Вт, 2024-04-23, 17:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 8 » У Києві від менінгіту помер другокласник і захворіли декілька дітей, а в Миколаєві виявили малярію
17:41
У Києві від менінгіту помер другокласник і захворіли декілька дітей, а в Миколаєві виявили малярію
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

У київській школі №230, що у Новобіличах, наприкінці січня помер другокласник. Ще у трьох підтверджено діагноз "менінгіт". Батьки в паніці, хоча лікарі і влада міста не бачать підстави для карантину, повідомляє Газета по-киевски.

Чиновники мовчали з 28 січня. Інформація просочилася на інтернет-форуми, де батько одного з учнів написав: "Вранці прийшов до школи здоровий, на заняттях стало погано, викликали батьків, ті забрали його додому, вночі дитина померла. Ще шестеро дітей захворіли, і діагноз підтверджено. Санітарних заходів школа не вживала. Через хворобу школу не відвідують більш як двісті дітей".

У школі №230 (вул. Генерала Наумова, 35б, Святошинський район) підтвердили факт смерті. За словами директора школи Світлани Завадської, ні від дітей, ні від батьків факту смерті не приховували. Навпаки, класні керівники щоранку обдзвонюють усіх відсутніх учнів, щоб дізнатися причину відсутності.

Санітарний лікар вважає, що в цьому випадку оголошувати карантин було необов'язково, хоча якби подібне сталося в дитсадку - його б тимчасово закрили.

Небезпека вірусу в тому, що дорослі члени сім'ї, імовірність захворіти в яких невисока, можуть стати носіями вірусу, заражаючи згодом маленьких дітей, людей зі слабким імунітетом. Інкубаційний період триває приблизно тиждень. За статистикою Мінохоронздоров'я, в Україні щороку від менінгококової інфекції помирає близько сотні дітей. За світовою статистикою, дитяча смертність від цієї хвороби становить приблизно 30%, ще стільки ж людей страждають згодом від серйозних ускладнень.

Всього в Україні щооку реєструється до двох тисяч випадків захворювань на бактерійні менінгіти.

Тим часом у Миколаєві зареєстровано випадок захворювання на малярію. Про це з посиланням на Державну санітарно-епідеміологічну станцію Миколаївської області повідомляє Центр пропаганди Головного управління МНС у Миколаївській області.

Згідно з повідомленням, 2 лютого до Миколаївської обласної інфекційної лікарні з попереднім діагнозом "лихоманка неякісного генезу" було госпіталізовано чоловіка 1973 року народження. Впродовж двох днів хворого обстежили та уточнили діагноз: "Триденна малярія, стан середньої тяжкості".

Як стало відомо, пацієнт є приватним підприємцем і за родом своєї діяльності протягом останніх 4-х років періодично виїжджав за межі України – до Сингапуру, Індонезії, В'єтнаму. Востаннє з 1 по 26 січня цього року він перебував у в'єтнамському Сайгоні, з якого 31 січня прибув до Миколаєва. За словами лікарів, зараження відбулося трансмісійним шляхом – через малярійних комарів.

Це не перший випадок, коли українці, повертаючись з екзотичних країн, привозять і малярію. Так, наприкінці минулого року 80 миротворців, які повернулися з Ліберії до Львова, було госпіталізовано з підозрою на тропічну малярію. Раніше на Полтавщині 33-річний чоловік, який повернувся з Конго, також захворів на тропічну малярію. Він одразу звернувся до лікаря, і після аналізів було виявлено збудник.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 887 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ