Пт, 2024-04-19, 22:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 8 » У Киргизстані анархія: президент утік і погрожує опозиції. ВІДЕО
20:00
У Киргизстані анархія: президент утік і погрожує опозиції. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Президент Киргизстану Курманбек Бакієв відмовився добровільно скласти з себе повноваження.
Він поклав відповідальність за дестабілізацію в країні на лідерів опозиції. Термінові повідомлення, які цитують слова Бакієва, передають у ці хвилини киргизькі агенції.

"Я, як гарант Конституції Киргизстану, заявляю, що у разі подальшої дестабілізації вся відповідальність ляже на лідерів опозиції, які будуть покарані за всією суворістю закону", - заявив він.

Разом з тим Бакієв зазначив, що "готовий відповідати за свою провину в трагічних подіях, які сталися, якщо вона буде доведена об'єктивним і неупередженим розслідуванням, навіть не ховаючись за статусом президентської недоторканності".

Його заяву, яка прийшла електронною поштою, опублікувало агентство 24.kg, передає NEWSru.com.

Також Бакієв спростував твердження про те, що він виїхав з країни.

"Я знаходжуся на півдні Киргизстана", - заявив Бакієв в четвер в ефірі радіостанції "Эхо Москвы".

Він також наголосив, що "у жодному випадку не визнає" своєї поразки.

"Я обраний президент і не визнаю ніякої поразки", - заявив киргизький лідер.

При цьому він наголосив, що не збирається йти із зброєю в руках проти киргизів.

"Як президент, всенародно обраний, може йти проти народу із зброєю в руках?" - зазначив президент Киргизстану.

Він назвав дії опозиції "справжнісінькою вакханалією". "Це збройне захоплення", - заявив президент Киргизстана.

Бакієв наголосив, що "до цього не був готовий".

Бакієв заявляє, що до подій в Киргизстані причетні зовнішні сили

Президент Киргизстану Бакієв пояснює події в республіці впливом "зовнішніх сил".

"Я не називатиму конкретну країну, але без зовнішніх сил таку скоординовану операцію провести практично неможливо", - сказав Бакієв.

Він заявив, що має намір продовжувати керувати країною. На питання, як він має намір повернути собі контроль, Бакієв відповів: "Найближчий час покаже".

"На другий термін мене обрали недавно, дев'ять місяців не пройшло. Хіба за цей час настільки могла змінитися думка народу? У жодному випадку", - сказав він.

Бакієв додав, що керівництво країни не було готове до подій в республіці.

"Те, що розпочалося два дні тому - це озброєне захоплення. До цього, відверто кажучи, не був готовий ні президент, ні всі структури. Так грамотно, так уміло розтягнути сили - це наштовхує на дуже серйозні думки", - сказав він.

Раніше Президент Росії Дмитро Медведєв назвав події в Бішкеку "внутрішньою справою республіки".

У свою чергу, прем'єр Володимир Путін, який перебував на меморіальній церемонії в Катині, наголосив на тому, що Росія жодною мірою не причетна до подій в Киргизстані.

Юрба нищить і грабує дипломатичний квартал у Бішкеку і оточує УВС

Сотні молодих людей громлять так зване дипломатичне містечко, розташоване в південній частині Бішкека. У цьому містечку розташовані резиденції голів дипмісій і міжнародних організацій, а також будинок колишнього голови уряду Киргизстану Даніяра Усенова.

"Юрба трощить житлові будинки, ми спробуємо дати відсіч їхнім діям і вигнати натовп з дипмістечка", - повідомив призначений тимчасовим урядом країни військовим комендантом столиці Турат Мадалбеков. За його словами, жителі дипмістечка перебувають у своїх будинках, але постраждалих або загиблих серед них немає. Тим часом очевидці повідомляють не тільки про погроми містечка, а й про грабежі, що почалися.

Крім того, очевидці заявляють, що біля будинку головного управління внутрішніх справ Бішкека, що розташоване трохи віддалік від центру міста, зібралася велика група людей, які оточили будівлю, а потім зробили спробу штурму.

Натовп підійшов до будинку управління внутрішніх справ і спробував увірватися всередину, проте співробітники міліції застосували для оборони світлошумові гранати і сльозогінний газ. На деякий час атака була відбита, проте зараз роблять ще одну спробу захопити будівлю УВС.

За словами очевидців, в юрбі поширилися чутки, ніби в цьому будинку перебуває брат президента Киргизстану, начальник його охорони Жаниш Бакієв. Проте джерела ЗМІ повідомили, що ще вранці в четвер тимчасовий виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ призначив нового голову УВС Бішкека, а колишній начальник УВС, родич Бакієва, був звільнений.

У ніч перевороту в Киргизстані озброєні люди ловили міністрів на кордоні з Казахстаном

У ніч проти четверга поблизу казахсько-киргизького держкордону на території Киргизстану якісь озброєні люди забороняли киргизьким прикордонникам пропускати до Казахстану членів уряду з Бішкека, стверджує Комітет національної безпеки (КНБ) Казахстану. При цьому в КНБ спростували дані ЗМІ про те, що низка киргизьких політиків все ж таки втекли до Казахстану.

"8 квітня вночі озброєна група людей вийшла до пункту пропуску "Кордай" і звернулася з вимогою до киргизьких прикордонників не пропускати на територію Казахстану членів киргизького уряду, інакше до них будуть вжиті каральні заходи", - повідомив заступник директора прикордонної служби КНБ Амангельди Абілканов на брифінгу в Астані в четвер.

Раніше повідомлялося, що президент Киргизстану Бакієв вилетів 7 квітня в невідомому напрямі на президентському літаку з аеропорту "Манас", де його охорона вчинила перестрілку.

"Проте, за іншими даними, це міг бути відволікаючий маневр, - сказав головний редактор "МК Киргизстан" Улугбек Бабакулов. - Є інформація, що Бакієва разом з сім'єю евакуював військовий борт, який приземлився в околицях Алма-Ати. Хто проводив цю операцію, поки що невідомо". Втім, влада Казахстану запевняє, що Бакієв не в'їжджав до Казахстану, пише "Московский комсомолец".

Губернатор Джалал-Абадської області Киргизстану Кошбай Масиров заявив у четвер, що президент Бакієв знаходиться тут і має намір подати у відставку, повідомляє інформагентство "Фергана.ру".

Син Бакієва, чиє призначення в уряд викликало невдоволення киргизької опозиції, перебуває в США, повідомило в четвер джерело в зовнішньополітичному відомстві республіки. 8 квітня він має взяти участь в конференції в США. Також в Киргизстані наполегливо ходять чутки, що сина Бакієва прихистили російські спецслужби.

Узбекистан закрив кордон із Киргизстаном

Тим часом Узбекистан закрив кордон із Киргизстаном, пропуск людей і транспорту через кордон тимчасово зупинений.

За інформацією прикордонної служби Киргизстану, на киргизько-казахському кордоні без змін: з 7 квітня Прикордонна служба Комітету національної безпеки Казахстану ввела обмеження в пропуску через кордон. Обмеження стосуються громадян Киргизстану, які виїжджають до Казахстану, і громадян Казахстану, що в'їжджають до Киргизстану, передає AKIpress.

На киргизько-китайському та киргизько-таджицькому кордоні пропуск здійснюється в звичайному режимі. Обстановка на державному кордоні з сусідніми країнами залишається спокійною, повідомляє прикордонна служба Киргизстану.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1097 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ