Ср, 2024-04-24, 21:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 6 » У Києві виставлять роботи Бурлюка, Пікассо, Кончаловського та Шагала
19:19
У Києві виставлять роботи Бурлюка, Пікассо, Кончаловського та Шагала
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

10 грудня в Києві, у музеї "Духовні скарби України" (вул. Десятинна, 12), відкривається передаукціонна виставка творів живопису та іконопису - робіт видатних українських, російських і західноєвропейських класиків, а також українських та російських ікон ХVIII–XIX ст. Про це повідомила співвласниця аукціонного дому "Корнерс" Ольга Сагайдак, передає УНІАН.

Знаковим лотом аукціону "Корнерс", який відбудеться 18 грудня, стане морський пейзаж Михайла Врубеля – картина "Берег моря". Експерти зазначають, що, можливо, вона з групи етюдів, виконаних Врубелем з натури під час подорожі 1894 року з Генуї до Константинополя.

Безсумнівним топ-лотом є графічний твір з релігійної серії Марка Шагала - одного з найвідоміших представників світового художнього авангарду XX століття. Графічний "Диптих" з дарчим написом Шагала виконаний у 1950-му і належить до періоду, коли майстер активно працював над ілюстраціями до Біблії, які було видано в 1956 і 1960 роках у Парижі.

Уперше на українських торгах прозвучить ім’я відомої на світових аукціонах художниці російського зарубіжжя Ольги Сахарової, дружини живописця Отто Лойда – племінника Оскара Уайльда. Монументальне полотно "Мисливці" є рідкісним взірцем її ранніх робіт, періоду захоплення творчістю славетного засновника примітивізму Анрі Руссо. Полотно у стилі "ар-деко" можна назвати окрасою аукціонної колекції.

Серед лотів, що презентують "золоте століття" російського живопису, заслуговують на увагу поетичний пейзаж Івана Похітонова та програмний твір засновника традицій російського реалістичного пейзажу передвижника Михайла Клодта. Унікальність картини Клодта "На оранці" (1871) полягає у тому, що вона є більш раннім варіантом знаменитого монументального полотна "На оранці" (1872), що посідає центральне місце в творчості художника та прикрашає експозицію Державної Третьяковської галереї.

Живопис першої половини XX століття буде представлено гучними іменами Петра Кончаловського, Олексія Грищенка, Олександра Яковлєва та роботами метрів світового художнього авангарду – Пабло Пікассо та Давида Бурлюка.

Українська класика презентована творами Олексія Шовкуненка, Миколи Глущенка, Сергія Шишка, Івана Труша, Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Петра Столяренка, Федора Захарова, Валентини Цвєткової та інших.

Передаукціонна виставка працюватиме з 10 по 17 грудня з 10.00 до 19.00. Вхід вільний.

Зазначимо, 11 грудня 2010 в Києві відбудеться доброчинний аукціон "Вертинський. Київ. Повернення", кошти з якого підуть на встановлення пам'ятника знаменитому київському шансоньє і акторові Олександру Вертинському.

На торги буде виставлено роботи всесвітньо відомих художників, картини класиків російської та української малярської школи, твори майстрів радянського періоду, сучасних художників, повідомили організатори проекту.

Раніше будинок MacDougall's провів аукціон російського живопису, де виставив три лоти зі стартовою ціною до 1,2 мільйона фунтів стерлінгів кожен. Покупцям представили картини Івана Айвазовського, Іллі Рєпіна та Івана Шишкіна.

У підсумку лише картину Шишкіна "Вид на острів Валаам. Кукко" продали вище верхньої межі попередньої оцінки - за 1,874 мільйона фунтів. Робота Рєпіна "Повернення додому" пішла з молотка за 822,6 тисячі фунтів стерлінгів, а "Венеціанська лагуна" Айвазовського не викликала інтересу покупців, і її було знято з торгів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1032 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ