Чт, 2024-04-25, 13:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 31 » У Києві при "молодій команді" вкрали землі на 70 мільярдів
15:08
У Києві при "молодій команді" вкрали землі на 70 мільярдів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Києві було незаконно роздано 750 гектарів землі. Про це заявив 31 березня під час звіту у Київраді голова КМДА Олександр Попов, передає "Українська правда".

"Недопустимі факти, коли 750 гектарів київських земель видано Київрадою без підготовки будь-якої землевпорядної документації", - заявив він.

"Непоодинокі випадки, коли на одному засіданні Київради з голосу приймалися більше 100 земельних питань. Особам, які не проживають у Києві роздано безоплатно близько 75 гектарів київських земель. До речі, ці люди про це і знати не знали. Як кажуть правоохоронні органи, власниками вони були деякий час, а потім всі ці землі стікалися до декількох великих фірм", - додав Попов.

За його словами, створений у Київраді механізм "дозволив окремим ділкам протягом двох місяців оформити декілька гектарів землі в центрі столиці".

При цьому він зазначив, що прості кияни не отримали землі. "Якщо подивитись, то там немає руху черги. Люди не отримували землю", - сказав Попов.

За його словами, схема незаконного отримання землі була такою: подавалася заява до Київради, через місяць подавалася своя редакція договору купівлі-продажу ділянки в суд, який визначав, що договір укладений за ціною, яку визначив заявник.

"При цьому ні юридичні служби Київради, ні керівництво не реагували на це, не ходили в суд. І так ділянки з безцінь переходили у власність", - заявив Попов.

"Результат діяльності "вражаючий" - втрачену землю можна оцінити від 60 до 70 мільярдів гривень", - наголосив голова КМДА. За його словами, за ці кошти можна було збудувати 1200 дитячих садочків, 400 шкіл, 15 мостів, 4 нові окружні дороги.

"За ці гроші Київ би дійсно став європейською столицею", - наголосив Попов.

Попов пропонує частину київських чиновників посадити, ще частину - звільнити

Деякі керівники Київради та КМДА не мають права обіймати посади, і повинні бути притягнені до кримінальної відповідальності, заявив голова КМДА Олександр Попов.

"Треба повернути киянам вилучене майно, і покарати винних. Не стрілочників, а тих, хто організовував цю грандіозну аферу і отримав надзвичайно вартісні майнові активи", - заявив Попов.

"В цьому залі є люди (ну зараз їх немає), які стали мільярдерами в результаті своєї діяльності в Київраді", - наголосив голова КМДА.

"Я переконаний, що безпосередньо причетні до здійснення зловживань і порушень керівники Київради та КМДА не мають права обіймати посади, і повинні бути притягнені до відповідальності", - заявив він під оплески Блоку Кличка.

Він пообіцяв виконати доручення президента, і дати йому відповідну інформацію щодо винуватців зловживань. Водночас Попов заявив, що "йому не соромно" за ті рішення, які ухвалював він сам.

Також голова Київської міськдержадміністрації закликав депутатів змінити керівництво Київради. "Наша робота в подальшому можлива лише за вирішення питання про зміну керівництва Київради та формування нової конституційної конструктивної більшості", - заявив Попов.

Він висловив сподівання, що депутати готові вже до таких рішень. "Зупинятись в тому стані, в якому ми знаходимось, ми не маємо права", - наголосив він.

Після цього виступу Віталій Кличко закликав секретаря Київради Олеся Довгого подати у відставку, але той змінив тему обговорення.

Нагадаємо, головою Київради є обраний всенародно мер Леонід Черновецький. Але оскільки Черновецький багато років ігнорує цю роботу - фактично Київрадою керує Олесь Довгий.

Київрада не підтримала відставку Довгого

Київська міська рада не підтримала пропозицію про висловлення недовіри секретарю ради Олесю Довгому.

За це питання проголосували 28 депутатів, проти - 54 зі 103, які взяли участь у голосуванні.

Це питання вніс на розгляд Київради сам Довгий у зв'язку з тим, що під час заслуховування звіту голови КМДА Олександра Попова лідер блоку "УДАР" Віталій Кличко закликав його подати у відставку.

Довгий заявив, що він не допустить дестабілізації роботи Київради.

Зять Черновецького, ймовірно, скупив найбільше нерухомості в Києві. За копійки

Найбільшим покупцем комунальних активів під час управління Леоніда Черновецького стала компанія "Новий регіон", заявив під час звіту у Київраді Попов.

"5 тисяч квадратних метрів приміщень у центрі Києва вилучено з врахуванням ціни, яку заявив сам інвестор. Ціна продажу нерухомості була зухвало низькою. Наприклад, житловий будинок на самісінькому Майдані незалежності був оцінений за ціною 350 доларів за метр квадратний. Його площа 10 тисяч метрів квадратних. Ви розумієте, скільки поклав в карман той, хто цю аферу затіяв", - додав Попов.

"Ми змушені в судовому порядку вирішувати питання повернення тих об'єктів, які були вилучені незаконно", - сказав голова КМДА.

За його словами, найбільшим покупцем комунальних активів стала компанія "Новий регіон". На неї розписано придбання "Київміськбуду", "Київгазу", "Київводоканалу", "Київхімволокно".

"Експерти кажуть, що "Київміськбуд" був проданий за ціною, що в 36 разів нижча за ринкову. Нагадаю, 150 мільйонів заплатили за приватизацію "Київміськбуду" з усіма активами. Ми безумовоно, зупинили цей процес, але пройшли багато судів".

"Продано за безцінь автобусні парки, гаражі "Київводоканалу", комунальні аптеки, центральні поліклініки Солом'янського та Шевченківського району, наркологічна клінічна лікарня, туберкульозний дитячий санаторій", - обурився Попов.

За його словами, всього вилучено з власності міста 68,5 тисяч квадратних метрів не житлової нерухомості. "Є випадки, коли навіть приміщення, де знаходились правоохоронні органи, були вилучені без їхньої згоди", - повідомив Попов.

За його словами, з четвертого кварталу 2008 року не проводилося жодного конкурсу на оренду. А 53% площ в оренду передано на пільгових підставах.

Компанію "Новий регіон" пов'язують із В'ячеславом Супруненком, зятем Леоніда Черновецького, який зараз переховується в Італії.

У Черновецького скептично ставляться до пропозицій Попова: є і важливіші проблеми, яких до приходу Попова не було

Член фракції Блоку Леоніда Черновецького в Київській міськраді Денис Комарницький скептично ставиться до пропозиції голови Київської міськадміністрації Олександра Попова повернути місту незаконно відчужені активи, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це не зовсім правильна позиція керівництва міста - якщо не буде повернення певних активів, то в Києва немає можливості для інтенсивності розвитку", - заявив Комарницький на сесії Київради 31 березня.

Він пояснив, що не хотів би, щоб керівництво КМДА постійно аргументувало свою неспроможність забезпечити нормальний розвиток міста тим, що Києву не було повернено активи. "Це неправильно - все повернути. В нас є інші проблеми", - заявив депутат.

Зокрема, на його думку, це стосується відрахувань із міського бюджету до державного. При цьому він зазначив, що такі великі вилучення з'явилися тільки після приходу до керівництва міськадміністрації Попова. "Наше бачення - до вас усе було добре", - сказав він.

У свою чергу Попов закликав Комарницького сприяти поверненню цих активів. "Коли я говорив про можливість повернень активів, я насамперед мав на увазі вас", - заявив Попов.

"Я вас прошу дуже серйозно подумати над цією проблемою, прийти й запропонувати варіанти її вирішення, тому що, звісно, робота через правоохоронні органи та суди - це дуже кропіткий процес, і мені дуже не хотілося б, щоб він затягнувся", - заявив Попов.

При цьому він уточнив, що мав на увазі не конкретно Комарницького, а "й тих людей, яких Ви представляєте".

Зауважимо, раніше ЗМІ повідомляли, що мер Леонід Черновецький та його родина розробили тіньову схему управління Києвом, згідно з якою нині вся країна працює на подорожчання їхніх активів.

Зауважимо, , посадовцям КМДА інкримінують хабарництво і розкрадання мільйонних коштів. Утім, довести причетність до зловживань самого Черновецького та його найближчого оточення слідству не вдалося.

Восени минулого року Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в Києві виявило фінансові порушення столичного Головного управління охорони здоров'я та медичного забезпечення на 53,8 млн грн, переважно заниження кредиторської заборгованості за медичне обладнання.

Окрім того, у липні Служба безпеки України вилучила в Київській міській держадміністрації документи, що стосуються більш як 100 земельних справ. Раніше СБУ вже провела кілька обшуків у Київміськдержадміністрації. Так, 7 липня з півтора десятка співробітників служби близько 5 годин провели в кабінеті секретаря Київради Олеся Довгого, де вилучили документи, що стосуються земельних порушень. Анонімні джерела в мерії повідомляли навіть, що Довгий зчинив із представниками СБУ бійку.

9 липня 2010 року СБУ провела обшук у голови Постійної комісії з питань земельних відносин, містобудування й архітектури Олексія Євлаха й начальника Управління Київради з питань землекористування й містобудування Світлани Макеєвої.

На початку вересня СБУ порушила чотири кримінальні справи проти 8 посадових осіб мерії. Четверо чиновників - на підписці про невиїзд. Двоє - затримано. За даними столичної міліції, наприкінці липня минулого року проти чиновників мерії та комунальних підприємств було відкрито більш як 20 справ.

Мер Києва Леонід Черновецький відкидає звинувачення в порушенні законодавства, які інкримінують йому і членам його команди. "Всі рішення щодо землі ухвалювалися строго відповідно до чинного законодавства", - заявив він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1002 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ