Пт, 2024-04-26, 22:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 25 » У Києві 899 споживачів залишилися без гарячої води через борги "Київенерго" за газ
16:45
У Києві 899 споживачів залишилися без гарячої води через борги "Київенерго" за газ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


ВАТ "Київгаз" припинило подачу газу трьом районним котельним - "Відрадний", "Нивки" і "Дніпроводська", які належать АК "Київенерго". В результаті припинення подачі газу без гарячої води залишилися 899 споживачів столиці, зокрема, в Солом'янському районі 483 споживачі (348 житлових будинків, 20 лікарень, 22 дитячих садка, 18 шкіл, 75 відомств), в Подільському, Святошинському і Шевченківському районах - 391 споживач (310 житлових будинків, 5 лікарень, 21 дитячий садок, 23 школи, 32 відомства), в Оболонському районі - 25 споживачів (21 житловий будинок, 1 дитячий садок, 3 відомства), повідомила сьогодні, 24 червня, прес-служба "Київенерго".
"Припинення подачі газу на котельні "Київенерго" є прямим наслідком заборгованості компанії за спожитий газ, яка, у свою чергу, обумовлена наявним боргом міської влади перед підприємством. Вартість тепла в "Київенерго" є найнижчою в Україні, але більш як 70% витрат при його виробництві - це газ, за який ми повинні розраховуватися вчасно. Але за час дії торішнього меморандуму міська влада Києва не змогла вирішити питання погашення двохмільярдного боргу перед компанією, щоб ми могли перерахувати ці кошти газопостачальникам. Вкотре зазначаємо, що це питання вимагає особливої уваги і термінового вирішення, адже до опалювального сезону залишилися трохи більше 3 місяців", - наведено в повідомленні слова заступника голови правління АК "Київенерго" Івана Рички.

Компанія нагадує, що загальний борг "Київенерго" за спожитий газ перевищує 2 млрд грн. Приблизно стільки ж Київська міськадміністрація винна енергокомпанії за компенсацію різниці між витратами на виробництво теплової енергії і чинними тарифами.

За станом на 18 червня 2010 року загальний борг споживачів за тепло становить 1,2 млрд грн, з них населення - 794 млн грн.

Як повідомлялося, раніше уряд України дозволив Київській міській державній адміністрації (КМДА) залучити 2 млрд грн кредитних коштів для погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання перед ВАТ "Київенерго" і ВАТ "Київводоканалом". Відповідне рішення закріплене урядовою постановою №371 від 31 травня 2010 року.

КМДА дозволено залучити кредити на ці цілі без проведення тендерних процедур з терміном погашення до кінця поточного року.

КМДА доручено забезпечити перерахування залучених 2 млрд грн на окремий рахунок "Київенерго" в Державному казначействі для подальшого погашення енергокомпанією заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.

КМДА також доручено для забезпечення розрахунків за залученими кредитами, отриманими згідно з постановою, забезпечити надходження додаткових фінансових ресурсів до столичного бюджету за рахунок збільшення надходжень від плати за землю й оренду комунального майна.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1000 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ