Вт, 2024-04-23, 09:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 20 » У Києва з'явилися козирі для переговорів з Москвою
14:36
У Києва з'явилися козирі для переговорів з Москвою
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

  Прем'єр-міністр Микола Азаров заявляє, що в України з'явилися козирі для переговорів з Росією з питання ціни на газ.

"У нас абсолютно надійна фінансово-економічна ситуація, економіка почала виходити з кризи, у нас є ресурс часу й у нас з'явилися козирі для переговорів з Москвою", - заявив він у прямому ефірі телеканалу "Інтер" минулої п'ятниці ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

Азаров зазначив, що Україна домагатиметься перегляду газової угоди. "Ми наполегливо працюватимемо з Росією, не затиснуті в тимчасовому інтервалі, не затиснуті жодними умовами", - зазначив він.

Коментуючи заяву заступника глави Держдуми Російської Федерації, президента "Російського газового товариства" Валерія Язєва про те, що Росія не розглядає можливості зміни формули ціни на газ, Азаров підкреслив: "Пана Язєва ми поважаємо, але ми з ним переговорів не ведемо, ми наполегливо говоримо з керівництвом Росії".

Як повідомлялося, прем'єр-мiнiстр РФ вважає достатньою знижку, яку Росiя надала Українi при оплатi за росiйський газ. "Ми продаємо Українi газ за європейською формулою цiни. А зараз ще зробили знижку – вiд європейської формули скинули сто доларiв. Ну, куди ще? I так достатньо", – сказав прем'єр в iнтерв'ю "Комсомольской правде", яке вiн дав пiд час поїздки Далеким Сходом.

Вiн наголосив, що це компенсацiя за вiйськово-морську базу РФ. Водночас вiн погодився, що кiлька мiльярдiв на рiк, якi в результатi втратить Росiя, – "це занадто дорога цiна".

Як відомо, 25 серпня, відкриваючи засідання уряду, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна буде домагатися перегляду газових угод з Росією. "За кабальною угодою, укладеною в січні 2009 року (прем'єр-міністрами України і РФ Юлією Тимошенко і Володимиром Путіним), ціна газу визначалася за формулою, що передбачає її щоквартальне підвищення. Кожні три місяці вона збільшується приблизно на 25 дол, тобто в IV кварталі становитиме близько 390 дол за тисячу кубометрів", - зазначив прем'єр.

Зараз ціна газу зменшена за рахунок знижки, встановленої на три роки, яку вдалося отримати в квітні, нагадав Азаров. Згідно з угодою, підписаною "Нафтогазом" і "Газпромом" 21 квітня в Харкові, платежі за газ НАК здійснює без мита, якщо вартість газу, що визначається за спеціальною формулою, нижча за 333,33 дол за тисячу кубометрів. Якщо ж вона рівна або вища 333,33 дол за тисячу кубометрів, то мито визначається як різниця 30% контрактної ціни і суми в 100 дол за тисячу кубометрів. У I кварталі вартість російського газу становила 305,68 дол, в II кварталі, завдяки нульовому експортному миту, - 232,86 дол, в III кварталі - 248,72 дол за тисячу кубометрів.

Зараз Україна розраховує підписати з Росією договір, де не застосовуватиметься нульове мито, але формула розрахунку вартості газу дозволить зменшити ціну приблизно на 30% порівняно з чинним договором, каже джерело в Мінпаливенерго. "Ми хочемо отримувати газ за ціною країн Східної Європи, а не Західної, як тепер", - пояснив співрозмовник.

Натомість Україна готова збільшити закупівлю газу в Росії з 55 до 75 млрд кубометрів на рік, а також піти на поступки в питанні створення СП із "Газпромом". Минулого тижня в Москві почався новий раунд переговорів про створення спільного підприємства між "Газпромом" і "Нафтогазом". Міністр палива і енергетики Юрій Бойко заявив, що Україна готова внести до СП всю газотранспортну систему і площу Паласа на шельфі Чорного моря. А вчора в Мінпаливенерго повідомили, що чекають від "Газпрому" пропозицій щодо російських родовищ, які можуть бути внесені до СП.

Згідно з газовими контрактами від 19 січня 2009 року між "Нафтогазом" і "Газпромом", ціна газу для України перераховується щокварталу за спеціальною формулою. До неї закладено базову ціну 450 дол за тисячу кубометрів, а також прив'язку до котирувань мазуту і газойлю Platts з дев'ятимісячним запізненням. Так, в I кварталі 2009 року ціна газу для України становила 360 дол за тисячу кубометрів, у II - 270,95 дол, у III - 198,34 дол, в IV - 208 дол. Отже, середньорічна ціна, виходячи з обсягів закупівлі газу, становила 228 дол за тисячу кубометрів.

Азаров вважає, що залишиться на посаді прем'єра у разі скасування політреформи 2004 року

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що збереже свою посаду у разі скасування політреформи 2004 року. Відповідаючи на запитання про те, де він бачить себе у разі повернення до попередньої редакції Конституції, прем'єр заявив: "Там же, де і зараз. У мене ніяких сумнівів немає в цьому".

"У тому і сила нашої коаліції, нашої політичної сили, що у нас абсолютно немає жодних розбіжностей, жодних суперечок: кому не вистачає повноважень, кому їх додати", - сказав він.

Азаров також зазначив, що є прихильником зміцнення президентської влади.

"Я бачу позитив, який полягає в тому, що багато питань можна буде вирішувати більш оперативно, без зайвої тяганини, для вирішення головного завдання - створення керованої системи в країні", - сказав він.

Як повідомлялося, 8 грудня 2004 року Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Конституції, який передбачає перехід від президентсько-парламентської до парламентсько-президентської форми правління, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження терміну повноважень парламенту до 5 років.

Законом розширено повноваження Верховної Ради, яка отримала право призначати прем'єр-міністра, міністрів оборони, закордонних справ за поданням президента, а також за поданням прем'єр-міністра - інших членів уряду.

У липні поточного року, напередодні завершення своєї каденції на посаді голови Конституційного суду Андрій Стрижак висловив думку, що для скасування політреформи необхідно вносити зміни до Конституції шляхом скасування закону №2222, яким в Основний закон в 2004 році були внесені зміни, що стосуються політреформи.

14 липня поточного року до КС надійшло подання 252 народних депутатів про конституційність закону "Про внесення змін до Конституції України" №2222-IV від 8 грудня 2004 року. 26 липня КС відкрив судочинство за цим поданням, і майже у повному складі судді пішли у відпустку.

Уряд бере на себе всю відповідальність за ризики Податкового кодексу

Прем'єр-міністр України заявляє, що уряд бере на себе всю відповідальність і ризики реалізації Податкового кодексу. "Ми, нинішній уряд, беремо на себе (...) всю відповідальність і всі ризики від реалізації даного Податкового кодексу", - сказав він.

"В суботу, неділю працюватиме редакційна колегія у складі міністра юстиції, міністра фінансів, міністра економіки, кількох віце-прем'єрів, які допрацюють в редакційному плані текст цього документа", - зазначив Азаров.

"У понеділок ми вислухаємо те, що редакційна група доповість нам, і остаточно відправимо цей документ до Верховної Ради", - сказав прем'єр.

Напередодні Азаров заявив, що у вересні буде ухвалено Податковий кодекс і не пізніше як у листопаді - Держбюджет на новій податковій базі. "Я думаю, що ми у вересні приймемо Податковий кодекс і в жовтні приступимо до розгляду Держбюджету, і не пізніше ніж у листопаді приймемо бюджет на новій податковій базі", - підкреслив прем'єр-міністр. "Є зобов'язання Верховної Ради в найкоротші терміни розглянути Податковий кодекс, прийняти його і дати можливість уряду представити бюджет на новій базі", - сказав він.

Третього вересня прем'єр, представляючи проект Податкового кодексу, заявив, що новий Податковий кодекс встановить в Україні один з найбільш інвестиційно привабливих режимів у Європі.

Прем'єр вважає, що ярмарки знімуть ажіотаж навколо харчових продуктів

Прем'єр-міністр України вважає, що проведення виїзних ярмарків сільськогосподарської продукції разом з інтервенціями з держрезерву у разі потреби дозволить зняти ажіотаж навколо деяких харчових продуктів і дозволить громадянам купувати товари безпосередньо у виробників за цінами набагато нижчими, ніж у торгових мережах.

"Нам потрібно, щоб населення заспокоїлося", - сказав Азаров під час відвідин ярмарку сільгосппродукції в Печерському районі міста Києва.

"Зараз на прикладі цього ярмарку видно, що черг немає. Картоплю можна купити по 3,50 (грн/кг), гречку - по 8 грн. Запасів усіх продуктів у нас більш ніж достатньо. Незважаючи навіть на те, що урожай цього року зібрали менший, ніж у минулому. Нам не тільки самим вистачить, нам вистачить на допомогу Грузії, Вірменії і іншим країнам, які зараз звернулися до нас по допомогу", - підкреслив Азаров.

Глава уряду доручив Київській міській державній адміністрації посилити роботу з організації і проведення ярмарків у всіх районах столиці, постійно розширювати асортимент товарів.

Згідно з розпорядженням уряду, в усіх районах Києва протягом трьох тижнів відбудуться 70 сезонних ярмарків сільськогосподарських продуктів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1046 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ