людей. За його словами, вихід з кризи в Єгипті можливий через процедуру виборів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 948 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ