Чт, 2024-03-28, 15:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 6 » У Кот-д'Івуарі розпочався штурм президентського палацу
16:25
У Кот-д'Івуарі розпочався штурм президентського палацу
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Переговори про умови капітуляції президента Кот-д'Івуара Лорана Гбагбо провалилися, сили Алассана Уаттари почали штурм резиденції Гбагбо.

Раніше в середу міністр закордонних справ Франції Ален Жюппе заявив, що Париж сподівається шляхом переговорів, без продовження військової операції переконати Гбагбо передати владу Уаттарі, передає РИА "Новости".

"Президент Уаттара розцінив, що переговори про капітуляцію Гбагбо надто затягнулися і що Гбагбо просто намагався виграти час. У результаті він (Уаттара) ухвалив рішення здійснити військове втручання, щоб вирішити цю проблему, тобто захопити Гбагбо живим", - сказало джерело.

Він зазначив, що Гбагбо відмовився підписати документи про капітуляцію, в результаті чого Уаттара засумнівався в його чесності. За словами джерела, в даний час сили Уаттари штурмують резиденцію Гбагбо, вони вже перебувають у будівлі. Важка артилерія відновила обстріл резиденції.

Представники Уаттари заявили, що мають намір будь-що захопити Гбагбо живим. "Ніколи не було і немає такого наміру у когось в таборі Уаттара вбити колишнього президента Гбагбо", - сказав Патрік Ачі, представник уряду Уаттари. "Алассан Уатара дав офіційні вказівки зберегти Гбагбо життя, тому що ми хочемо видати його правосуддю", - сказав він.

Начальник головного штабу Збройних сил Франції адмірал Едуар Гійо заявив, що у Гбагбо, який все ще переховується в бункері під палацом, не залишилося іншого вибору, крім як здатися. Разом з тим, він зазначив, що "президент Гбагбо поки ще продовжує вести переговори і відмовлятися від відставки. Він забарикадувався у своїй резиденції, під контролем його прихильників залишається вона одна". "На мій погляд, у нього немає іншого вибору", окрім як капітулювати і залишити владу, вказав він. Французький воєначальник наголосив, що здача Гбагбо може відбутися найближчим часом, можливо, в найближчі години.

Тим часом, Європейський союз запровадив додаткові санкції проти івуарійського уряду Гбагбо, заборонивши купувати цінні папери "незаконного" уряду.

Французькі військові з місії "Єдиноріг" з вечора 4 квітня не ведуть військових дій у Кот-д'Івуарі. Про це заявив представник уряду Франції Франсуа Баруан.

"Французькі військові в рамках запиту ООН брали участь у військових діях до вечора понеділка, з 2:00 ранку вони не беруть участь в операціях", - повідомив Баруан. Він також не став підтверджувати інформацію про те, що переговори з чинним президентом Кот-д'Івуара Гбагбо провалилися.

"Я не буду підтверджувати цю інформацію. Ми взяли до уваги рішення Алассана Уаттари (розпочати штурм резиденції Гбагбо)", - зазначив він.

Зазначимо, що напружена ситуація у Кот-д'Івуарі залишається після проведення другого туру президентських виборів. У країні відбуваються зіткнення прихильників кандидата-переможця від опозиції Уаттари та самопроголошеного президента країни Гбагбо.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1043 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ