Чт, 2024-04-25, 12:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 14 » У Києві активісти Дня гніву побилися з беркутівцями, 1 міліціонер постраждав і 6 осіб затримані
22:20
У Києві активісти Дня гніву побилися з беркутівцями, 1 міліціонер постраждав і 6 осіб затримані
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Під Верховною радою виникла бійка між учасниками акції протесту "День гніву" і співробітниками спецпідрозділу "Беркут", передає УНІАН.

Учасники акції "День гніву" після її завершення спробували встановити на галявині біля будівлі Верховної ради намети.

- Під час зіткнень під Верховною Радою постраждав міліціонер, правоохоронці затримали 6-х учасників "Дня гніву"
- Прокуратура з'ясує, чому "Беркут" бився з мітингувальниками

Сотні міліціонерів, оточивши кільцем учасників акції, перешкоджали цьому, посилаючись на рішення суду.

У результаті між мітингуючими і правоохоронцями виникла бійка, в ході якої були пошкоджені молоді дерева.

Міліція затримала кількох учасників акції, що намагалися встановити намети на галявині та чинили опір співробітникам органів внутрішніх справ.

За словами організатора акції Олександра Данилюка представники спецпідрозділу "Беркут" затримують учасників акції, висмикуючи із натовпу по одному учасників акції.

За словами Данилюка, причини таких дій ніяк не пояснюються.

Під час зіткнень під Верховною Радою постраждав міліціонер, правоохоронці затримали 6-х учасників "Дня гніву"

Співробітники міліції затримали 6-х учасників акції протесту "День Гніву", всі вони знаходяться в міліційному автобусі біля будівлі парламенту, повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" на місці подій начальник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС України в Києві Володимир Поліщук,.

За словами Поліщука, в ході інциденту постраждав один співробітник міліції, крім того, одній жінці, яка була учасником акції протесту, стало погано і її забрала "швидка". Всі затримані знаходяться в міліційному автобусі, припаркованому біля будівлі Ради. Автобус не може виїхати через те, що навколо знаходяться протестуючі. Більшість учасників акції протесту вже розійшлися, зараз залишилося не більше сотні осіб.

В той же час народний депутат України (фракція БЮТ-БАТЬКІВЩИНА) Михайло Волинець, що знаходиться на місці подій, заявляє про 7-х затриманих. "Вони (міліціонери) нападали на людей і звинувачують їх же в опорі", - сказав депутат.

В той же час, прес-служба цивільного руху "Загальна Справа" повідомляє імена затриманих. "Вдалося з'ясувати імена затриманих: Сергій Тищенко, Валерій Бабчун, Володимир Бессараб, Микола Коханівський, Юрій Панченко. Останньою була затримана жінка, прізвище якої невідоме. Під час перебування в автозаку їй стало погано і міліція викликала швидку допомогу, яка доставила жінку в лікарню. Народні депутати України Михайло Волинець і Володимир Ар'єв ведуть переговори з представниками МВС про звільнення заарештованих", - мовиться в повідомленні прес-служби.

Прокуратура з'ясує, чому "Беркут" бився з мітингувальниками

Прокуратура вивчить вiдеозаписи подiй, що сталися в суботу пiд час спроби встановлення наметiв бiля Верховної Ради, i надасть їм вiдповiдної оцiнки, передає "Інтерфакс-Україна".

"Прокуратура переглядатиме всi вiдеозаписи документування, записи журналiстiв", - повiдомив начальник центру громадських зв'язкiв київського МВС Володимир Полiщук, вiдповiдаючи на запитання, чому мiлiцiя била людей.

Вiн наголосив, що адмiнiстративний окружний суд заборонив встановлювати намети бiля ВР. "Це зрозумiла ситуацiя, i спiвробiтники мiлiцiї у вiдповiдностi зi своїми функцiональними обов'язками мали забезпечити охорону громадського порядку i не дозволити встановлювати намети", - наголосив Полiщук.

Вiн також додав, що якщо з боку учасникiв акцiї була непокора спiвробiтникам мiлiцiї та iншi порушення правопорядку, то, можливо, цих людей мiлiцiонери затримали, i стосовно них будуть складенi вiдповiднi адмiнiстративнi протоколи.

Вiдповiдаючи на запитання про те, скiльки осiб було затримано внаслiдок iнциденту, начальник ЦГЗ сказав: "Наразi у мене немає точної iнформацiї. Я бачив, що затримували двох або трьох осiб". Мiж тим, учасники акцiї говорять про чотирьох затриманих пiд час спроб встановити намети.

Протистояння мiж учасниками акцiї "День гнiву" i спiвробiтниками мiлiцiї припинилося. Протестувальникам не вдалося встановити жодного намету i вони вже не намагаються цього зробити.

Учасники акцiї заявили про намiр i в недiлю зiбратися об 11.00 бiля будiвлi Верховної Ради для продовження акцiї i все-таки встановити намети.

Сама акцiя вiдбувалася спокiйно i досить мляво, відзначає агентство. У нiй взяли участь лише кiлька сотень людей, якi перiодично скандували "Банду геть" i "Ганьба", стояли з плакатами "Стоп тоталiтарному режиму", "Iмпiчмент президенту".

Зазначимо, сьогодні, 14 травня, в Україні відбувається загальнонаціональний День гніву, який за інформацією організаторів, може стати початком безстрокової акції протесту проти соціально-економічної політики уряду.

У головному управлінні МВС у Києві заявляють, що акції в Маріїнському парку проводяться несанкціоновано. Про це заявив журналістам начальник центру зв'язків з громадськістю київської міліції Володимир Поліщук.

А у Харкові на площі Свободи перед будівлею Харківської облдержадміністрації представники профспілок, громадських організацій та політичних партій в рамках всеукраїнського Дня гніву проводять мітинг з вимогою відставки Президента України Віктора Януковича, Кабінету міністрів України та проведення перевиборів Верховної Ради України.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ