Сб, 2024-04-20, 09:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Липень » 10 » У Конгресі США засудили наративи, що підривають позиції українських посадовців - "необачна допомога путіну"
13:26
У Конгресі США засудили наративи, що підривають позиції українських посадовців - "необачна допомога путіну"
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Співголова Українського кокусу в Конгресі США та членкиня Демократичної партії Марсі Каптур заявила про підтримку президента Володимира Зеленського та його команди, а також засудила поширення наративів, що спрямовані на "підрив позицій українських посадовців під час війни".

Про це йдеться в офіційній заяві конгресвумен.

Каптур, яка очолює Групу підтримки України в Конгресі США, наголосила, що Конгрес більшістю членів з обох партій ініціював підтримку України в її героїчних зусиллях із захисту батьківщини та припинення війни рф. Разом із тим вона заявила, що "деякі члени (Конгресу) можуть прагнути посіяти розбрат і розпалити напруженість".

"Рівень і масштаби співпраці США з Офісом президента Зеленського не дають підстав сумніватися в лояльності будь-якої посадової особи. Ті, хто поширює дикі наративи, спрямовані на підрив українських чиновників під час війни, необачно надають допомогу путіну та його пропагандистам", — йдеться у заяві Каптур.

Вона запевнила, що США продовжуватимуть працювати рука до руки із Зеленським та його офісом, щоб забезпечити припинення цієї війни.

Зі схожою заявою виступив і «Український конгресовий комітет Америки», повідомляє ЗМІ. Організація засудила спроби підірвати або порушити довіру між США та Україною.

В УККА вважають, що наративи про ослаблену розділену українську державу, поширювані російською дезінформацією, мають на меті підірвати суспільну підтримку адміністрації Зеленського та завдати шкоди важливим стратегічним відносинам між Києвом та Вашингтоном.

Що передувало?

Перша українка в Палаті представників Конгресу США Вікторія Спартц подала президенту США Джо Байдену листа щодо нібито зв'язків очільника Офісу президента Андрія Єрмака з кремлем.

Крім того, конгресвумен звернула увагу на те, що Єрмак призначив Олега Татарова своїм заступником із питань правоохоронних органів для боротьби з корупцією, хоча той «затягує призначення незалежного антикорупційного прокурора понад рік, що призвело до недієздатності САП та НАБУ».

У МЗС України ці звинувачення заперечили та назвали «неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з росією». А представники української влади закликали Спартц «зайнятися чимось корисним для захисту України».

Після цього Спартц закликала українське МЗС розглянути її заяву серйозно, а не «розпочинати нападки», та перерахувала претензії до Єрмака. Сам Андрій Єрмак на заяви Спартц поки публічно не реагував.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 399 | Додав: adminA | Теги: позиції українських посадовців, конгрес США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ