Пт, 2024-04-19, 13:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 19 » У Киргизстані загострилася ситуація: у Бішкек увійшли бронетранспортери
19:39
У Киргизстані загострилася ситуація: у Бішкек увійшли бронетранспортери
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Після рішення тимчасового уряду Киргизстану про припинення будь-яких протиправних дій, направлених на дестабілізацію обстановки в країні, в киргизьку столицю в понеділок увечері введені бронетранспортери.
П'ять з них рухаються у супроводі машин ДАІ у бік центру. На броні машин знаходяться озброєні солдати, повідомляє "Iнтерфакс-Україна".

У Бішкеку в понеділок поновилися безлади. Так, за останніми даними, мародери і так звані самозахватчики безчинствують в селі Маївка, яке поряд зі столицею Киргизстану. У зіткненнях з ними постраждали десять осіб.

Тимчасовий уряд Киргизстану виступив в понеділок увечері із заявою, в якій пообіцяв жорстко присікати всі протиправні дії, направлені на дестабілізацію обстановки в республіці.

Також в село Маївка під Бішкеком, де безчинствують мародери, зараз направлено близько тисячі військовослужбовців міністерства оборони, співробітників МВС Киргизстану, а також представників народних дружин, повідомило джерело в правоохоронних органах республіки.

За даними джерела, задіяна бронетехніка і армійські автомобілі. "В даний час село Маївка оповито сильними клубами диму від пожеж, які мародери і самозахватчики влаштували сьогодні увечері в даному населеному пункті", - зазначило джерело.

Тим часом офіційної інформації про те, які заходи приймаються для наведення правопорядку в цьому населеному пункті, поки немає.

Нова влада обіцяє жорстко присікати всі заворушення в країні

Тимчасовий киргизький уряд заявив, що зупинить всі протиправні дії, направлені на дестабілізацію обстановки в республіці.

"Ми не дозволимо нікому порушити мир і міжнаціональну згоду в країні, влада прийматиме жорстокі заходи для припинення всіх протиправних дій", - мовиться в заяві тимчасового киргизького уряду.

У заяві наголошується, що "всі підбурювачі і призвідники безладів притягатимуть до відповідальності за всією суворістю закону".

У заяві також наголошується, що тимчасовий уряд приймає екстрені заходи для захисту прав громадян і громадського порядку в республіці. У заяві наголошується, що серед заходів, які приймаються, ухвалено рішення про усунення з посади міністра внутрішніх справ Болота Шерніязова. Обов'язки міністра виконуватиме його перший заступник.

Крім того, тимчасовий уряд звільнив також губернатора Чуйської області Киргизстану, де в понеділок вранці відбулися стихійні акції самозахватчиків земель. Новим губернатором області призначений генерал МВС Бакирдін Субанбеков.

Крім цього, рішенням уряду "для координації діяльності МВС створена допоміжна рада з числа колишніх керівників відомства".

В понеділок співробітники киргизької міліції відмовилися працювати з Шерніязовим і виконувати свої обов'язки. Після призначення нового голови відомства міліція приступила до своєї роботи.

Мародери підпалюють будинки представників общини турок-месхетинців, повідомляють ЗМІ

У селі Маївка під Бішкеком так звані самозахватчики нападають на будинки, де проживають представники общини турок-месхетинців, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на джерела в службі порятунку Бішкека.

За даними служби порятунку, зараз "більше 500 самозахватчиків нападають і підпалюють будинки представників турецької общини, які складають більшість жителів села".

За свідченнями очевидців, поки співробітників правоохоронних органів в селі немає.

Згідно з повідомленням ЗМІ, на підступах до села Маївка, яке знаходиться в трьох кілометрах від міста Бішкек, стоїть натовп мародерів. За різними оцінками, їх кількість складає від 500 до 800 осіб, які не пропускають в село машини "Швидкої допомоги" і пожежної служби.

У то же час групи народних дружинників і ополченців міста Бішкека в понеділок протягом вечора і ночі мають намір провести спільно з представниками силових структур Киргизстану рейди для звільнення передмістя Бішкека від самозахватчиків земельних ділянок.

Як повідомило джерело в русі самооборони міста Бішкека, "в спецопераціях буде задіяна бронетехніка і військові підрозділи".

За даними джерела, "сьогодні передбачається вночі посилене патрулювання міста Бішкека народними дружинами, патрульно-постовими службами МВС і військовими частинами, оскільки можливі акції і провокації мародерів і інших деструктивних сил щодо дестабілізації ситуації в місті Бішкек".

Де знаходиться Бакієв, поки не відомо, ймовірно, що він все ще в Казахстані - джерела

Місцезнаходження екс-президента Киргизстану Курманбека Бакієва до цих пір залишається невідомим.

Джерела "Інтерфаксу" в Бішкеку не відкидають, що всупереч заяві офіційного представника казахстанського МЗС Аськара Абдрахманова про те, що Бакієв в понеділок залишив Казахстан, він все ще знаходиться в цій країні.

Тим часом, джерела в оточенні Бакієва, стверджують, що незабаром екс-президент може з'явитися в Киргизстані.

"Бакієв скоро буде в Киргизстані. Ви скоро в цьому переконаєтеся. Адже він президент, і не складав повноваження", - заявив член штабу підтримки Бакієва, його племінник Замірбек Нуруєв.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1144 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ