Ср, 2024-04-24, 05:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Головна » 2010 » Вересень » 22 » У Києві відзначають Всесвітній день без автомобілів
14:42
У Києві відзначають Всесвітній день без автомобілів
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/

  У Києві сьогодні, 22 вересня, відзначають Всесвітній день без автомобілів - день, коли всі охочі пересідають на громадський транспорт, велосипеди або йдуть пішки. Як повідомили в Асоціації велосипедистів Києва, свято розпочалося з масштабної поїздки велосипедистів на роботу - Bike to work. Усі охочі приїхали на роботу саме велосипедом, передає УНІАН.

"У багатьох містах Європи у цей день перекривають центр міста, а громадський транспорт їздить безкоштовно. Для тих, хто приїхав на свято на велосипеді або на роликах, влаштовують концерти та змагання. У нашому місті говорити про перекриття бодай однієї вулиці не доводиться, хоч Асоціація велосипедистів Києва більше місяця тому надіслала листа в мерію з повідомленням про це свято та про те, як його святкують", - заявила одна з організаторів Дня без авто Ірина Бондаренко.

"Вирішити проблему заторів, будуючи нові та розширюючи наявні дороги, неможливо. Наприклад, у докризові часи у місті щодня реєструвалося 400 нових автомобілів. Якщо їх поставити разом, то вони повністю займуть таку вулицю, як Володимирська. Отож мерія може два роки будувати нову Володимирську, а її за один день заповнять нові машини", - пояснила координатор транспортних програм Національного екологічного центру України Олена Міскун.

"Щоб перевірити, яким видом транспорту найзручніше пересуватися у Києві, ми влаштували Транспортні перегони. Зранку у годину пік зі спальних районів у центр рушили групи з велосипедиста, пішохода на громадському транспорті та автомобіліста. Першими Софійської площі дісталися велосипедисти", - зазначила в свою чергу організатор перегонів Ксенія Семенова з Асоціації велосипедистів Києва.

У подальшій програмі свята - вручення призів "Велопрацедавцю 2010". Ним стане київський працедавець, який найкраще обладнав офіс для потреб велосипедистів, наприклад, встановив велосипедну парковку або обладнав душову кабінку.

Вперше День без автомобіля відсвяткували 1998 року в Парижі. Хоча для приватного транспорту були закриті лише старі квартали міста, вміст СО2 у паризькому повітрі того дня зменшився на 15%. Протягом 10 років до Дня без авто долучилися понад 1 700 європейських міст та міста інших континентів.

У Києві День без авто святкують учетверте. Серед інших українських міст, які активно долучаються до святкування, - Ірпінь, Львів та Суми.

Як повідомлялося, 20 липня на центральній вулиці ірландського міста Корк пройшов голий велопробіг. Його організатори висловили тим самим протест проти засилля автомобілів. 56 чоловіків і жінок, що віддають перевагу двоколісному транспорту, вирішили нагадати про проблеми екології, а також продемонструвати автоаматорам, який "тендітний людський організм".

Ірландська газета The Belfast Telegraph зазначає, що акція проводилася о 5.30 ранку. І хоча, за задумом організаторів, ще на старті всім учасникам належало повністю позбавитися від одягу, багато жінок не зважилися роздягтися повністю. Тим паче, що напередодні в Корку було прохолодно і дощило.

Організатори зазначають, що акція проводилася рано-вранці з поваги до почуттів тих, для кого нудизм є проявом крайньої безсоромності. Проте громадяни, що вийшли на вулицю такої ранньої пори, з радістю вітали учасників голого велопробігу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1068 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ