Пт, 2024-03-29, 07:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2009 » Вересень » 11 » У Коктебелі проходить фестиваль джазу: за три дні виступлять 156 музикантів
21:48
У Коктебелі проходить фестиваль джазу: за три дні виступлять 156 музикантів
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Учора в Коктебелі стартував 7-й щорічний міжнародний музичний фестиваль "Джаз Коктебель 2009" (Кoktebel Jazz Festival), повідомляє агентство "е-Крим".

Першою відкрилася Волошинська сцена у дворі Будинку-музею Максиміліана Волошина, на якій вчора влаштували день саксофона. У програмі Gold jazz, як і планувалося, виступили саксофоністи Артем Менделенко, Віктор Зідан Павелко і Богдан Гуменюк.

Навпроти пам'ятника Волошину на невеликій сцені показали виставу вихованці школи танців Kiev swing dance club. Відпочивальники Коктебеля зможуть побачити їх танцювальну майстерність біля підніжжя Кара-Дагу протягом всіх фестивальних днів.

Церемонія відкриття відбулася на другій, основній сцені NU Jazz, розташованій на пляжі біля гори Юнге. Тут виступили джазовий оркестр "7+1" і група Pur Pur з Харкова, Квінтет Дениса Аду (Київ), московські групи Alissidjazz і Free-spoken band.

Церемонія відкриття фестивалю мала неформальний характер: організатори дійства об'єднали її з прес-конференцією, в якій взяли участь президент Koktebel Jazz Festival Лілія Млинарич, ведучий і журналіст Олексій Коган, арт -директор фестивалю Андрій Слабінський, а також представники місцевої влади, передає "Новий Севастополь".

Вони згадували, як все починалося сім років тому, розповідали про те, як намагаються дистанціюватися від "правлячих в Україні законів поп-шоу-бізнесу", раділи плідній взаємодії "слова й музики". Що до останнього, то мова йде про імпровізацію "Зустріч двох фестивалів" - поезії найзнаменитішого жителя Коктебеля - Максиміліана Волошина і, власне, Koktebel Jazz Festival. Це був джем-сейшн поетів і музикантів.

Під час прес-конференції ведучий фестивалю Олексій Коган сказав, що Koktebel Jazz Festival еволюціонує в музичному плані і сьогодні є своєрідним прапором індивідуалізму. Як результат, музична палітра фесту, дуже широка, що, на думку організаторів, підтримує високий інтерес з боку публіки.

На фестивалі очікуються виступи пітерської групи Tequilajazzz, британських груп Oi Va Voi і Courtney Pine Band, угорських етно-джазменів Djabe, спільний проект Kozak-Jazz-Rock від українських "Гайдамаків" і польських Voo Voo та інших виконавців. Усього цього року у фестивалі задіяно 156 професійних музикантів.

Захід триватиме до 13 вересня. Денні концерти (до 18.00) на сцені NU Jazz можна відвідати безкоштовно. На вечірні концерти (19.00 - 4.00) ціна разових квитків на четвер, п'ятницю і суботу різна - 60, 125 і 175 гривень відповідно. На фестивалі діє система абонементів. Абонемент на три фестивальні дні можна було придбати за ціною до 350 грн.

У рамках фестивалю організатори мають намір провести акцію з прибирання фестивальних майданчиків і селища Коктебель.

За даними організаторів, цього року вони за сприяння селищної ради збираються прибрати в Тихій бухті. До прибирання пляжу хочуть залучити 10-15 волонтерів, прибирання сміття збираються проводити вранці, щоб встигати до денних концертів. Селищна рада забезпечить волонтерів мікроавтобусом і необхідним інвентарем для прибирання.

"Ми сподіваємося, що кожен з наших гостей зробить свій посильний внесок у розвиток еко-руху - не кидаючи черговий недопалок на пляжі, не залишаючи після себе сміття, беручи участь у прибиранні фестивальної території, підтримуючи наших еко-волонтерів ідеями і діями", - розраховують організатори.

Одночасно зі святом джазу в Коктебелі проходять художній пленер, VII міжнародний літературний фестиваль імені Максиміліана Волошина, міжнародний творчий симпозіум "Волошинський вересень".

Організатори різних фестивалів, що проводяться щорічно в селищі Коктебель, підтримали ідею організації тут кінофестивалю.

"Мені здається, що чим більше буде тут різних прекрасних фестивалів, тим вони будуть більше спілкуватися між собою, дружити, ходити одне одного в гості, дарувати один одному творчі подарунки", - висловила свою думку організатор фестивалю мистецтв "Курячий Бог" Алла Басаргіна на відкритті фестивалю "Джаз Коктебель 2009".

Музичний фестиваль "Джаз Коктебель" проходить у Криму з 2003 року. Його засновником є російський журналіст, ведучий Дмитро Кисельов.

Цього року вперше проходить трансляція фестивалю - на Першому Національному каналі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1441 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ